2018-05-28 21:51:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Június
 
 

 21 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 


 
ONLINE ügyfélszolgálat:
 
skype azonosító:
ugyfelszolgalat.kmjv

Státusz:
 
msn azonosító:
ugyfelszolgalat@kecskemet.hu

Státusz:
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2017.03.10. péntek
 

Diáklabor szövetség alakult kecskeméti székhellyel

 
 
 

Március 7-én a kispesti Deák Ferenc Gimnáziumban megalakult a Diáklabor Szövetség – Magyarországi Diáklaborok Egyesülete. A szövetséghez 28 diáklabor jelezte csatlakozási szándékát, az alakuláskor 20 csatlakozó volt jelen. A diáklaborokon kívül a laborokhoz kötődő munkatársak és támogató szervezetek és személyek is csatlakozhatnak, csatlakoztak.

A régióból a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium, a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium és a Piarista Iskola diáklaborja is csatlakozott. Az egyesület székhelye is Kecskeméten, a Piarista Iskolában kap helyet.

Az egyesület elnöknek Mikulás Domonkost, a kecskeméti Piarista Gimnázium igazgatóhelyettesét (Öveges Diáklabor, Kecskemét), alelnökének Vámosi Lászlót, a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium Természettudományos Laborjának vezetőjét, titkárának Csiszár Imrét, a Szegedi Regionális Természettudományos Diáklabor vezetőjét választotta. Kecskeméti az Ellenőrző Bizottság elnöke is, Vargáné Hajdú Mária, a Bányai Gimnázium laborvezetője.

 
 

A megalakulást követően a diáklaborok képviselői műhelymunkákon vettek részt, amelyek a laborokat érintő fontos témákkal kapcsolatos ötletek és impulzusok gyűjtését célozták, így a forrásbevonást, a tudásmegosztást, együttműködések kialakítását, valamint a laborok sokféleségében rejlő lehetőségeket. A szakmai programot követően hozzászólások hangzottak el, melyek részben a szekciók összefoglalásai voltak, részben a laborok és a laborszövetség fontos együttműködési területeiről szóltak. Beszélt az együttműködésről Vinczek György, Kispest alpolgármestere, Bak Ferenc, a Külső-Pesti Tankerület vezetője, Bihari Péter, a Puskás Ferenc Általános Iskola igazgatója, ők elsősorban a laborok közvetlen használói és fenntartói szempontjairól beszéltek. Bodó Jánosné, a Pécsi Egyetem laborjának képviselője a felsőoktatással való szorosabb kapcsolat lehetőségeiről beszélt. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselője, Bársony István a pályaorientáció területén való közös munka lehetőségeiről, Szunyogh Gábor, a Wessling Kft. marketingvezetője az iparral való kapcsolat kihasználásáról és a Laborkaland nevű programjukról beszélt. A program végén a megalakult Diáklabor Szövetség céljainak ismertetése és a legfontosabb teendők hangzottak el.

A diáklaborok olyan laboratóriumok, amelyek a matematika, informatika, természettudományok és a technológia területén kínálnak diákoknak vagy diákcsoportoknak saját intézményükön kívül is olyan tanulási lehetőséget, amelyek elsősorban a diákok saját tevékenységére, kísérletezésére épülnek.

A Diáklabor Szövetség céljai:

- A magyarországi diáklaborok összefogása

- Azon való munkálkodás, hogy a diáklaborok hatékony és elismert eszközei legyenek a természettudományos oktatásnak, a környezettudatos szemléletformálásnak, a pályaorientációnak a tudományos gondolkodás terjesztésének és a tehetséggondozásnak

- A laborok hatékonyságának növeléséért közös lépések megtétele

- A laborok közti tudásmegosztás segítése

- A laborhálózat bővítése

- Források keresése és bevonása

- Együttműködések kialakítása, közös projektek indítása

Mindezeket különösen az alábbi tevékenységek által kívánja a Szövetség elérni:

- Támogatja a diáklaborok munkáját információkkal, hazai és nemzetközi kapcsolatokkal, tudásmegosztó hálózat kialakításával, működtetésével, forrásszervezéssel, projektekkel.

- Képviseli a diáklaborok ügyét a gazdaság, a felsőoktatás, a kutatóhelyek, a szakmai közigazgatási és politikai döntéshozók felé.

- Törekszik források bevonására a diáklaborok számára.

- Közös projekteket indít a diáklaborok fejlesztésére.

- Szakmai konferenciát, különösen évente egy közös diáklabor találkozót szervez.

- Segít a diáklaborok projektjeinek terjesztésében, a nyilvánosságban való megjelenésében.

www.diaklabor.hu

 
 
 
PROGRAMOK