2018-05-28 21:51:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Június
 
 

 17 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 


 
ONLINE ügyfélszolgálat:
 
skype azonosító:
ugyfelszolgalat.kmjv

Státusz:
 
msn azonosító:
ugyfelszolgalat@kecskemet.hu

Státusz:
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2005.08.01. hétfő
 

Kodály városa, KECSKEMÉT a Dél-Alföld zenei fővárosa

 
 
 
 

Kecskemét, az éneklõ város

- A zenei nevelés kiemelt támogatásának köszönhetõen 2005/2006-os tanévben az alábbi kecskeméti általános és középiskolák oktathatják emelt óraszámban az ének-zenét, fejleszthetik az iskolai kórus munkáját, vagy alapíthatnak új kórust: Arany János Általános Iskola, Bányai Júlia Gimnázium, Béke Általános Iskola, Congregatio Jesu Ward Mária Leánygimnáziuma és Kollégiuma, Hunyadi János Általános Iskola, II Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola, Katona József Gimnázium, Kertvárosi Általános Iskola, Lánchíd Utcai Általános Iskola, Mátyás Király Általános Iskola, Móra Ferenc Általános Iskola, Móricz Zsigmond ÁMK Általános Iskola, Nyíri Úti Speciális Általános Iskola, Piarista Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon, Református Általános Iskola, Tóth László Általános Iskola, Vásárhelyi Pál Általános Iskola, Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Zrínyi Ilona Általános Iskola

- Kecskemét város mûvészeti mecenatúrája 2005-ben: Az alábbi zenei mûhelyek - vokális és hangszeres együttesek - kaptak támogatást: Ars Nova Énekegyüttes, Kecskeméti Pedagógus Énekkar, Renaissance Consort, Kecskeméti Ifjúsági Fúvószenekar, Nemesszeghy Márta Énekkar, Kodály Iskola Aurin Leánykara és Miraculum Gyermekkórusa, Hegedûs Együttes, Csík Zenekar, Univer Tánczos Péter Népzenei Egyesület

- Támogatásban részesültek még az alábbi mûvészeti iskolák, népmûvészeti mûhelyek, egyéb társmûvészeti mûhelyek: Kecskeméti Képzõmûvészek Közössége, Kecskemétfilm Kft., Magyar Fotográfiai Múzeum, Kurázsi Táncmûhely, Kecskemét Táncegyüttes, Hírõs Alapfokú Mûvészetoktatási Iskola, Erdei Ferenc Mûvelõdési Központ és Mûvészeti Iskola, Kecskeméti Drámapedagógiai Mûhely

Kecskemét, a zene városa

Fesztiválok, zenei rendezvények 2005-ben

7. KECSKEMÉTI ANIMÁCIÓS FILMFESZTIVÁL
4. NEMZETKÖZI ANIMÁCIÓS JÁTÉKFILM FESZTIVÁL

2005. június 15-19.

A fesztivál Közép-Európa legrangosabb, Magyarország egyetlen animációs filmes rendezvénye, amely teljes jogú tagja EUROFILMFEST Szövetségnek. Az idei KAFF-ra 140 filmet neveztek, 15 országból érkeztek animációs filmek. A fesztivál versenyprogramját számtalan kapcsolódó program - információs, retrospektív vetítések, kiállítások, fõtéri kulturális programok stb. - egészítette ki.

KODÁLY MÛVÉSZETI FESZTIVÁL ÉS NEMZETKÖZI KODÁLY SZEMINÁRIUM
június 28-a és augusztus 20-a között.

A fesztivál hangversenyeit - többek között a Harvard Egyetem Férfikarát, a Bartók Vonósnégyest, a Debreceni Kodály Kórust, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekart - a Református Újkollégium patinás falai között, a Kodály Intézetben és a város templomaiban hallgathatják a fesztiválra érkezõ vendégeink és a szeminárium résztvevõi.

KECSKEMÉTI NYÁRI FESZTIVÁL
június 24-26. és augusztus 9-14-ig

A város mûemléki védettségû fõterét koncertek, filmvetítések, táncházak, utcai zenélések teszik élõvé és hangulatossá a nyári napfordulót köszöntõ Szent Iván napi mulatsággal kezdõdõen júniusban, majd augusztus elején.

MUZSIKÁLÓ UDVAR
július 13-augusztus 3-ig

A volt Iparos Otthon szecessziós udvara kellemes és meghitt környezete a nyáresti népzenei koncerteknek, táncházaknak a nagy fesztiválok között csendesebb idõszakokban hetente egy alkalommal kerül sor.

UDVARSZÍNHÁZ
július 1-augusztus 6-ig

A kecskeméti Városháza udvarának kínálata az igényes szórakoztatástól a "veretes" mûvekig és mûfajokig széles skálán mozog, középpontban elsõsorban zenei programokkal, minden héten péntek és szombat este.

HÍRÖS HÉT FESZTIVÁL
augusztus 23-28-ig
Kecskemét város fõterén és intézményeiben

A város legrégebbi - 1937 óta megrendezett - összmûvészeti fesztiváljának programjai sorában kiállítások (kertészeti, élelmiszeripari, ökoturisztikai, képzõ- és iparmûvészeti kiállítás), szakmai konferenciák (Alföld Fórum, Nyári Jogakadémia, agrárökonómiai, egyházügyi konferencia ), a fõtéren zenés, táncos produkciók, gazdag gasztronómiai kínálat (borfesztivál, sörkert, cukrászdinasztiák bemutatkozása), sportrendezvények egyaránt megtalálhatók.

XX. KECSKEMÉTI NÉPZENEI TALÁLKOZÓ
szeptember 22-25-ig

A Kecskeméti Népzenei Találkozót 1967-ben, napjaink épmûvészeti mozgalmainak "reneszánszán" rendezte meg elõször Kecskemét városa. A rendezvény máig õrzi primus inter pares jellegét, most is figyelemmel a teljes magyar nyelvterületre, kitekintve együttélõ nemzetiségeinkre és szomszéd népeinkre is. 2005-ben hagyományos ünnepeinket és változó világunk szokásait mutatja be hazai és határainkon túli, fiatal és idõs népmûvészek meghívásával.

KODÁLY ZOLTÁN: HÁRY JÁNOS

A Kodály Örökség Program támogatásával Kodály Zoltán színpadi mûvei közül - a Székelyfonó után - a 2005/2006-os évadban újra színpadra kerül a Háry János a Katona József Színház produkciójaként.

30 ÉVES A KODÁLY ZOLTÁN ZENEPEDAGÓGIAI INTÉZET

Az évfordulót és a Zenei világnapot hangverseny és nemzetközi zenepedagógiai konferencia köszönti szeptember 30-án és október 1-jén.

55 ÉVES A KODÁLY ISKOLA

Az ország elsõ énekes iskolája Kodály Zoltán instrukciói, figyelme és Kecskeméthez való személyes kötõdése, Nemesszeghyné Szentkirályi Márta alapító igazgató erõfeszítései nyomán született meg Kecskeméten 1950-ben. Az 55. évfordulót hangversenysorozattal, konferenciával ünneplik október közepén.

FARKAS FERENC FESZTIVÁL

A szerzõ születésének 100. évfordulója alkalmából az Ars Nova Énekegyüttes szervezésében kerül sor a fesztiválra Kecskeméten december 3-4-én.

KODÁLY-EMLÉKÜNNEPSÉG

Kecskeméti zenei mûhelyek, oktatási és mûvészeti intézmények Kodály Zoltán születésnapjához, december 16-hoz, egyúttal a karácsonyi ünnepkörhöz is kötõdõ hagyományos ünnepségsorozata.

Fesztiválok, zenei rendezvények 2006-ban:

KECSKEMÉTI TAVASZI FESZTIVÁL
március 15-30-ig

VÁROSHÁZI UDVARSZÍNHÁZ
július-augusztusban, péntek és szombat esténként

IFJÚSÁGI VILÁGZENEKAR
2006 júliusában - az Európa Jövõje Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozóval párhuzamosan, a Kodály Mûvészeti Fesztivál kiemelt programjaként - Kecskemét város meghívására 100 ország 100 fiatal muzsikusa Vásáry Tamás zeneigazgató vezetésével egyhetes zenei tábor után ad hangversenyt, elõször Kecskeméten, majd az ország és Európa különbözõ pontjain.

KODÁLY MÛVÉSZETI FESZTIVÁL
2006 nyarán - ötvözve az Ifjúsági Világzenekar programját is - ismét lesz Kodály Mûvészeti Fesztivál, határozottan felvállalva az oratórium és egyházzenei jelleget. A fesztivál hangversenyeire a város fõterén - az országban egyedülálló módon - megtalálható öt nagy felekezet templomában, a hangversenytermekben, hangulatos belsõ udvarokban kerül sor.
A fesztivál felépítése:
I. Ifjúsági Világzenekar - 2006. július 5-13-ig
II. Musica Sacra - 2006. augusztus 10-20-ig

EURÓPA JÖVÕJE GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI TALÁLKOZÓ
július 9-16-ig

MUZSIKÁLÓ UDVAR
július-augusztusban, szerda esténként

HÍRÖS HÉT FESZTIVÁL
augusztus 22-27.

KECSKEMÉTI NÉPZENEI TALÁLKOZÓ - A NÉPZENE TAGJA
szeptember 15.

A 2007-es tervekbõl:

NEMZETKÖZI KODÁLY GYERMEKKÓRUS FESZTIVÁL
2007 nyarán Kecskemét városa a Kodály-emlékév tiszteletére elõször rendezi meg az európai országok legjobb gyermekkórusainak meghívásával a fesztivált, építve a kecskeméti gyermekkórusok kiemelkedõ tevékenységére.

KODÁLY-EMLÉKMÛ
Kecskemét városa 2007-re új emlékmûvel kíván tisztelegni a Mester alakja, a város szellemi örökségét meghatározó életmûve elõtt. Az emlékmû megvalósítására országos pályázat útján kerül sor.

 
 
 

 

 
 
 
 
PROGRAMOK