2019-06-21 10:31:00 | Bővebben...
 
 
 
 
2019-06-18 15:17:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-05-29 15:14:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-05-12 21:26:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-04-01 21:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2013.05.29. szerda
 

Koronázási Nosztalgiavonat Gödöllőre a frissen felújított „Királyi Pullman kocsiban”

 

Június 8-án a MÁV Nosztalgia Kft. szervezésében – a „Koronázási Díszvonat” elnevezésű ünnepi sajtóeseményt követően – Koronázási Nosztalgiavonat indul Budapest-Nyugati pályaudvarról Gödöllőre, ahol Ferenc József és felesége, Erzsébet királyné magyar uralkodóvá választásának 146. évfordulója alkalmából színes programok várják az utazáson résztvevőket.

 
 
 

Az ünnepi megnyitónak a Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya melletti nosztalgia járműflotta ad helyszínt. A pályaudvar Királyi várójában a „királyi pár” Ferenc József és Sissi korhű ruhában megjelenve, valamint fúvószenekar üdvözli az egybegyűlteket. Védnöki beszédével Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter asszony és Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója nyitja meg a rendezvényt. Szendrey András, a MÁV Nosztalgia Kft. igazgatójának királyi utazásokról tartott előadását Gönczi Tibor, a Gödöllői Királyi Kastély igazgatójának beszéde követi, melyben tájékoztatja az érdeklődőket és a helyszínre látogatókat a gödöllői Koronázási Hétvége ünnepi eseményeiről. A „Koronázási vonat” indulása előtt az ünnepélyes szalagátvágást követően átadásra kerül egy I. osztályú párnás kocsi, melyen a Ferenc József és Sissi is elfoglalja méltó helyét.

 

Budapestről elindulva az érdeklődők gőzmozdony által vontatott, muzeális, frissen felújított párnás kocsiban és III. osztályú kocsikból álló szerelvényen utazhatnak. A típuscsalád a MÁV legelegánsabb, nemzetközi forgalomra alkalmas kocsitípusa volt. Ezek a kocsik az 1960-as évek végéig a nemzetközi forgalomra alkalmas kocsipark szerves részét képezték. A zárt előterű, oldalfolyosós kocsiban jelenleg 4 darab 1. osztályú és 4 darab 2. osztályú fülke található, az előterekből nyílik a különválasztott toalett és mosdóhelység. A típus ülőhely elrendezési érdekessége volt a két tágas 3 üléses félfülke, amit a kocsi felújításakor a középső részén megváltozattak. Az eredetileg két félfülke helyén egy 6 személyes társalgó helység kapott helyet a válaszfal elhagyásával és egy tárgyalóasztal beállításával. A nosztalgiaszerelvény a korabeli Királyi Vonat hangulatával hívja időutazásra a vonatozás szerelmeseit.

Gödöllőre érkezve a Királyi Váróterem előtt a Monarchia hagyományainak és szokásainak megfelelően fogadják a királyi párt és a MÁV Nosztalgia vendégeit. Mivel Gödöllő városa június 8-án és 9-én ünnepli a Grassalkovich Kastély ajándékba adását az „uralkodói párnak”, ezért az utasok a megérkezést követően a városi ünnepi felvonulással együtt érkeznek majd meg a Királyi Kastélyhoz. Az „Éld át a múltat! ” elnevezésű tárlatvezetésen a program résztvevői élőképekben láthatják Erzsébet királynét, Ferenc Józsefet, a királyi gyermekeket, de az udvartartás több tagja is megmutatkozik hosszabb-rövidebb időre.

 
 
 

Lehetőség nyílik továbbá a Gödöllői Kastély imázsfilmjének megtekintésére. Sissi királyné kedvenc kastélyának díszudvarán és kertjében zenekarok, valamint felújított lovardájában huszárbandériumok szórakoztatják lovasbemutatóval az ide látogatókat. A koronázási szertartást felelevenítő hétvégén a családokat múzeumpedagógiai foglalkozás várja, mesés kalandozásra invitál „Herceg Egérváry Elemér” és interaktív mesejátékkal is kedveskednek a gyerekeknek.

 

A Koronázási Vonat 2013. június 8-án 9.40 órakor indul Budapest-Nyugati pályaudvarról. Részvételi jegyek 4.990 Ft/fő ártól, programcsomag 11.000 Ft/fő ártól váltható. A programcsomag ára tartalmazza a nosztalgiautazást, welcome drinket, tárlatlátogatást, és az ebédet az Erzsébet királyné Hotel éttermében.

Bővebb információ a Budapest – Gödöllő vonalon közlekedő, gőzfelhős Nosztalgiavonatról és a gödöllői Koronázási Napokról a www.mavnosztalgia.hu és a www.kiralyikastely.hu oldalon.

 
 
 
PROGRAMOK