2018-04-17 15:29:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2018-04-06 08:50:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 16 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 


 
ONLINE ügyfélszolgálat:
 
skype azonosító:
ugyfelszolgalat.kmjv

Státusz:
 
msn azonosító:
ugyfelszolgalat@kecskemet.hu

Státusz:
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2017.01.26. csütörtök
 

ELBIR - hét tanács a zsarolóvírusok ellen

 

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívása

 
 

Az elmúlt években egyre elterjedtebbé váltak a „ransomware", magyarul zsarolóvírus programok, amelyek közös jellemzője, hogy váltságdíjat követelnek az adathordozókon általuk titkosított állományok (képek, dokumentumok, stb.) hozzáféréséért vagy a teljesen lezárt rendszer, illetve a blokkolt internet feloldásáért. A váltságdíj megfizetést általában elektronikus vagy virtuális fizetőeszközzel lehet teljesíteni. A fizetést követően a titkosítás feloldásához szükséges információkat csak az esetek elenyésző részében adják meg a kiber-bűnözők. A titkosítás jellemzően feloldhatatlan. Az egyetlen megoldás a megelőzés.

Tanácsok a felhasználóknak:

1. Rendszeresen külön meghajtóra készítsen számítógépének adattartalmáról biztonsági mentést, vagy állítsa be rendszerét úgy, hogy a számítógép újraindításakor a rendszere végezze el a biztonsági mentést!

2. Rendszeresen frissítse operációs rendszerét, vírusirtóját!

3. Ne nyisson meg olyan elektronikus leveleket, valamint azokhoz csatolt fájlokat, amelyek feladója, illetve azok kiterjesztése ismeretlen!

4. Ne dőljön be a felugró ablakokban található állítólagos rendőrségi hivatkozásoknak! A rendőrség nem alkalmaz ilyen megoldásokat, ezért semmilyen befizetést ne kezdeményezzen!

5. Ne töltsön le és ne telepítsen nem megbízható, nem hivatalos weboldalakról szoftvereket! Az operációs rendszer beállításaiban ajánlott a „Nem megbízható források engedélyezése" menüpontot kikapcsolva hagyni. Érdemes elolvasni az egyes szoftverek alkalmazásához írt felhasználói véleményeket, visszajelzéseket is.

6. Fokozott óvatossággal böngéssze a felnőtt és warez tartalmakat terjesztő oldalakat! A vírus túlnyomóan az ilyen oldalak látogatását követően fertőzte meg a felhasználók gépeit.

7. A vírusfertőzött gép a hozzá csatolt, szinkronizált háttérmentő alkalmazást, USB tároló eszközt, hálózati tárolót is meg tudja fertőzni, ezért a biztonsági mentéseket a vírus eltávolítása előtt ne csatlakoztassa a fertőzött géphez, mert az ugyanúgy megfertőződhet!

A legelterjedtebb zsarolóvírus blokkolja a fájlokat, majd egy figyelmeztetést jelenít meg, amin keresztül egy megadott határidőig több száz dolláros „váltságdíjat" követel. A programot szinte lehetetlen eltávolítani.

A káros programok elsősorban a kódot tartalmazó weboldalak vagy gyakran hivatalosnak tűnő, például elmulasztott befizetésekkel, adózással, vásárlás-visszaigazolással kapcsolatos

üzenetek csatolmányainak megnyitásával települnek.

Az esetek többségében nincs olyan ismert módszer vagy eszköz, amivel a titkosítás feloldható, de egyes káros programok bizonyos verziói esetében van lehetőség az eredeti fájlok legalább részleges visszaállítására. Ez történhet például célszoftverrel vagy a törölt állományok visszaállításával.

A legújabb, legfejlettebb rosszindulatú programokat sok biztonsági szoftver nem érzékeli, és nem tudja elhárítani, így az egyetlen hatékony védekezés a megelőzés. Az adatokról minden esetben szükséges rövid időközönként háttérmentést készíteni (külső adathordozóra vagy a felhőszolgáltatás igénybevételével), illetve szűrni kell a meglátogatni kívánt weboldalakat, valamint az emaileket. Természetesen elengedhetetlen a jogtiszta és naprakész operációs rendszer és vírusirtó szoftver telepítése a számítógépre.

BÁCS-KISKUN MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY KECSKEMÉT

6000 Kecskemét, Batthyány u. 14., Postacím: 6001 Kecskemét, P£:302
Tel: 76/513-300/30-27, BM: 33/30-27, Fax: 76/513-300/30-98 BM 33/30-98,
Mobil:: +3620/560-5146
e-mail: elbir@bacs.police.hu
web: http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes/aktualis

 
 
 
PROGRAMOK