2018-04-17 15:29:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2018-04-06 08:50:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 11 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 


 
ONLINE ügyfélszolgálat:
 
skype azonosító:
ugyfelszolgalat.kmjv

Státusz:
 
msn azonosító:
ugyfelszolgalat@kecskemet.hu

Státusz:
 
Együttműködés Balatonfüred városával
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
 

Összefoglaló Balatonfüred és Kecskemét együttműködéséről

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata 492/2010. (XII.16.) KH. számú határozatával döntött arról, hogy a balatonfüredi 2011. évi turisztikai és kulturális rendezvények kapcsán együttműködésre lép Balatonfüred Város Önkormányzatával. Az erről szóló megállapodást a Magyar Kultúra Napja tiszteletére rendezett ünnepség keretében január 21-én Füreden írták alá Dr. Bóka István és Dr. Zombor Gábor polgármesterek.

Balatonfüred városa - kulturális és turisztikai rendezvényeivel kapcsolatban – minden évben együttműködésre lép valamely magyar nagyvárossal, mint pl. az elmúlt években Debrecennel és Péccsel.

Így vetődött fel a Kecskeméttel történő újabb kapcsolat kiépítésének lehetősége a kultúra és az idegenforgalom területén 2011-ben, majd azt követően is. Az együttműködésről és a megvalósítható programokról folyamatosak az egyeztetések.

Főbb események:

2011. január 21.
Együttműködési megállapodás aláírása, Kodály Iskola Aurin Leánykarának, néptánc csoportjának műsora Fazakas Géza, a Katona József Színház színművészének közreműködésével.

2011. január 22.
A Kisfaludy Galériában Balanyi Károly Ferenczy-díjas zománcművész és Balanyi Zoltán szobrászművész DLA kiállítása CREDO címmel.

2011. április 1.
Kecskeméten a Tourex Idegenforgalmi Kiállítás és Vásár díszvendége Balatonfüred, megnyitó Balatonfüred alpolgármesterének köszöntőjével.

2011. április 8.
Ünnepi testületi ülés Balatonfüred 800 éves, várossá avatásának 40 éves évfordulója.

2011. május 6.
Jókai Napok megnyitó a Jókai Emlékházban, Buda Ferenc saját prózáját adja elő, ezt követi az irodalmi matiné a kecskeméti FORRÁS folyóirat szerkesztőinek részvételével (Buda Ferenc, Dobozi Eszter, Pintér Lajos, Füzi László). A Jókai díszebédet főzte Kecskeméti Krisztián világbajnok, olimpiai ezüstérmes mesterszakács és Kovács Sándor - olimpiai és világbajnok, Venesz-díjas mesterszakács a füredi Blaha Lujza étteremben.

2011. május 7.
Jókai bablevesfőző verseny – Kecskemét csapata a fődíjas!

2011. június 18. - szeptember 11.
A magyar festészet klasszikusai- Mednyánszytól Barcsayig - válogatás a Kecskemét Képtár gyűjteményéből. Megnyitó a Vaszary Villában, közreműködnek a Kodály Iskola művésztanárai (Dratsay Ákos, Berényi Bea fuvola, Juhász Ágnes hegedű, Madarász Éva zongora).

2011. június 24.
Balatoni Hal- és Borünnep ünnepélyes megnyitója a Kisfaludy Galériában a Kecskemét Táncegyüttes fergeteges műsorával.

2011. július 9.- szeptember 18.
André Kertész fotográfiái, a kecskeméti Fotómúzeum anyaga a Vaszary Villában.

2011. július 16.
Kisfaludy Galéria és Kerek templom altemploma – a Kecskeméti Képzőművészek Közösségének „Látlelet 2011” c. kiállítása.

2011. július 21-24.
Anna-bál és kísérő rendezvényei
- 3 faházban kecskeméti „hungaricumok” mutatkoztak be az Univer Product Zrt., a Fornetti Holding Kft. és a Kecskeméti Pajor Pálinka Zrt. képviselői állították ki termékeiket. A Kerek templom előtti téren a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. jóvoltából 1 db oldtimer és 1 db SLK típusú Mercedest is megcsodálhattak a látogatók.
- Bohém Ragtime Jazz Band koncertje a Kisfaludy Színpadon (Tagore sétány)
- Anna-bál
Ünnepi köszöntőt mondott Dr. Zombor Gábor polgármester, a bál védnöke.
Az Anna-bál éjféli gálaműsora az Anna Grand szálloda előtti színpadon: "Legyen a zene mindenkié!" "Az ének szebbé teszi az életet, az éneklők másokét is." (Kodály Zoltán) A kecskeméti Kodály Iskola Aurin Leánykarának és művésztanárainak - Altorjay Tamás operaénekes, Madarász Éva zongoraművész – gálaműsora. Vezényelt: Szűcs Magdaléna

Mivel 2012-től Debrecen és Balatonfüred egymással és Kecskeméttel is együttműködik, így több alkalommal mindhárom város közös szervezésben jöttek létre programok.

2012. április 28 - május 4.
Balatonfüreden immár 21. alkalommal rendezték meg Jókai Mór emlékét őrző és ápoló kulturális fesztivált. A rendezvény keretében, április 30-án Balatonfüred kulturális partnerei, Debrecen, Kecskemét néptánccsoportjai adtak műsort a Kisfaludy színpadon. A Kecskemét Táncegyüttes és a Debreceni Hajdú Táncegyüttes nagy sikert aratott a Tagore sétányon.

Balatonfüred Város Önkormányzata - többek között - Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatával és Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatával közösen hirdette meg 2012-ben hazai és határon túli középiskolások számára az „Utazás a Balaton körül - ami kimaradt Eötvös Károly könyvéből” elnevezésű pályázatot, melynek eredményhirdetésére a balatonfüredi Jókai Napok keretében került sor.

2012. június 5.
Tehetséggondozási Szakmai Nap Kecskeméten Balatonfüred, Debrecen, Szolnok és Kecskemét oktatási szakterület vezető és tehetséggondozással foglalkozó szakemberek részére Az egyeztetések eredményeként 2013 júniusában Együttműködési megállapodást írtak alá a városok polgármesterei egymás tehetséggondozási tevékenységének segítésére, tapasztalatcserére valamint közös tehetséggondozási rendezvények szervezésére.

2012. június 8.
Balatonfüreden, a Vaszary Villában a 83. Ünnepi Könyvhét megnyitóján a debreceni születésű, Kecskeméten élő Buda Ferenc, Kossuth-díjas költő volt a díszvendég. A megnyitót költői est és három város - Debrecen, Kecskemét, Balatonfüred - irodalmi folyóiratának bemutatkozása követte.

2013. június
Balatonfüred, Debrecen és Kecskemét jelentetett meg az Ünnepi Könyvhétre közös antológiát Óda roncs címmel. A településeken élő írók, költők alkotásaiból álló kötet bemutatóját mindegyik városban megtartották.

2013. július
Kecskemét Megyei Jogú Város, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár, a Katona József Társaság és a Katona József Gimnázium esszéíró- és képzőművészeti pályázatot hirdetett Debrecen, Balatonfüred és Kecskemét középiskolásainak (9-12. osztály) Katona József Bánk bán című drámájáról és a kortárs magyar drámáról. 2013 októberéig sok pályamű érkezett.

2013. július 20.
A 188. füredi Anna-bálra tíz kecskeméti, debreceni és szolnoki elsőbálozó lány kapott meghívást.

2013. augusztus 20.
A 44. Debreceni Virágkarneválon Balatonfüred-Cegléd-Kecskemét közös virágkocsival szerepelt. A három város egy-egy nevezetességét kiemelő kompozíció címe: Történelmi világok virágai, tervező: Melocco Miklós.

 
 
PROGRAMOK