2018-04-17 15:29:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2018-04-06 08:50:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 15 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 


 
ONLINE ügyfélszolgálat:
 
skype azonosító:
ugyfelszolgalat.kmjv

Státusz:
 
msn azonosító:
ugyfelszolgalat@kecskemet.hu

Státusz:
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2015.05.21. csütörtök
 

A Mercedes-Benz Hungária Kft. legjobb évét zárta a válság óta

 

Több mint harmadával, 150 ezer autóra növelte termelését 2014-ben a Mercedes-Benz kecskeméti gyára - mondta Thomas Geier, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója csütörtökön a Mercedes-Benz Hungária Kft.-vel, az importőrrel közösen tartott sajtótájékoztatón, melyen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is részt vett.

 
 
 

A gyártás 2012-es indulása óta több mint 300 ezer autót állítottak elő - mondta. Thomas Geier közölte, a termelés 2014 májusa óta három műszakban folyik, a munkavállalók létszáma tavaly 3200-ról 4000-re emelkedett. A Kecskeméten gyártott autók a világ 180 országába jutnak el - mondta az ügyvezető igazgató, hozzátéve, hogy 2014-ben 27 ezer értékesített autóval megduplázták az Egyesült Államok piacán az itt gyártott autók eladását.

 
 
 
 

Thomas Geier kérdésre válaszolva a 2015-ös tervekről elmondta: a gyár termelése tovább emelkedik, a tervek szerint ebben az évben több személygépkocsit fognak gyártani Kecskeméten, mint amennyit az Audi gyárt Győrben.Ismertette azt is, hogy 100 közvetlen beszállítója van a gyárnak, amelyből 27 magyar. Fontosnak nevezte, hogy a Daimler konszern értékesítési mutatói kiemelkedően jól alakulnak: az 2015-ös áprilisi adatok alapján a prémium szegmensben az élre kerültek, minden piacon megelőzték az Audit.

 
 
 
 

Thomas Geier kiemelte: munkatársaik több mint ezer ötletet nyújtottak be eddig, amelyből több mint 300-at megvalósítottak.Úgy vélte, egyre nagyobb jelentősége van a duális képzésnek, amely a Mercedes kezdeményezésére kezdődött meg Magyarországon. Ismertette, hogy már két évfolyam zárta le sikerrel a duális szakmunkásképzésben a tanulmányait, a végzetteknek álláslehetőséget ajánlott a cég.

 
 
 
 

Ekkehard Philipp, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary pénzügyi igazgatója elmondta, hogy 2014-ben előző évi 2,1 milliárdról 2,8 milliárd euróra emelkedett a nettó árbevétel. Adatai szerint a manufacturing árbevétel tekintetében 2013-ban országos szinten a 8. helyen állt, míg a dél-alföldi régióban az első lett. Elmondta azt is, hogy 2015 végéig 1 milliárd eurót fordítanak új beruházásokra a kecskeméti gyárban, valamint azt is, hogy az idén több mint 5 millió euró iparűzési adót utalt át Kecskemétnek a gyár.

 
 
 
 

Ingo Fröhlich, az MBHu ügyvezetője arról számolt be a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft és a Mercedes-Benz Hungária Kft. közös sajtótájékoztatóján, hogy a Daimler AG magyar importőre is nagyon sikeres 2014-es évet tudhat maga mögött. Ingo Fröhlich kiemelte, hogy egyértelműen a munkatársak voltak a siker egyik kulcsa:

 
 
 
 

- Nagyon büszke vagyok rá, hogy 2013-at követően ismételten nagyon sikeres évet hagytunk magunk mögött. Ez egyrészt a magyar Mercedes-Benz modelleknek köszönhető, mivel az itteni, kecskeméti kollégák igazán kiváló munkát végeztek, másrészt nagyon büszke vagyok arra, hogy csapatom hónapról-hónapra egyre jobb eredményeket volt képes felmutatni. Magyarországon az elmúlt évben az „Kiválóság az Ügyfélkiszolgálás” versenyben összesen három kategóriában három első helyezést sikerült elérnünk! A 2014-es év tehát a 2008-as válságévet követően személygépkocsi területen mindenképpen a legjobb év volt az MBHu történetében, és sikertörténetünket már ennek az évnek az első hónapjaiban folytatni tudtuk, amely nagyrészt elkötelezett és motivált munkatársainknak köszönhető."

 
 
 
 

- A Daimler AG ismét csak rekordévet tudhat maga mögött, amihez a magyar importőr, a Mercedes-Benz Hungária Kft. is nagymértékben hozzájárult. Mindeddig még sohasem döntött annyi vevő a Daimler művek által gyártott járművek mellett, mint 2014-ben: számuk meghaladta a 2,5 milliót; ebből az eladott Mercedes-Benz személygépkocsik száma 1,72 milliót tett ki (+10 %).

 
 
 
 

A Mercedes-Benz Vans 295.000 darab transzportert adott el (+9 %). Az értékesítés erőteljes alakulásának köszönhetően a Daimler 2014-ben majdnem 130 milliárd eurós forgalmat bonyolított le – ez az előző évihez képest tíz százalékos emelkedést jelent. A Mercedes-Benz Hungária Kft. ugyancsak igen szép növekedésről számolhat be. A növekedés a 2014-es évben a személygépkocsik szegmensében összességében 18,7 %-ot tett ki (1.884 egységnyi személygépkocsi –előző év: 1.587), ezek között összesen 464 darab B- és CLA-osztály volt, amelyet Kecskeméten gyártottak. A kisteherautókból (VAN/transzporter) a Kft-nek 605 darabot (előző év: 532) sikerült értékesíteni és ezzel 13,7 %-os növekedést ért el. A vállalat 449 teherautó eladásával tartotta az értékesítési céljait.

 
 
 
 

Az alkatrészek értékesítésében, tehát az úgynevezett After Sales szegmensben szintén tovább tudott növekedni az importőrcég (6,787 millió HUF = 1,1 %). 2014-ben a személygépkocsik, kisteherautók, teherautók és a Unimogok szegmensében 28 Mercedes-Benz márkaszerviz várta vevőinket. A Mercedes-Benz Hungária Kft. nem csak az alkatrész-értékesítés terén ért el sikereket, hanem az utóbbi években számos kiegészítő szolgáltatást is bevezetett. Még 2012 februárjában indította útjára a cég az úgynevezett Integrált Szerviz Csomagot (Integriertes Service Paket – ISP), amely vásárlás esetén négy éves garanciát és egy 120.000 km-ig terjedő, négy éves megelőző karbantartást foglal magában, 2013-tól pedig ingyenes vezetésbiztonsági tréninget is biztosít vevőinek a drivingcampen.

 
 
 
 

2014-ben a Daimler ismét fantasztikus új modelleket dobott piacra. A kisteherautók/transzporterek szegmensében a nagyvállalat bevezette a V-osztályt és az új Vito-t, amely ebben az évben igazán nagy figyelmet kap. A személygépkocsik szegmensében olyan fantasztikus modellek láttak napvilágot, mint a GLA, az új C-osztály és az S-Coupé.

 
 
 
 

A 2014-es év a smart számára is különlegesnek bizonyult. A fortwo és a forfour képében rögtön két új modellt mutattak be a nagyközönségnek. Az új modelleknél a smart megőrzi hagyományos erősségeit, mindenekelőtt egyedülálló méretét és fordulékonyságát; ezenkívül átfogó biztonsági felszereltség és egy új hat sebességes dupla kuplungos meghajtás gondoskodik a nagyobb kényelemről és arról, hogy öröm legyen vezetni a kocsit a városi forgalomban. A négyülésessel bővül a smart modellcsalád. A Daimler biztos benne, hogy ezzel tovább növekszik majd a smart rajongóinak közössége is. Nagy siker a Mercedes-Benz Hungária Kft. életében, hogy a cég lehetőséget kapott a következő "smart times" rendezvény megszervezésére Budapesten. Ez olyan esemény, amelyre mintegy 1.500 smart gépkocsit várnak az egész világról; a smart közösség modelljeikkel augusztus 28-29-én csodaszép túrán vesz részt a fővárosban és környékén.

 
 
 
 

A Daimler idén is folytatja sikertörténetét. A fent említett új személygépkocsi modellek egyedülálló hármas győzelmet arattak: a Mercedes-Benz C-osztály megnyerte a „2015 World Car of the Year Award“ elnevezésű díjat, a Mercedes-Benz S-Coupé-t választották a „2015 World Luxury Car“ cím birtokosává, és egy vadonatúj modell, a Mercedes-AMG GT sportkocsi megkapta a „2015 World Performance Car“ címet. Az autógyártók ezen versenyének történetében a Mercedes Benz az egyedüli, akinek sikerült bejutnia mind az öt kategóriában a díj-átadó döntőjébe.

 
 
 
 

Azon túl, hogy 2015 első negyedéve a legsikeresebb volt a Daimler történetében, a Mercedes-Benz Hungária Kft. is hatalmas sikert könyvelhetett el az év első két hónapban. A magyarországi importőr elérte a Daimler vállalaton belül legrangosabbnak számító „Market of the Month“ címet, ami azt jelenti, hogy az egész világ legsikeresebb Mercedes-Benz importőre lett január és február hónapban.

 

Az importőr hisz benne, hogy új finanszírozási formája, az úgynevezett Plusz3 Konstrukció, amely a futamidő végén nagy lehetőséget kínál a vevő számára, további segítséget jelent ahhoz, hogy ez a sikertörténet folytatódhasson. Nagy előny a vevő számára, hogy csak a bruttó ár minimum 30 %-ára van szüksége ahhoz, hogy belevágjon ebbe a konstrukcióba, és ennek előteremtése a régi gépjármű eladásával is lehetséges ("trade in").

Szöveg MTI/MBHM - Képek: Komlós József

 
 
 
PROGRAMOK