2018-10-19 09:28:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2018-10-09 09:24:00 | Bővebben...
 
 
2018-10-05 10:22:00 | Bővebben...
 
 
2018-10-04 17:11:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2018-09-14 12:11:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Október
 
 

 17 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 


 
ONLINE ügyfélszolgálat:
 
skype azonosító:
ugyfelszolgalat.kmjv

Státusz:
 
msn azonosító:
ugyfelszolgalat@kecskemet.hu

Státusz:
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2017.09.21. csütörtök
 

Kecskemét közgyűlésének szeptemberi döntései

 

Nyári szünet utáni első ülését tartotta ma Kecskemét közgyűlése. A napirendi pontok tárgyalása előtt a grémium elismerő oklevéllel köszöntötte mindazokat a jeles kecskemétieket, akik a júniusi Pedagógus Nap, a júliusi Semmelweis Nap, illetve államalapításunk ünnepe, augusztus 20-a alkalmából vehették át elismeréseket.

Pedagógusnap alkalmából az emberi erőforrások minisztere Brunszvik Teréz-díjat adományozott Dr. Csertő Aranka, a kecskeméti Aranykapu Magán Óvoda alapítója, főiskolai docens, óvodapedagógus, szakpszichológus és családterapeuta részére kiemelkedő óvodapedagógiai munkájáért, valamint az óvodapedagógus képzésben végzett tevékenysége elismeréseként.

A Környezetvédelmi Világnap és Pedagógusnap alkalmából a földművelésügyi miniszter Tessedik Sámuel-díjat adományozott Gyuricza Gyuláné Nedelkovics Judit, a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakképző Iskola igazgatója részére, három évtizedes szaktanári, munkaközösségi és intézményvezetői elhivatott tevékenységéért, értékteremtő nevelői munkájáért.

A magyar egészségügy napja, a Semmelweis Ignác nap alkalmából is számos kecskeméti szakembert ünnepelhettünk. Semmelweis-díjat vehetett át Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója, a Magyar Kórház Szövetség elnöke az egészségügy területén végzett kivételesen magas színvonalú, példaértékű szakmai munkája elismeréséül.

Ugyanezen alkalomból Pro Sanitate díjban részesült Dr. Kovalcsik István Ferenc, a RES SANITARIA Betegségmegelőző, Gyógyító Bt. házi gyermekorvosa, az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül.

Ugyancsak Pro Sanitate díjat vehetett át Dr. Markó László, a Bács-Kiskun Megyei Kórház sebész és klinikai onkológus főorvosa az egészségügy területén végzett kivételesen magas színvonalú, példaértékű szakmai munkája elismeréséül.

Az egészségügy területén végzett magas színvonalú, szakmai munkája elismeréséül Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült Dr. Gyenes Vilmos, gyermekgyógyász, kardiológus, a Bács-Kiskun Megyei Kórház osztályvezető-helyettes főorvosa.

Az egészségügy területén végzett magas színvonalú szakmai munkája elismeréséül úgyszintén Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült Dr. Molnár Mária, a Bács-Kiskun Megyei Kórház pszichiáter főorvosa, pszicho-onkológus.

Augusztus 20-a alkalmából Áder János, Magyarország Köztársasági Elnöke a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesítette Dr. Buzinkay Zoltánt, a Kúria nyugalmazott tanácselnökét, a Közigazgatási Bírák Egyesületének alapító tagját, az újrainduló közigazgatási bíráskodásban és a terület szakmai megalapozásában betöltött meghatározó szerepe, valamint a bírák képzését szolgáló munkája elismeréseként.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést vette át Dr. Perger Éva Ildikó, a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpontja Regionális Kutatások Intézetének tudományos főmunkatársa, a területfejlesztés terén végzett több évtizedes kutatói, valamint sokrétű szakértői tevékenysége elismeréseként.

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült Dr. Bocskov Petrov Jordán, Kecskemét Megyei Jogú Város Bolgár Települési Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke, a Magyar-Bolgár Gazdasági Kamara elnökségi tagja, a magyar-bolgár kulturális és gazdasági kapcsolatok fejlesztése iránt elkötelezett, aktív támogató tevékenysége elismeréseként.

Ugyancsak a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést vette át Hajagos Csaba, a Kecskeméti Katona József Múzeum Történeti-Néprajzi Osztályának történész-muzeológusa, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága és a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézete Vidéktörténeti Témacsoportjának megbízott tudományos kutatója, a „GULAG-GUPVI Emlékév” során végzett magas színvonalú kutatói és szervezői munkája elismeréseként.

Szintén a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült Tóth Viktor gyémántdiplomás gépészmérnök, okleveles gazdasági mérnök, a Magyar Kosárlabda Szövetség Elnökségének örökös tiszteletbeli tagja, több évtizedes gépészmérnöki pályája, valamint a magyar kosárlabdasport területén edzőként és sportvezetőként elért eredményei elismeréseként.

A köztársasági elnök a Magyar Arany Érdemkereszt katonai tagozata kitüntetést adományozta Dávid Erika tűzoltó alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Humán Szolgálatának vezetője részére, a rendvédelem különböző területein végzett több évtizedes szakmai és vezetői tevékenysége elismeréseként.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült Kiss Sándor, a Kecskeméti Törvényszék Gazdasági Hivatalának nyugalmazott főosztályvezetője, magas színvonalú szakmai és vezetői munkája elismeréseként.

A köztársasági elnök a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesítette Engert Jakabnét, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Humánpolitikai Osztályának vezetőjét, Kecskemét város önkormányzati képviselőjét, több évtizedes egészségügyi pályafutása, valamint Kecskemét város társadalmi és közéletében betöltött aktív szerepe elismeréseként.

A belügyminiszter kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül BÁTORSÁGÉRT ÉRDEMJELET adományozott András Attila tűzoltó főhadnagynak, a Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság szolgálatparancsnokának, aki a társasházi gázrobbanás során keletkezett tűzből négy, a lakásába szorult személyt menekített ki.

A honvédelmi miniszter beosztásában huzamos időn át végzett kiemelkedő tevékenysége, szakmai érdemei elismeréséül a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis állományából a Szolgálati Érdemjel Ezüst Fokozatát adományozta Faddi Ferenc zászlósnak, a honvédelmi miniszter a Magyar Honvédséget támogató szakmai munkája elismeréseként a Szolgálati Érdemjel Bronz fokozatát adományozta Juhász Imréné zászlósnak szintén a Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis állományából.

A közgyűlés köszöntötte Somodi Ferencet, abból az alkalomból, hogy a Somodi Gyümölcstermesztő Birtok a napokban elnyerte a Magyarország legszebb birtoka 2017 díjat.
Somodi Ferenc 19 éve vezeti a családi vállalkozást, harminc hektáros alma-, szilva- és kajszi- gyümölcsültetvényen gazdálkodik.
A díjat hat kategóriában hirdették meg. Az 1720 óta működő családi gazdálkodás nemcsak a gyümölcs- és szőlőtermesztés kategória legjobbja lett, de a kategóriák nyertesei közül az abszolút győztes címet is elnyerte.

Az ünnepséget követően megkezdődött a közgyűlés hivatalos ülése.

Módosította a közgyűlés az idei költségvetést. Az általános tartalékból új feladatokat, pótelőírányzat igényeket finanszíroz a város. Egyebek között a városüzemeltetés keretét emelték, ezzel a tavaszi lomtalanítás során keletkezett 114 tonna hulladék elszállítását és deponálását kompenzálták.
10 millió forintot szán a város a katolikus egyháznak, abban a reményben, hogy az egyházi tulajdonban lévő Nagytemplom felújítása mielőbb elkezdődik.
Beépült a költségvetésbe az a 96 millió forint, amelyet a helyi közösségi közlekedés támogatására nyert Kecskemét a központi költségvetésből.
Szintén beépült az az összesen mintegy 100 milliós forrás, amelyeket a költségvetési szerveknél foglalkoztatottak kompenzációjára, bölcsődei dolgozók pótlékára, kulturális illetménypótlékra, óvodapedagógusok és segítők bértámogatására kap az önkormányzat a központi költségvetésből.
Mintegy 108 millió forint kerül felhasználásra a pályázati és fejlesztési tartalékból, amelyből egyebek között megtörténik a volt Rudolf laktanya területén az úthálózat első ütemének fejlesztése.

Módosította a közgyűlés a város parkolási rendeletét. A jövőben – a II. díjövezethez hasonlóan – az I. díjövezetben is időtartam korlátozás nélkül lehet majd parkolni. Ennek oka, hogy a belvárosi parkolóhelyek nagy részét bérlettel veszik igénybe, így a most érvényben lévő 6 órás maximális időtartam korlát nem ellenőrízhető.
Sokszor okoz gondot a bérlet elhelyezése a műszerfalon vagy a szélvédőn, ezért 2018 január 1-től a rendszámra szóló lakossági, nyugdíjas bérleteket az úgynevezett e-bérlet, azaz virtuális bérlet váltja fel. További technikai újítás lesz, hogy az e-bérleteknél bevezetik az internetes bankkártyás fizetés lehetőségét, de természetesen a Városrendészet ügyfélszolgálatán továbbra is lehet személyesen fizetni.
További változás, hogy a bölcsődés, óvodás, első és második osztályos gyerekek szülei, gondviselői az intézménnyel határos utcákon naponta 15-18 óra között, a piac környékén pedig naponta 6-8 és 15-18 óra között díjmentesen várakozhatnak.
A mobilparkolás kapcsán is módosítást igényelt a rendelet, ugyanis gyakran előfordul, hogy téves rendszámot ütnek be. Ezért a jövőben, egy karakter eltérésig nem kell majd pótdíjat fizetni, ehhez azonban a visszaigazoló sms-t be kell mutatni.
Az ott lakók kérésére 2018-tól a Budai utcai piac környékén újabb utcákat vonnak be a fizető parkolásba, valamint fizetős lesz a Vikár Béla utca eddig be nem vont szakasza is.

Új rendeletet alkotott a közgyűlés Kecskemét településképi védelméről. A szabályozás alapja a korábban széles társadalmi véleményezéssel elkészült arculati kézikönyv. A rendelet szól egyebek között a helyi építészeti örökség védelméről, a védelem alá helyezésről és annak megszűnéséről, a területi védelemről, az egyedi védelemről, utóbbi esetében a tulajdonosi kötelezettségekről, a településképi követelményekről, véleményezésről, valamint a követelmények alkalmazásának önkormányzati ösztönzéséről egyaránt.

Hamarosan megalakulhat a korábban Kecskemét önkormányzata által kezdeményezett Duna–Tisza közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás. A korábban felkért 104 önkormányzat közül július végéig 97 település jelezte csatlakozási szándékát. Amennyiben ezekben a napokban, a szeptemberi közgyűlések alkalmával minden önkormányzat elfogadja a megállapodás tervezetét, akkor szeptember 29-én a tanács megtarthatja alakuló ülését. Kecskemét közgyűlése felahatalmazta a polgármestert a társulási megállapodás aláírására.

Hozzájárult a grémium ahhoz, hogy az MLSZ tao-támogatásból új labdarúgó pályát építsen. Az erre vonatkozó támogatási kérelmet a Kecskeméti Torna Egylet Utánpótlás Futball Klub (KTE – UFK) szeretné benyújtani. A nagyméretű élőfüves pálya a Szent István város 1/a. Szám alatt valósulna meg.

Újabb fejlesztésekre nyújtott be támogatási kérelmet a város önkormányzata. Ezek keretében 3 bölcsőde és 8 óvoda energetikai korszerűsítése történne meg: a Lánchíd, Forradalom, Klapka utcai bölcsődék, valamint a Lánchíd, Forradalom, Szabadkai, Mátis Kálmán, Nyitra utcai, a Széchenyi sétányi, az Ifjúság úti és a Ceglédi úti óvodák. A fejlesztések összeköltsége 1 milliárd forint.
További benyújtott pályázatok:
Társadalmi együttműködés Kecskeméten: 165 millió forint
Hetényegyháza bekötése az M5 autópályába: 705,5 millió forint.
A közeljövőben a város újabb pályázatot nyújt be, „Kecskemét szegregált területeinek integrált szociális városrehabilitációja” címmel, amely elsősorban a szociális bérlakások felújítását szolgálná, mellette pedig környezetrendezést, közterületek felújítását. A projekt becsült összköltsége 548 millió forint.

Jövő júliusban lejár a Katona József Színház igazgatójának határozott idejű jogviszonya. Mivel a következő színházi évad tervezése már februárban elkezdődik, ezért a közgyűlés már most kiírta az intézményvezetői pályázatot, a 2018-2023-as időszakra.

A közgyűlés júniusban megfogalmazott kérésének megfelelően a Hírös Sport Kft. ügyvezetője javaslatot tett a társaság átalakítására annak érdekében, hogy az átláthatóbban, hatékonyabban működhessen, a tao támogatásokat és a szponzorációs lehetőségeket jobban kihasználhassa. A javaslat értemében kiválna és önállóan működne tovább a Kecskeméti Sportiskola és a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia. A Kecskeméti Labdarúgó Akadémia esetében a működtetést a Hírös Sport Kft. és a KLC-KTE-SI részvételével létrejövő új cég végezné majd, amelyben a Hírös Sportnak többségi tulajdona lenne. A végső döntést várhatóan tavasszal hozza meg a közgyűlés.

Tovább bővülhet a térfigyelő kamerarendszer. Új kamerákat szerelnek fel a Juhász utca – Felsőkomárnok utca, a Belső-Szegedi út – Kinizsi utca, a Műkerti sétány – Kereszt utca kerezsteződésekbe, a Zöldfa utca – Praktiker melletti területre, továbbá a Gőzhajó utcai játszótér, parkoló és óvodához, valamint a Szent Imre utcára.

 
 
 
PROGRAMOK