2019-11-28 11:51:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-10-17 08:34:00 | Bővebben...
 
 
 
 
2019-10-13 15:16:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
December
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Önkormányzat
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Aktualitások
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
 

Elfogadta a Közgyűlés Kecskemét zajcsökkentési intézkedési tervét

Elfogadta Kecskemét közgyűlése a zajcsökkentési intézkedési tervet, ezzel gyakorlatilag lezárult a 64.315.000 forint uniós és hazai támogatással, 67.700.000 forint összköltséggel megvalósuló„Kecskemét város stratégiai zajtérképének és zajcsökkentési intézkedési tervének elkészítése” című, KEOP-6.3.0/Z/10-2010-0003 azonosító számú projekt.

Mint ismeretes, a közbeszerzési eljárással kiválasztott „Vibrocomp– GEOlevel” Konzorcium első körben a stratégiai zajtérképeket készítette el, majd ezek elfogadása után készült a zajcsökkentési intézkedési terv. A zajtérképek alapján megállapítható volt, hogy Kecskeméten a közúti és vasúti közlekedés okoz beavatkozást igénylő zajterhelést, ezért az intézkedési terv elsősorban ezen zajok csökkentésére irányul, összhangban a város fejlesztési – főként közlekedésfejlesztési- projektjeivel.

Az intézkedéseket a terv két fázisban csoportosítja, az elsőfázisban lévőket 5 éven belül, a második fázisban lévőket pedig 5-10 éven belül kell megvalósítani. A feladatok esetében az intézkedési terv azt is jelzi, hogy kinek a felelőssége a megvalósítás: például vasúti zaj csökkentése esetén a MÁV-é, országos közutak esetében az államé (tehát országos feladat), vagy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-é.

Az első fázisba a közúthálózat fejlesztése kapcsán bekerült az északi elkerülő út – 445. számú főút létrehozása, az északi elkerülő út – 445. számú főút M5 autópálya –5218. j. út közötti szakasz, az 54.sz. főút kapacitásbővítése az M5 autópálya és az 5. sz. főút közötti szakaszokon, az Izsáki út négysávos kapacitásbővítése, a Nagykörút ütemezett fejlesztése (kapcsolódva az egyéb térséget érintőprojektekhez), az Akadémia u. – Sport u. által kijelölt körirányú út fejlesztése (52. sz. főút – Halasi út között), tervezett 541. sz. főút, a 441. sz. főút fejlesztése (és Ceglédi úti műtárgy).

Szintén az első fázis részét képezi a közösségi közlekedés fejlesztése, a tömegközlekedés előnyben részesítése, a korszerű autóbuszok beszerzése, P+R hálózat kiépítése, környezetében a közösségi közlekedési vonalak integrálásával. Szükséges továbbá a város egyes zónáiban a terület jellegéhez illő parkolási rendszer – és a férőhelyhiányos területeken pakolásszabályozás – bevezetése, az egyéni és közösségi közlekedés, illetve a távolsági, városkörnyéki és városi közlekedési eszközök közötti hatékony eszközváltási rendszer kialakítása. Az útfelületeken a kopóréteg cseréje is folyamatos feladat lesz.

A második fázisban szükségesek a további hálózatfejlezstések, a nehézjárművek közlekedésének további korlátozása, és további sebességcsökkenés. A Belváros környezetminőségi szempontból kiemelten védett lehet. A zajtérkép alapján a közlekedési rendszerhez igazított településtervezést lehet végrehajtani, megállapíthatók a főutaktól szükséges védőtávolságok. A magas zajkibocsátású

főutak mellé intézmény, kereskedelmi, szolgáltató létesítmény építése javasolt.

A vasúti zaj csökkentése érdekében a MÁV feladata lesz zajárnyékoló fal létesítése a legnagyobb zajjal terhelt területeken.

A zajtérképek és az intézkedési terv megtekinthető a www.kecskemet.hu/zajterkep aloldalon.

KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK
Közreműködő szervezet neve: Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft.
Közreműködő szervezet elérhetősége: 1134 Budapest, Váci út. 45.
www.energiakozpont.huAz oldalt eddig megtekintették : 309345 alkalommal.

E-mail cím: zajterkep@kecskemet.hu
 
 
PROGRAMOK