2019-11-28 11:51:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-10-17 08:34:00 | Bővebben...
 
 
 
 
2019-10-13 15:16:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-10-09 14:58:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
December
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Szerző: Komlós József Jr.
Nyomtatás
2014.07.14. hétfő
 

Nyisztor Ilona az Európa Gyermekeinek Jövőjéért díj harmadik idei kitüntetettje

 

Vasárnap délelőtt a városháza dísztermében tartották meg a XIII. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Találkozó hivatalos értékelését. A rendezvény keretében adták át az idei harmadik Európa Gyermekeinek Jövőjéért díjat, amelyet Nyisztor Ilona a moldvai csángó magyarok tavaly Európai polgári díjjal is kitüntetett népdalénekese, kulturális nagykövete, művelődésszervezője vehetett át.

 
 
 

Farkas Gábor, az Európa Jövőjéért Egyesület elnöke értékelte a tizenharmadik Csiperót, majd a hagyományok szellemében a délelőtt legfontosabb eseményeként – számos előzetesen már kitüntetett személyiség jelenlétében került sor az Európa Gyermekeinek Jövőjéért díj harmadik idei kitüntetettjének méltatására és a díj átadására.

 
 
 
 

Ezt Nyisztor Ilona, moldvai csángó énekes vehette át Faskes Gábortól és Kriston Vízi József társelnöktől. Nyiszotor Ilona köszöntésében Farkas Gábor hangsúlyozta, hogy a csángó magyarok évszázadokon át megőrizték kultúrájukat, ez azonban soha nem volt könnyű, és napjainkban is kifejezetten nehéz. Ezen évszázados hagyományok megőrzésére, a régi magyar archaikus kultúra ápolására tette fel életét Nyisztor Ilona.

 
 
 
 

A kitüntetettet Kecskemét Megyei Jogú Város nevében Mák Kornél alpolgármester köszöntötte, aki egyben köszönetet mondott Farkas Gábornak és segítőinek az idei Csiperó megrendezéséért.

 
 
 
 

Ezt követően Nyisztor Ilona dalban köszönte meg az elismerést, majd egyik – meglepetésként a terembe a pulpitus elé érkező - kis csángó tanítványa: Marika köszöntötte énekkel a meghatott kitüntetettet.

 
 
 
 

Az 1991-ben alapított Európa Gyermekeinek Jövőjéért díjat azoknak ítélik oda, akik kimagaslóan sokat tettek a legifjabb nemzedékekért. Kétévente három személy veheti át ezt a díjat: idén dr. Zombor Gábor egészségügyi államtitkár, városunk volt polgármestere, valamint Rubik Ernő, a róla elnevezett kocka negyven évvel ezelőtti megalkotója volt a díjazottak között - ők ketten a Csiperó nyitónapján vették át az elismerést.

 
 
 
 

Az esemény zárásaként a csoportok vezetői egy-egy díszcsomagolású üveg baracklekvárt vehettek át a pénteki közös, főtéri lekvár főzés emlékére Mák Kornél alpolgármestertől és a Garabó Egyesület két képviselőjétől: Tormási Ákostól és Sipos Sándortól.

 
 
 
 

Képek és szöveg: Komlós József JR

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 
PROGRAMOK