2018-04-17 15:29:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2018-04-06 08:50:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 17 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 


 
ONLINE ügyfélszolgálat:
 
skype azonosító:
ugyfelszolgalat.kmjv

Státusz:
 
msn azonosító:
ugyfelszolgalat@kecskemet.hu

Státusz:
 
Együttműködés Debrecen városával
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
 

Összefoglaló Debrecen és Kecskemét együttműködéséről

Kecskemét Önkormányzata a debreceni 2012. évi turisztikai és kulturális rendezvények kapcsán együttműködésre lépett Debrecen Város Önkormányzatával. Az együttműködést azóta folyamatos.

Debrecen város vezetése kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy a magyar városok országon belül is bemutassák egymás értékeit, a helyi hagyományokat. Ennek nyomán léptek együttműködésre korábban Balatonfüreddel, Cegléddel.

Mivel Debrecen és Balatonfüred egymással és Kecskeméttel is együttműködik, így több alkalommal mindhárom város közös szervezésben jöttek létre programok.

Főbb események:

2012. január 14.
Debrecen Város Bálja díszvendége volt Kecskemét városa. A bálon a Kodály Iskola Aurin Leánykara lépett fel és a vendégek Pajor pálinkát kóstolhattak.

2012. január 22.
A Magyar Kultúra Napja keretében az Alföld irodalmi folyóirat bemutatkozó estje volt a Könyvtárban, illetve a Debreceni Kodály Kórus lépett fel az Evangélikus templomban.

2012. február 1 – március 11.
Kecskeméti Képzőművészek Közössége kiállítása Debrecenben

2012. március 15.
A debreceni városi ünnepségen a Vásárhelyi Pál Általános Iskola diákjainak előadása

2012. április 20 - május 31.
A Debrecen és Kecskemét közötti kulturális együttműködés keretében kiállítás nyílt a Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület tagjainak alkotásaiból a Debreceni Művelődési Központ Tímárházában, míg válogatást tekinthettek meg a kecskemétiek a XXI. Debreceni Tavaszi Tárlat anyagából a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban.

2012. április 28 - május 4.
Balatonfüreden immár 21. alkalommal rendezték meg Jókai Mór emlékét őrző és ápoló kulturális fesztivált. A rendezvény keretében, április 30-án Balatonfüred kulturális partnerei, Debrecen, Kecskemét néptánccsoportjai adtak műsort a Kisfaludy színpadon. A Kecskeméti Táncegyüttes és a Debreceni Hajdú Táncegyüttes nagy sikert aratott a Tagore sétányon.

Balatonfüred Város Önkormányzata - többek között - Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatával és Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatával közösen hirdette meg 2012-ben hazai és határon túli középiskolások számára az „Utazás a Balaton körül - ami kimaradt Eötvös Károly könyvéből” elnevezésű pályázatot, melynek eredményhirdetésére a balatonfüredi Jókai Napok keretében került sor.

2012. május 7.
A Filharmónia és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar közös 2011/2012-es Szezonbérleti hangversenyeinek zárásaként – és a Debrecen-Kecskemét közötti kulturális együttműködés jegyében - került sor a kecskeméti Református templomban Somogyi-Tóth Dániel orgonaművész és Szakács Ildikó szoprán közös Bach-estjére.

2012. június 5.
Tehetséggondozási Szakmai Nap Kecskeméten Balatonfüred, Debrecen, Szolnok és Kecskemét oktatási szakterület vezető és tehetséggondozással foglalkozó szakemberek részére Az egyeztetések eredményeként 2013 júniusában Együttműködési megállapodást írtak alá a városok polgármesterei egymás tehetséggondozási tevékenységének segítésére, tapasztalatcserére valamint közös tehetséggondozási rendezvények szervezésére.

2012. június 8.
Szintén Balatonfüreden, a Vaszary Villában a 83. Ünnepi Könyvhét megnyitóján a debreceni születésű, Kecskeméten élő Buda Ferenc, Kossuth-díjas költő volt a díszvendég. A megnyitót költői est és három város - Debrecen, Kecskemét, Balatonfüred - irodalmi folyóiratának bemutatkozása követte.

2012. július 2.
Kecskemét városa, és a kunsági borvidék volt a díszvendége az Észak-Alföldi Régió legnagyobb borfesztiváljának.

2012. július 8-14.
A XII. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó programjában több alkalommal is szerepelt debreceni fellépő. A fesztivál megnyitó napján bemutatkozott a Debreceni Valcer Táncstúdió és a Szihalmi Fúvószenekar. Július 13-án este a főtéri Romkertben a debreceni PG csoport adott koncertet. Július 14-e, a fesztivál piknik napja a Csalánosi Parkerdőben, ahol debreceniek szervezték a kézműves foglalkozásokat, gyermekprogramokat és fellépett a Pergő Együttes és a SONUS ütőegyüttes szintén Debrecenből.

2012. július 23.
Debrecenben, az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiáján készült fel, majd Kecskeméten a Nagytemplomban adott koncertet a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész-karmester vezényletével, a bevételt a Szentháromság szobor felújítására ajánlották fel.

2012. augusztus 20.
A harmadik díjat nyerte el Kecskemét kocsija a 43. Debreceni Virágkarneválon. A”Hírös népmese a Hírös városból” kompozíció a kecskeméti Animációs Filmstúdióval együttműködve jött létre, tervezője Horváth Mari volt, kivitelezői Pikó Sándor képzőművész és Szabó Erzsi virágdesigner voltak. Kecskemét virágkocsija a Magyar Népmesék sorozat közismert dallamára vonult végig Debrecen utcáin, a kocsit a Kecskemét Táncegyüttes kísérte. A felvonulást megelőző estén a Kecskemét Táncegyüttes műsorát és a Ciróka Bábszínház „Kecsketáncoltatás” című műsorát láthatta a debreceni közönség. A kecskeméti virágkocsit és a Szent Koronát ábrázoló kompozíciót Kecskeméten, a Városháza mellett is meg lehetett tekinteni szeptember végén - október elején, a Város Napja alkalmából. Az ünnepségen részt vettek Debrecen város kulturális vezetésének képviselői, illetve rendezvényszervező szakemberei.

2012. szeptember 18 - október 30.
A Népi Iparművészeti Gyűjteményben Debrecen és környéke kézműves alkotóinak munkáiból „CÍVIS HAGYOMÁNY” című kiállítás nyílt. A bemutatásra kerülő kiállításon Debrecen és környékének legnevesebb népi iparművészei adtak ízelítőt a „cívis” város kézműves múltjából és jelenéből, többek között a bőrművesség, fazekasság, késes-, és rézműves mesterség, mézeskalácsosság, csont- és szarufaragás, vesszőfonás, tojásfestés, a kádár-, illetve kovács- mesterség valamint országosan is kiemelkedő hímző-, és szövőkultúránk darabjaiból.

2012. október 23.
A városi ünnepségen fellépett a Debreceni Népi Együttes és a Debreceni Református Kollégiuma Maróthi György Néptáncegyüttese. Műsoruk: „Ahol zsarnokság van”, rendező: Szántó Valéria.

2013. június
Balatonfüred, Debrecen és Kecskemét jelentetett meg az Ünnepi Könyvhétre közös antológiát Óda roncs címmel. A településeken élő írók, költők alkotásaiból álló kötet bemutatóját mindegyik városban megtartották.

2013. július 15.
A Kodály fesztivál nyitókoncertjén a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, és a Debreceni Kodály Kórus lépett fel Sztravinszkij: Zsoltárszimfónia című művének bemutatásával, valamint a 150 éve született, kecskeméti származású zeneszerző, Moór Emánuel művének megszólaltatásával.

2013. július 20.
A Városok, Falvak Szövetsége debreceni fesztiválján a kecskeméti Hegedűs Együttes adott sikeres koncertet.

2013. július
Kecskemét Megyei Jogú Város, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár, a Katona József Társaság és a Katona József Gimnázium esszéíró- és képzőművészeti pályázatot hirdetett Debrecen, Balatonfüred és Kecskemét középiskolásainak (9-12. osztály) Katona József Bánk bán című drámájáról és a kortárs magyar drámáról. 2013 októberéig sok pályamű érkezett.

2013. augusztus 20.
A 44. Debreceni Virágkarneválon Balatonfüred-Cegléd-Kecskemét közös virágkocsival szerepelt. A három város egy-egy nevezetességét kiemelő kompozíció címe: Történelmi világok virágai, tervező: Melocco Miklós.

2013. szeptember 27.
A Város Napja tiszteletére immár hagyományosan jótékonysági Kodály koncertet Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nonprofit Kft és az Európa Jövője Egyesület közösen szervezte meg a Nagytemplom javára. A koncert a három „Kodály-város”: szülőhelye Kecskemét, gyermekkorának helyszíne Galánta, és a nevét együtteseiben is ápoló Debrecen közreműködésével - így a Debreceni Kodály Filharmonikusok, a Debreceni Kodály Kórus, a Galántai Kodály Zoltán Daloskör, és a kecskeméti Cantus Nobilis Kórus együttes produkciójaként valósult meg.

 
 
PROGRAMOK