2019-10-17 08:34:00 | Bővebben...
 
 
 
 
2019-10-13 15:16:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-10-09 14:58:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-10-03 10:30:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Október
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2016.02.09. kedd
 

Újabb 100 milliárd Kecskemétnek

 
 
 

A Modern Városok Programmal kapcsolatban közös sajtótájékoztatót tartott kedden Orbán Viktor miniszterelnök és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, a kecskeméti városháza dísztermében. Teltház előtt bejelentették, hogy Kecskemét a következő öt évben újabb jelentős, összegészében közel százmilliárd forintos központi támogatásban részesül.

Szemereyné Pataki Klaudia nyitóbeszédében kitért arra, hogy miért szükségesek azok a fejlesztések, amelyek, az aláírandó dokumentumban tételesen is szerepelnek. A nagyrészt infrastrukturális, gazdasági és kulturális beruházások segítenek Kecskemétnek tovább haladni azon az úton, amelyek nemcsak gazdasági, de teljeses értékű közép-európai regionális központtá tehetik városunkat.

Az elmúlt tíz évben Kecskemét „felkerült a térképre” – fogalmazott a polgármester –, s lélekszám alapján ugyan a hetedikek vagyunk az országos rangsorban. de gazdasági kulturális és társadalmi erő tekintetében a vidéki városok versenyében Debrecent és Győrt mindjárt Kecskemét követi.

 
 

Meg tudtuk tartani mezőgazdasági pozícióinkat amellett, hogy önerőből erős járműipari központtá vált Kecskemét ezen idő alatt, és elsőként vezette be a duális képzést. De ahhoz, hogy tovább is fejlődhessen a város, komoly infrastrukturális, gazdasági és kulturális fejlesztésekre van szükség.

Orbán Viktor miniszterelnök a mostani szerződésben szereplő összeg jelentőségét az elmúlt években Kecskemétnek juttatott fejlesztési lehetőségek mértékéhez hasonlította: – Az elmúlt öt évben 16 milliárd forintnyi adósságot vettünk le a város válláról, és 85 milliárd forint befektetés, fejlesztés érkezett Kecskemétre. Ez a 100 milliárd forintnyi fejlesztési lehetőség, valószínűleg példátlan Kecskemét történetében – mondta a miniszterelnök. – Kulcskérdés volt ma: sikerül-e egy újabb hasonló tízével megtoldani a város fejlődését. A világ nem csak haladásból áll, tudjuk. Ha kinyílik a lehetőség, akkor kell rámenősen és kitartóan élni vele. Ebből a szempontból különórára a polgármester asszonynak nincs szüksége.

Orbán Viktor elmondta, a következő tíz évben 110 ezresből minden valószínűség szerint 130 ezres város válik Kecskemétből, s fejlesztési szempontból szorosan összekapcsolódik Szolnokkal, Cegléddel és Dunaújvárossal is, ami azért szerencsés, mert könnyebb egy ilyen régió távlatos fejlődését finanszírozni.

Összesen tíz fejlesztési tételt sorolt fel a miniszterelnök a következő öt évre vonatkozóan a Modern Városok Program kecskeméti hozadékával kapcsolatban, amelyek megvalósításáról a sajtó és számos érdeklődő előtt aláírták a szerződést Kecskemét polgármesterével.

Íme, az egyes tételek, némelyek a beruházási összeggel is kiegészítve, azonban nem minden tervezetnél hangzott el a konkrét összeg. A két legnagyobbal kapcsolatban például további tárgyalásokról állapodtak meg – mondta Orbán Viktor.

1."Kecskemét Fejlődésért Alap" munkacímen 25 milliárd forint értékű gazdaságfejlesztési alapot hoznak létre, amely a támogatásra érdemes céllal és a jó eséllyel megtérülő ötletek megvalósítását célozza. Az alap pályázatokat fogad be az életképes ötletek támogatására. A 25 milliárdos forgótőke nem csökken, hanem folyamatos támogatást biztosít majd.

2. A reptér környezetében a polgári repülés számra önálló kifutópályát létesítenek a város könnyebb elérése érdekében.

3. Az ipartelepek biztonságos energiaellátásra érdekében olyan komoly hálózati fejlesztések várhatók, amelyek a jövő kihívásainak is eleget tesznek majd.

4. A szerződésben szerepel a városi elkerülőút befejezése is, 18 milliárd forint étékben.

5. Az 52-es főút bevezetőútjának négysávúsításáról is döntés született.

6. Egyetemi ipari kutatóközpont létesül Kecskeméten. Ez az egyik legnagyobb fejlesztés, amire egyelőre nincs is összeg meghatározva, a megvalósítás további tárgyalásokat igényel.

7. A vasútfejlesztés terén egyrészt a főpályaudvar fejlesztése mellett döntöttek, illetve mellé egy modern parkolórendszer kialakítása is várható.

8. Szintén a közlekedés fejlődését szolgálja az a környező településekkel és társ közlekedési ágakkal közös fejlesztési terv, amely Kecskemét elővárosi vasúti közlekedését érinti.

9. A Kodály Intézet fejlesztése az általa képviselt világhírű magyar brand további népszerűsítése miatt szükséges. Épül hozzá például egy 250 fős koncertterem, valamint tantermekkel, stúdiókkal bővül körülbelül 3 milliárd forint értékben. Ehhez kapcsolódóan egy műszaki gazdasági területen működő, középfokú, kéttannyelvű duális szakképző iskola és kollégium építéséről is megállapodott a város és a kormány, 1,5 milliárd forint értékben.

10. Zárásként a miniszterelnök elmondta: 4 milliárd forintot biztosít a központi költségvetés a kecskeméti városháza felújítására, amelyről mint közös nemzeti kincsről beszélt Orbán Viktor, és amely két éven belül elkészülhet.

Az ipari kutatóközpont és az elővárosi vasúti hálózatfejlesztéssel kapcsolatban további tárgyalásokról döntöttek. A miniszterelnök megemlítette a 44-es út küszöbön álló 125 milliárdos fejlesztését is, amely már a közbeszerzés előszobájánál tart. Hozzátette, amint megkezdődik a beruházás, az út mindkét végéről elindul az útépítés, hogy mihamarabb megvalósulhasson a fejlesztés.

Újságírói kérdésre Orbán Viktor beszélt arról, hogy a kormány nem nyilvános tárgyalásokat folytat a Mercedes-gyárral. Elmondta, hogy a Mercedesnek több elképzelése is van a fejlesztések ügyében, amelyek között három lengyel, két cseh és egy magyar helyszín versenyez. Van azonban olyan fejlesztés is, amely korábbi beruházásokhoz kapcsolódik. Lesz továbbá olyan is, amely a magyar beszállítók számára nyit újabb lehetőséget - tette hozzá.

 
 
 
PROGRAMOK