2018-05-28 21:51:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Június
 
 

 10 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 


 
ONLINE ügyfélszolgálat:
 
skype azonosító:
ugyfelszolgalat.kmjv

Státusz:
 
msn azonosító:
ugyfelszolgalat@kecskemet.hu

Státusz:
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2017.05.02. kedd
 

A Balanyi család a Montázs-esten

 

2017. április 29-én, szombaton délután ismét Montázs-estre gyülekeztek a vendégek a kecskeméti Katona József Könyvtár nagytermében. Mint minden hónapban, a Montázsmagazin szerkesztősége most is egy olyan családot látott vendégül, ahol a fiatalabb generáció a szüleik nyomdokain haladva ugyanazt a hivatást vagy szakmát, művészeti ágat műveli, mint a szüleik, esetleg nagyszüleik.

Ezúttal Balanyi Károly képzőművész és családja volt a meghívott vendég. Sokan ismerik őket a városban, leginkább a családfőt a képzőművészeti munkásságáról vagy a civil szervezetekben betöltött segítő szerepéről. De még az ismerősöknek is újdonság volt együtt látni az egész családot: Karcsit, Borikát, valamint két fiukat, Zsoltot és Zoltánt. Sőt, a családtagoknak is bizonyára jólesett együtt leülni és beszélgetni, mert a sok munka közben ritkán jut erre lehetőségük.

A megelőző napok is sűrűek voltak a család számára: A B4 Stúdió (Balanyi Stúdió) csütörtökön Izsákon állított fel egy ’56-os emlékművet, pénteken Károly és felesége Tihanyba utaztak, ahol az Apátságban megnyílott a Kecskeméti Képzőművészek Közössége kiállítása, melyet Károly rendezett. Szombaton pedig alig tértek haza, már vártuk őket a Montázs-estre. Minden családtagnak megvan a temérdek saját dolga, de egymást is kiegészítik a tennivalókban.

 
 

A Balanyi család által létrehozott B4 Stúdió egy kicsi, de sokszínű családi vállalkozás, mely a képzőművészet számos ágával foglalkozik, mint például festészet, építészet, grafika, szobrászat, alkalmazott művészet, zománcművészet, köztéri művészet. Alkotásaik a weblapjukon megtekinthetőek. (balanyistudio.hu)

Balanyi Károly Ferenczy-díjas grafikus- és zománcművész mesélt pályájának indulásáról, kedves műfajáról, a grafikáról és a zománcművészetről, csoportos és egyéni kiállításairól, a kiállítások szervezéséről és rendezéséről és arról, hogy a család együtt akár katedrálisokat is tudna építeni, de eddig még nem kérték fel őket rá. Mesélt a Szentcsalád plébániához való kötődésükről, a Szent Ágoston kör vezetéséről, a hit szerepéről életében: „A közösségeknek nagy megtartó ereje van, és tévutak sajnos előfordulnak, de számomra a teremtett világ rendje és Isten igéje a legjobb iránytű.”

 
 

Balanyi Károlyné Borika Izsákon született, és közalkalmazottként először a helyi Polgármesteri Hivatalban, majd Kecskeméten dolgozott gazdasági vezetőként. Mesélt az ikrek születéséről, gyermekkorukról, arról, hogy ő a háttérben segítette, irányította a család életét szeretettel, odafigyeléssel.

A két fiú közül Balanyi Zoltán szobrászművész DLA, docens a Pallasz Athéné Egyetem Főiskolai Karán. Több csoportos és önálló kiállítása is volt már itthon és külföldön is. Szívesen osztott meg magáról érdekes történeteket például a tanyájáról, lovakról, nyári hagyományőrző táborokról.

Balanyi Zsolt építészmérnök, tervező szakmérnök tervezett többek között családi házakat, társasházakat, tornacsarnokot, vendégházat, műemléki felújítást. Nem csak a munkájáról beszélt, de népzenéről, néptáncról, lovas hagyományőrzésről, vagy olyan különlegességről is, mint egy bajuszfesztivál, ahol a testvérével részt szoktak venni, hiszen mindketten különleges bajuszt viselnek. Zoltán még a szakállát is befonja. Mindketten hívő emberek, hittantáborokban vesznek részt nyaranta, rendszeres templomba járók.

A beszélgetést Weninger Andrea újságíró moderálta, verset mondott Gyöngyösi Szabó Katalin, Márai gondolatait Kökény Éva tolmácsolta. A beszélgetés közben a három alkotó munkáit láthattuk kivetítve. Elhangzott Kodály Zoltán Psalmus Hungaricus-ából egy rövid részlet, valamint egy kis népzenei ízelítő a Csík zenekartól. A komplex, művészetekkel foglalkozó Montázs-esten sok érdekességet láthatott, hallhatott a közönség.

 
 

Fotók: Fuchs Alfonz

 
 
 
PROGRAMOK