2018-05-28 21:51:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Június
 
 

 17 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 


 
ONLINE ügyfélszolgálat:
 
skype azonosító:
ugyfelszolgalat.kmjv

Státusz:
 
msn azonosító:
ugyfelszolgalat@kecskemet.hu

Státusz:
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2017.04.27. csütörtök
 

Kecskemét áprilisi közgyűlésének döntései

 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság és a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kecskeméti Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beszámolóival kezdődött ma Kecskemét képviselő-testületi ülése. A rendőrségi beszámolóból kitűnt, hogy míg 2015-ben a városban elkövetett bűncselekmények száma 4600 felett volt, addig 2016-ra az esetszám 3700-ra csökkent. A felderítések eredményessége is lényegesen javult, mindebben szerepet játszik, hogy az önkormányzat egyre több helyen szereltet fel térfigyelő kamerákat.

Elfogadta a közgyűlés a 2016-os zárszámadást. A főbb összegek: a bevételek meghaladták a 39 milliárd forintot,, ebből a kiadás mintegy 24 milliárd forint volt. Az összes maradvány 18,2 milliárd, a város záró pénzkészlete december 31-én 18,6 milliárd forint volt, amelynek jelentős része az uniós fejlesztésekhez kapcsolódik. Tavaly a város nem vett fel hitelt. Az iparűzési adóból közel 8,7 milliárd forint folyt be a kasszába, amely 700 millióval több a 2015-ös évhez képest. A plusz forrás megmutatkozik abban is, hogy tavaly az intézmények finanszírozására 370 millióval, a sportszervezetek támogatására 293 millióval, városüzemeltetésre 100 millióval, a helyi tömegközlekedés támogatására 76 millióval költött többet a város, mint az előző évben.

Többoldalú kulturális együttműködési megállapodás aláírását hagyta jóvá a közgyűlés. A kezdeményező Balatonfüred önkormányzata, amellyel - Debrecenhez és Szolnokhoz hasonlóan – már van hasonló jellegű megállapodása Kecskemétnek.

A most kötendő megállapodásban Balatonfüred, Komárom, Vác, Gyula, a megyei jogú városok közül pedig Debrecen, Győr, Szolnok és Kecskemét vesz részt. A programok idei főbb állomásai a füredi Jókai Napok, a Jókai – Arany levelezése vándorkiállítás, a FINA Vizes Világbajnoksák és a Kodály Emlékév.

A megállapodás ünnepélyes aláírása Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban lesz május 8-án, amely egyben a városok első közös rendezvénye is.

A Megyei Jogú Városok Szövetségének kezdeményezésére ismét csatlakozik Kecskemét ahhoz, hogy segítse a kárpátljai magyar közösségeket 5 millió forinttal. Beregszásszal immár 16 éves Kecskemét testvérvárosi kapcsolata, és az utóbbi években – a kárpátaljai nehéz helyzet miatt – rendszeres a segítségnyújtás.

5 millió forint támogatást hagyott jóvá Balog Zoltán miniszter Kecskemét számára a Kodály Emlékév méltó megrendezésére. A támogatás lehívásához a város pályázatot nyújtott be, amely tartalmazza az egész évet átívelő kulturális rendezvénysorozat programjait.

Kisméretű műfüves labdarúgópálya épülhet Katonatelepen, az „Országos Labdarúgó Pályaépítési Program” keretében. A beruházás mintegy 29 millió forintba kerül, amelyból közel 9 millió az önkormányzati önerő, 20 millió pedig a Magyar Labdarúgó Szövetség által fizetendő összeg. A közgyűlés jóváhagyta az erről szóló megállapodás aláírását, valamint azt, hogy az MLSZ a fejlesztést végrehajtsa az önkormányzati tulajdonban lévő területen.

Pályázatot nyújt be a város az „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása” című kiírásra. Ennek segítségével újulhatna meg a járda és a kerékpárút a Nyíri út Juhar utca és Széchenyi körút közötti szakaszán, valamint a Budai út Március 15. utca és Akadémia körút közötti szakaszán. A beruházások összköltsége 44 millió forint, amelynek felét lehet elnyerni a pályázaton, a másik felét pedig az önkormányzat finanszírozza.

Természettudományos élményközpont kialakítására pályázik a Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT). Sikeres pályázat esetén 500 millió forintból jön létre olyan központ, amely különböző természettudományos témakörökben nyújt majd élméénypedagógiai programokat. A projektben az önkormányzat konzorciumi partnerként vesz részt, sikeres pályázat esetén pedig a város közművelődési megállapodást köt a TIT-tel.

A hulladékgzdálkodási rendszer országos szintű átalakításához illeszekedően hozott meg további döntéseket Kecskemét közgyűlése. Az önkormányzat ingyenesen átveszi a Kecskeméti Regionális Hulladéklerakó Közszolgáltató (KRHK) Kft. üzletrészét, a kft. pedig a jövőben nonprofit gazdasági társaságként működik tovább. A közgyűlés egyetértett azzal az egyesülési szándékkal, amely szerint a KRHK Kft. beolvad a január 1-től immár kizárólag hulladékgazdálkodási tevékenységet ellátó Városgazdasági Kft.-be. A két cég ügyvezetőinek júniusig kell elkészíteniük az egyesülési tervet és egyéb okiratokat ahhoz, hogy a közgyűlés meghozhassa a végleges egyesülési döntést.

Új ablakok és redőnyök kerülhetnek a Corvina Óvoda Mikszáth Kálmán Körúti Óvodájának homlokzatára. Ehhez a Mercedes üzem nyújt mintegy 1,3 millió forint támogatást az óvoda alapítványán keresztül. A támogatás előreláthatólag májusig megérkezik, így nyáron megtörténhet a nyílászárók cseréje.

A közgyűlés díjak, kitüntető címek adomámyozásáról döntött:

• „Kecskemét Városért Oktatási Díj”-at adományoz

- Hoksza Ildikó Edit, a Kada Elek Közgazdasági Szakgimnázium tanára részére
- Dr. Lóczi László, a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola intézményvezetője részére

• „Kecskemét Városért Egészségügyi Díj”-at adományoz

- Bács-Kiskun Megyei Kórház Krónikus Belgyógyászati Osztálya részére,
- Dr. Juharos Ágota radiológus főorvos, a „Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány titkára részére

• „Kecskemét Ifjúságáért Díj”-at adományoz

- Kósa Szilvia fejlesztő pedagógus, gyermekvédelmi szakember részére

• "Ifjúság a Közösségért Díj"-at adományoz

- Hatházi Róbert, a Kalocsa-Kecskemét Főegyházmegye Kecskemét-Szentcsalád Plébánia plébánosa részére

• „Kecskemét Közművelődéséért Díj”-at adományoz

- Kovácsné Tóth Ibolya, Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Közösségi Kapcsolatok Osztálya vezető főtanácsosa, kulturális ügyintézője részére

• „Kecskemét Felsőoktatásáért és Tudományos Életéért Díj”-at adományoz

- Beke József nyugalmazott középiskolai tanár részére

• „Kecskemét Sportjáért Díj”-at adományoz

- Dr. Bodóczky László, a Bács-Kiskun Megyei Úszószövetség és a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Körének elnöke részére

• "Az Év Kecskeméti Rendőre" elismerő címet adományoz

- Szilágyi József Csaba rendőr hadnagy, a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály előadója részére

• "Az Év Kecskeméti Tűzoltója" elismerő címet adományoz

- Hosszú Ferenc tűzoltó zászlós részére

• "Az Év Kecskeméti Köztisztviselője" elismerő címet adományoz

- Csonka Imre, Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Társadalompolitikai Osztály vezetője részére

Közgyűlés képekben:

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
 
PROGRAMOK