2018-11-27 12:49:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2018-11-05 17:53:00 | Bővebben...
 
 
 
 
2018-10-26 13:06:00 | Bővebben...
 
 
 
 
December
 
 

 17 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 


 
ONLINE ügyfélszolgálat:
 
skype azonosító:
ugyfelszolgalat.kmjv

Státusz:
 
msn azonosító:
ugyfelszolgalat@kecskemet.hu

Státusz:
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2017.11.11. szombat
 

Katona Józsefre emlékezett Kecskemét

 
 
 

Katona József születésének 226. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést november 10-én, pénteken. A Katona József Emlékházban megtartott ünnepi műsort követően, a hagyományokhoz híven, koszorúkat helyeztek el a kecskeméti drámaíró szobránál.

Műsorral és tárlatvezetéssel emlékeztek meg nemzeti drámánk, a Bánk bán kecskeméti szerzőjére, születésének 226. évfordulója alkalmából. Az ünnepi műsor a Katona József Emlékház udvarán zajlott. A Katona József Gimnázium tanulói mondtak verset, majd Székelyné Kőrösi Ilona történész köszöntője és ünnepi beszéde következett. A neves történész hangsúlyozta, Katona Józsefről, Kecskemét jeles szülöttéről és nemzeti drámánk megalkotójáról közismert volt hazaszeretete, és a szülőföldhöz való ragaszkodása.

„Nem a hivalkodó, a lépten-nyomon hangoztatott melldöngetős hazafiság volt az ő jellemzője, hanem a tettekben és az erkölcsi értékrendben is megnyilvánuló ragaszkodás. Kortársai és követői közül sokak számára példaképül szolgált.” Ezekkel a mondatokkal jellemezte a történész Kecskemét hírességét.

Székelyné Kőrösi Ilona, Katona József pályafutását a 650 éves Kecskemét történetébe ágyazta bele. Ennek megismerésében nagy szerepe volt Hornyik János levéltáros, történetírónak, akinek életútja, szemlélete több helyen is hasonlóságot mutat Katona Józseffel.

- Ha városunk két kiemelkedő személyiségét, az elmúlt évszázadok két kiemelkedő egyéniségét jellemezni szeretnénk, akkor mindkettejükről elmondható, értékrendjükben, életükben, motivációjukban közös volt a szülőföld szeretete, az a mentalitás, hogy amit szeretünk, azt ismerni kell, a múlt megismerése és az ősök iránt érzett tisztelet fontos mozzanata az életünknek, jelen kell, hogy legyen folyamatosan a hazafiság, a lokálpatriotizmus - mondta Székelyné Kőrös Ilona.

Török Richárd szobrának megkoszorúzás után egy különleges időszaki kiállításra invitálták a jelenlévőket. A "Soha nem szerep volt, hanem az én ügyem!" című tárlat Simándy József Bánk bán alakításainak állít emléket.

A hagyományokhoz híven, a déli harangszó után következett a megemlékezés a Katona József szobornál. A diákok versei után Csombor Teréz, a Katona József Színház színművészének előadása következett, majd az intézmények, pártok képviselői helyezték el a megemlékezés és tisztelet koszorúit.

 
 
 
PROGRAMOK