2018-04-17 15:29:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2018-04-06 08:50:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 11 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 


 
ONLINE ügyfélszolgálat:
 
skype azonosító:
ugyfelszolgalat.kmjv

Státusz:
 
msn azonosító:
ugyfelszolgalat@kecskemet.hu

Státusz:
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2017.01.20. péntek
 

"Kínok kutatói" - A Gulág Emlékév versenyén

 
 
 

Az elmúlt év őszén hirdette meg az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő azt az országos középiskolai tanulmányversenyt, amely a GULÁG Emlékbizottság szakmai védnökségével, az Emlékév alkalmából került lebonyolításra. A Kárpát-medencei diákság figyelmét felkeltő történelmi versengés döntőjébe 21 csapat került be. Közöttük volt (Bács-Kiskunból egyedüliként!) "Kínok kutatói" néven a Kecskeméti Szakképzési Centrum kebelébe tartozó Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium és Szakközépiskola csoportja Jäger Erzsébet tanárnő felkészítésével.

A január 19-én, Budapesten megrendezett döntő végső, szűkített létszámú fordulójába már csak hat csapat került be; a kecskemétiek szoros holtversenyben a kilencedik helyen végeztek. Az Ujváry Gábor professzor vezette zsűri, diáktársak, szakmai kísérők és a sajtó előtt zajló megmérettetés résztvevői kép-, idézet- és vaktérkép felismerésben, ppt-előadásaikkal, interaktív szóbeli feladat teljesítéssel, majd zárásként történelmi vádbeszédekkel mutatták be több hónapos komoly és szabadidőt bőven igénybe vevő felkészültségüket.

A "Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve" kiemelt program-sorozatból - mint arról tudósítottunk - Kecskemét és Bács-Kiskun megye is kiveszi részét. A versenyhez kapcsolódóan február 24-25-én Kecskemét városa ad otthont a most lezárult megmérettetésben jeleskedett diák közösségek szakmai találkozójának s workshopnak.
A fővédnök: Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony meghívó levelét és a vendéglátó város promóciós mappáját Hörcsök Imre képviselő, Kecskemét Megyei Jogú Város Értékmegőrzési Bizottságának elnöke és Hajagos Csaba történész, muzeológus, a projekt-gazda Kecskeméti Katona József Múzeum munkatársa, témagazda adta át a kárpátmedencei régió ifjú képviselőinek. A házigazdák között nagy izgalommal készülnek a diák és felnőtt szentgyörgyisek is.

 
 
 
PROGRAMOK