2018-11-27 12:49:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2018-11-05 17:53:00 | Bővebben...
 
 
 
 
2018-10-26 13:06:00 | Bővebben...
 
 
 
 
December
 
 

 17 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 


 
ONLINE ügyfélszolgálat:
 
skype azonosító:
ugyfelszolgalat.kmjv

Státusz:
 
msn azonosító:
ugyfelszolgalat@kecskemet.hu

Státusz:
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2017.11.11. szombat
 

Márton napi lámpás felvonulás a főtéren

 

Immár hagyomány, hogy a Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat és a kecskeméti német-magyar Kinder Ovi megrendezi a Márton-napi lámpás felvonulást. Az esemény mindig sok gyermeket és szülőt megmozgat, de akkora tömeg, amekkora szombat este a főtéren összegyűlt, még nem volt példa.

 
 

Immár hagyomány, hogy a Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat minden évben megrendezi a Márton-napi lámpás felvonulást. A német nyelvterületről érkező Martinsumzug Szent Márton emlékét őrzi, és a jó cselekedeteket szimbolizáló fényt juttatja el az emberekhez. Az esemény mindig sok gyermeket és szülőt megmozgat városunkban, de akkora tömegre, amekkora szombat este a főtéren összegyűlt, még nem volt példa.

A résztvevők, kezükben világítóeszközökkel, a 0 kilométerkőtől indultak, majd a Rákóczi út irányába folytatták útjukat. A református templomot megkerülve érkeztek a Városháza elé, ahol Neuendorf (ejtsd: Nójendorf) Rózsa, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke színpadra szólította a vendégeket és a szereplőket. Kecskemét városát Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, Gaál József alpolgármester és Bogasov István, az Ifjúsági és Sportbizottság elnöke képviselte.

A verses-dalos műsor után Szemereyné Pataki Klaudia mondott beszédet. Kiemelte, nagy öröm számára, hogy évről-évre nő az eseményen résztvevők létszáma.

- A mi kis lámpásunknak nagyon szép üzenete van. Szent Márton szeretetet, reménységet és segítséget nyújtott egy koldusnak, és a lámpa fénye mutatja az utat nekünk, hogy igenis a jó cselekedet, a segítőkészség mindig is sokat ad nekünk, és az embertársainknak is. Úgyhogy figyeljünk egymásra, szeressük egymást. Mindig arra törekedjünk, hogy minél jobbat cselekedjünk, minél szeretettejesebb legyen a környezetünk, és a mi kis életünk - mondta a polgármester.

A köszöntő és a német nyelvű műsor után következett egy igazi sváb hagyomány: az összetartozás, a béke, a szeretet szimbólumaként egy fonott kalácsból törtek darabokat a színpadon álló vendégek, amit megosztottak a színpad körül álló gyermekekkel.

Aki nem kapott a kalácsból, az sem sokáig szomorkodott. A gyermekekből és szülőkből álló vidám tömeg a Városháza udvarába vonult, ahol minden résztvevőt vendégül láttak forró teával, zsíros kenyérrel és lilahagymával.

 
 
 
PROGRAMOK