2018-11-27 12:49:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Január
 
 

 17 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 


 
ONLINE ügyfélszolgálat:
 
skype azonosító:
ugyfelszolgalat.kmjv

Státusz:
 
msn azonosító:
ugyfelszolgalat@kecskemet.hu

Státusz:
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2017.11.10. péntek
 

Szívet-lelket melengető délután a Szentcsalád Plébánián

 
 
 

Melegítő szeretet címmel jótékonysági délutánt tartottak csütörtökön a széchenyivárosi római katolikus templom és közösségi házban. A zenés program kapcsán fölajánlott adományokból a szervezők rászoruló családok számára kályhákat vásárolnak majd.

 
 

A Széchenyivárosi Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Szociális Civil Kerekasztal szervezésében immár negyedik alkalommal rendeztek jótékony célú műsort. A Szentcsalád Plébánia közösségi termében megtartott programról Rigóné Kiss Éva, az MMSz kecskeméti csoportjának vezetője elmondta: nem véletlen, hogy mindig Márton ünnepléséhez kötve tartják meg, hiszen ő az egyik legautentikusabb példa arra, miként kell megmelegíteni az embereket.

A legenda szerint Szent Márton a Római Birodalom Pannónia tartományának Savaria nevű városában (mai Szombathely) látta meg a napvilágot 316-ban vagy 317-ben egy római tribunus fiaként. A római császár katonájaként szolgáló Márton a franciaországi Amiens városában egy hideg téli estén odaadta meleg köpenyének felét egy nélkülöző koldusnak. Aznap éjszaka álmában megjelent Jézus a koldus alakjában. Innentől kezdve nem a hadsereget, hanem Istent szolgálta. Megkeresztelkedett és misszionáriusként sok jót cselekedett.

 
 

– A jelképes árú, ezerforintos „kályhajegyekből”, azaz a befolyt adományokból kályhákat szoktunk vásárolni. Általában hat-nyolc családnak tudunk segíteni, de volt már olyan év, amikor az adományozók jóvoltából még ennél is több otthon kapott tűzhelyt. A kedvezményezetteket mindig a személyes ismeretségi körünkben élő, leginkább rászorulók közül választjuk ki, és nemcsak a kályhát adjuk át, hanem még a kályhacsövet is, sőt, olykor a tűzifát is házhoz visszük – összegezte az elmúlt évek tapasztalatait Rigóné Kiss Éva.

A Melegítő szeretet címmel meghirdetett jótékonysági délután műsorában előbb egy szegedi vendég, Garai Tünde előadásában József Attila Tél című verse hangzott el – „Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni, Hogy melegednének az emberek” –, azután Hatházi Róbert atya osztotta meg bensőséges gondolatait a széksorokban ülőkkel.

Ezt követően Pusztainé dr. Podmaniczky Erzsébet, a Szuverén Máltai Lovagrend tanácsnoka az irgalmas samaritánus története kapcsán a máltai szeretetszolgálat és a lovagrend karitatív tevékenységéről beszélt, azután többek között a Szentcsalád Plébánia Takács Gábor vezette gyermekcsoportjának hangszeresei és kis kórusa produkcióinak, illetve a Lakó Sándor Kamarazenekar által megszólaltatott zeneszámoknak tapsolhattak a mások iránti érzékenységükről tanúbizonyságot tevő megjelentek. A programra a kecskeméti máltai csoport ez évi munkáját adományokkal segítők is meghívást kaptak, támogatásukért ezúttal ők is külön köszönetet kaptak.

Forrás. hiros.hu

 
 
 
PROGRAMOK