2018-04-17 15:29:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2018-04-06 08:50:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 17 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 


 
ONLINE ügyfélszolgálat:
 
skype azonosító:
ugyfelszolgalat.kmjv

Státusz:
 
msn azonosító:
ugyfelszolgalat@kecskemet.hu

Státusz:
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2017.02.17. péntek
 

Sajtóreggeli: középpontban a polgári repülőtér kialakítása

 
 
 

Péntek reggel került sor a 2017-es év első sajtóreggelijére. Az eseményen a csütörtöki közgyűlés több eleméről is beszélgetett az újságírókkal Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. A fő téma a polgári repülőtér kialakításának ügye volt.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a sajtó képviselőinek arról beszélt, mit tartalmaz az előkészítő tanulmány, ami alapján a kormány a repülőtérrel kapcsolatban meghozta a döntését.

A tanulmányban a város a Honvédelmi Minisztériummal közösen megvizsgálta, hogy melyek azok a katonai objektumok, amelyeket a reptéren belül át kell építeni vagy helyezni ahhoz, markánsan el lehessen különíteni a katonai és a polgári feladatokat. Ennek megfelelően alakult ki a terület felosztása.

A polgári funkciót elsősorban az északi elkerülő út közelében lévő területre összpontosítják, a tervek szerint onnan lehet majd megközelíteni egy lehajtóval és bekötőúttal a polgári repülés számára kialakítandó infrastruktúrát. A NATO-val folyik az egyeztetés az általuk ezen a területen használt objektum áthelyezéséről. Ha ez megtörténik, a lefutó és a kigördülő pálya végére ki lehet alakítani két repülőgép beállásának a lehetőségét, és ahhoz kiszolgáló egységeket kell kialakítani. Ez a jelentősebb összeg, ami a Honvédelmi Minisztérium által e célra megjelölt 3,4 milliárd forintból. Ezért is különítették el a HM és a város finanszírozását egymástól. Utóbbiba, a polgári reptér kialakításába már befektetők bevonhatnak.

A másik nagy összeg a HM részéről, a pilóták képzése és átképzése. Utóbbi azért is indokolt, mert történt egy felmérés a vadászpilóták körében, és többen is nyitottak, hogy polgári repülésben is részt vegyenek.

Polgári funkciók esetében tárgyalások egyrészt folynak a Honvédelmi Minisztérium cégével, a HM EI Zrt-vel. Ennek során tervezik olyan közös gazdasági társaság létesítését, amelybe a HM EI Zrt. behozza tudását, kapcsolatrendszerét, tapasztalatát, tőkéjét, eszközeit, berendezéseit és felszereléseit.

A másik rész (Car-go, terminálok kialakítása, az üzemanyagraktárak kialakítása, bekötőút) 2 milliárd forintos költségének finanszírozása a fejlesztési alapból is történhet.

Ha nem sikerül a HM EI Zrt-vel megegyezni, akkor a városnak külső befektetőket kell keresnie.

- Szerencsére városunk irányába egy olyan bizalmi tőke alakult ki, melynek köszönhetően egyre többen a várossal akarnak különféle közös üzletet kialakítani. Ezt a bizalmi tőkét pedig jól tudnánk hasznosítani ebben az esetben – mondta a polgármester.

 
 
 
PROGRAMOK