2018-05-28 21:51:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Június
 
 

 21 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 


 
ONLINE ügyfélszolgálat:
 
skype azonosító:
ugyfelszolgalat.kmjv

Státusz:
 
msn azonosító:
ugyfelszolgalat@kecskemet.hu

Státusz:
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2017.05.25. csütörtök
 

Kecskemét májusi közgyűlésének döntései

 

Díjak, elismerések átadásával kezdődött Kecskemét mai közgyűlése:

• „Kecskemét Városért Oktatási Díj”:
- Hoksza Ildikó Edit, a Kada Elek Közgazdasági Szakgimnázium tanára
- Dr. Lóczi László, a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola intézményvezetője

• „Kecskemét Városért Egészségügyi Díj”:
- Bács-Kiskun Megyei Kórház Krónikus Belgyógyászati Osztálya,
- Dr. Juharos Ágota radiológus főorvos, a „Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány titkára

• „Kecskemét Ifjúságáért Díj”:
- Kósa Szilvia fejlesztő pedagógus, gyermekvédelmi szakember

• "Ifjúság a Közösségért Díj":
- Hatházi Róbert, a Kalocsa-Kecskemét Főegyházmegye Kecskemét-Szentcsalád Plébánia plébánosa

• „Kecskemét Közművelődéséért Díj”:
- Kovácsné Tóth Ibolya, Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Közösségi Kapcsolatok Osztálya vezető főtanácsosa, kulturális ügyintézője

• „Kecskemét Felsőoktatásáért és Tudományos Életéért Díj”:
- Beke József nyugalmazott középiskolai tanár

• „Kecskemét Sportjáért Díj”:
- Dr. Bodóczky László, a Bács-Kiskun Megyei Úszószövetség és a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Körének elnöke

• "Az Év Kecskeméti Rendőre" elismerő cím:
- Szilágyi József Csaba rendőr hadnagy, a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály előadója

• "Az Év Kecskeméti Tűzoltója" elismerő cím:
- Hosszú Ferenc tűzoltó zászlós

• "Az Év Kecskeméti Köztisztviselője" elismerő cím
- Csonka Imre, Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Társadalompolitikai Osztály vezetője

A napirendi pontok tárgyalása előtt a közgyűlés megrendülten búcsúzott a 74 évesen elhunyt Farkas Gábortól, Kecskemét Város Díszpolgárától, a Csiperó atyjától. Király József képviselő és Mák Kornél alpolgármesmester mondott emlékező beszédet.

Uniós forrásból elkezdődik a Klapka utcai óvoda infrastrukturális fejlesztése. A munkálatok ez év nyarától váárhatóan egy éven át zajlanak. A közgyűlés úgy döntött, hogy ez idő alatt az óvoda ideiglenesen a régi Petőfi Sándor Általános Iskola épületében kap helyet.

Továbbra is az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány működteti a korábban uniós forrásból létrehozott Mezei utcai közösségi házat. A szervezet az épületet ingyenes használatba kapta, a támogatási szerződés 2017. július 1-től 2019. június 30-ig szól. A két éves időtartam alatt a szükéges feladatok ellátásához az önkormányzat összesen 52 millió forint támogatást nyújt.

Módosította a közgyűlés a város idei költségvetését. A növekvő adóbevételek már világosan megmutatkoznak, ezért új források jelentek meg pótelőirányzatként. 100 millió plusz forrás került be járdák és kerékpárutak felújítására, szintén 100 millió parkolóhelyek és gyalogátkelők építésére. Városüzemeltetési, kommunális feladatokra 50 millióval emelkedett a forrás, fásításokra 20 millió forintot hagyott jóvá a grémium.

Szintén jelentős, 50 millió forintos tétel a Mókus, Harkály utcákon, valamint Kazonatelepen az új telkek közművesítésével és telekalakítással kapcsolatos kiadás.

Az egészségügyi ellátás színvonalának emelése, az orvosok megtartása érdekében a kórház is plusz támogatást kap, a korábbi 53 millió forint mellé most újabb 27 milliót szavaztak meg a képviselők.

A Kecskeméti Ladarúgó Club Közös Torna Egylet Sportiskola és Regionális Utánpótlás Központ megvalósításájoz szintén hozzájárul a város költségvetése. A döntően TAO támogatásból megvalósuló létesítmény mintegy 316 millió forintba kerül, amelyből az önkormányzat 97 milliót biztosít. Most, első ütemben 59 millió forint épült be a költségvetésbe. A fejlesztés keretében a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban két nagyméretű élőfüves pálya épül, a műfüves fedett sportcsarnok pedig a volt Rudolf laktanya területén kap majd helyet. A támogatás a volt Tó Hotel épületének felújításához szükséges tervdokumentáció elkészítésésre is fedezetet biztosít.

A Városi Szociális Közalapítvány részére plusz 1.750.000 forint támogatást hagyott jövá a közgyűlés, az alapítvány ugyanis ezt az összeget az elmúlt napokban már kifizette támogatásként a Pákozdi csata utcai gázrobbanás károsultjainak.

Jóváhagyta a közgyűlés, hogy a polgármester aláírja a Nemzetgazdasági Minisztériummal kötendő támogatási szerződést a Kecskemét Fejlődéséért Alap létrehozása érdekében. A szerződés értelmében a kormány a szaktárcán keresztül idén 15 milliárd, 2018-ban és 2019-ben pedig újabb 5-5 milliárd forint visszatérítendő támogatást nyújt.

A városnak ezen kívül finanszírozási szerződést kell kötnie az Informatikai Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-vel a KFA tőkealap jegyeinek lejegyzése érdekében. A közgyűlés felkérte a zrt. vezérigazgatóját, hogy az alapkezelési szabáályzatot készítse elő elfogadásra a város júniusi közgyűlésére.

20x40-es, kisméretű műfüves labdarúgópályát építhet az MLSZ a Tóth László sétányon, az Országos Labdarúgó Pályaépítési Program keretében. A 26,4 millió forintos beruházási költség 70 százalékát a szövetség állja TAO támogatásból, a fennmaradó 30 százalékot pedig az önkormányzat fizeti pályázaton elnyert forrásból.

Elektromos gépjármű villámtöltő telepítésére nyújtott be pályázatot Kecskemét a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz. A mintegy 17 millió forintos beruházás az Akadémia körúton, a Termostar Kft. parkolójában valósulna meg.

Az alapellátó rendszer prevenciós tevékenységének erősítésére nyújtott be pályázatot az önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériumához. A közel 150 millió forintos projekt keretében praxisközösség alakul ki, amelyben belvárosi, lakótelepi, külvárosi és külterületi ellátási kötelezettségű háziorvosi és házi gyermekorvosi praxisok vesznek részt. A pályázatnak köszönhetően egyebek között javulhat a praxisok népegészségügyi jellegű tevékenysége, a lakosság egészségtudatos magatartása.

1 millió forint támogatást ajánlott fel a Knorr-Bremse Kft. a város közbiztonságának javítása érdekében. Az önkormányzat az összeget a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság javára fordítja.

Továbbra is üresen áll a volt Liberté Étterem, ezért az önkormányzat – a költségek csökkentése érdekében - július 1-től szeptember 30-ig idén is bérbe adná az épületrészt vendéglátás céljára. Az utóbbi időben jelentkezett érdeklődők részére – Hírös Agóra, Kecskeméti Református Egyházközség és CHEF-MESTER Kft. - zárkörű pályázatot ír ki.

Elfogadta a közgyűlés a város 2016-os gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladainak ellátásáról szóló értékelést. Az anyag részletesen tartalmazza a város demográfiai mutatóit, az önkormányzat által nyújtott ellátások bemutatását, a jövőre vonatkozó javaslatokat, a civil szervezetekkel történő együttműködés kereteit egyaránt.

Április végével felmondta a szerződést a MEGA-SPED Kft., amely 2007 óta látta el Kecskeméten a hó- és síkosságmentesítési feladatokat. A közgyűlés úgy döntött, hogy a hó- és síkosságmentesítést a jövőben a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. végezze.

 
 
 
PROGRAMOK