2019-04-01 21:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
2019-03-27 12:38:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-02-25 11:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2013.09.20. péntek
 

Aktív nők az EU-ban

 

Kecskemét adott helyet szeptember 19-én és 20-án az Aktív nőkkel az Európai Unióért keretében "A nők aktív politikai, gazdasági és civil részvételének támogatása - Család, tanulás, munka - Hogyan egyeztethető össze?" című workshop-nak. A témával kapcsolatosan Szalai Piroska, a Nemzetgazdasági Minisztérium nők munkaerőpiaci helyzetéért felelős miniszteri biztosa ; Ékes Ilona, az ERGO-Európai Regionális Szervezet elnöke; Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere és Engert Jakabné, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke, önkormányzati képviselő tartott pénteken sajtótájékoztatót a Városházán.

 
 
 

Aktív nőkkel az Európai Unióért – munka, család és közélet Közép-Kelet Európában

 

Az ERGO – Európai Regionális Szervezet „Aktív nőkkel az Európai Unióért” címmel 2013. szeptemberében, az Európa a Polgárokért program keretében, elindított projektjének célja a kelet-közép-európai országokban élő nők, különös tekintettel a kisgyermekes nők, munkaerőpiaci helyzetének és nehézségeinek felmérése, a politikai és civil életben való részvételüket segítő és gátló tényezők felderítése.

A projekt címe: Aktív nőkkel az Európai Unióért – A nők aktív politikai, gazdasági és civil részvételének támogatása (Active Women for EU - Encouraging the Activities of Women in Politics, Economics and in the Civic Society)

A projekt támogatója: „Európa a polgárokért” program (Europe for Citizens), Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (Education, Audiovisual and Culture Agency Executive Agency - EACEA)

A projekt 8 ország szervezeteinek részvételével zajlik, melyek:

ERGO – projektgazda, Magyarország

Austria Kaláka Club – projekt partner, Ausztria

Cesky swaz zen – projekt partner, Csehország

Vajdasági Pedagógus Szövetség – projekt partner, Szerbia

Studentska Siet – projekt partner, Szlovákia

Fundatia Civitas Pentru Sociatea Civila – projekt partner, Románia

Demokratska zajednica Madara Hrvatske ¬¬– projekt partner, Horvátország

Zwiazek Duzych Rodzin Trzy Plus – projektpartner, Lengyelország

A válság hatására a foglalkoztatás hangsúlyossá vált az egész euró-atlanti régióban, és ennek nagyon fontos összetevője a női foglalkoztatás. Az, hogy egy nőknek van-e munkájuk vagy sem, nagyban befolyásolja a családok anyagi biztonságérzetét, és ezáltal nem csak az egyes országok gazdasági, hanem a demográfiai helyzetére is hatással van.

Az „Aktív nőkkel az Európai Unióért” programunk célja a projektpartner országokban élő nők, különös tekintettel a kisgyermekes nők, munkaerőpiaci helyzetének és nehézségeinek felmérése, a politikai és civil életben való részvételüket segítő és gátló tényezők felderítése, melyek erősen különböznek az Unió centrumabeli országokban tapasztaltaktól. Fel szeretnénk mérni, hogy a családi életet és a munkavállalást hogyan lehet ezekben az országokban összeegyeztetni egymással, és hol van a közélet és a tanulás helye ebben a rendszerben.

 
 
 

Kiemelten fontos része a projektnek a környező országok szervezeteivel történő kapcsolatépítés, hálózatépítés is, közös együttműködések elindítása, melyek hasznosak lehetnek hosszú távon is, nem csak a szervezeteknek, de a környezetükben élőknek is. Az „Aktív nőkkel az Európai Unióért” programot pilot projektnek tekintjük, a későbbiekben tovább kívánjuk bővíteni, még több szervezetet bevonni.

 

A program keretében három rendezvényt szervezünk 2013 őszén, egy workshopot, egy konferenciát és egy szemináriumot, valamint egy kérdőíves felmérést is elindítottunk a 8 résztvevő országban a munka, család és közélet viszonyáról.

Első rendezvényünkre, a „Család, tanulás, munka - Hogyan egyeztethető össze?” című workshopra 2013. szeptember 19.-20.-án, Kecskeméten kerül sor, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület együttműködő partnerünkkel közös szervezésben. Ezt követi 2013. október 4.-5.-én a „Rejtett kincs Európában - az aktív nő” konferencia Budapesten, majd az „Alkalmazd a megszerzett tudást” szeminárium 2013. november 14.-15.-én, szintén Budapesten. A program eredményeit a projekt végén egy kiadványban tervezik összefoglalni.

Képek: Komlós József JR

 
 
 
PROGRAMOK