2018-11-27 12:49:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2018-11-05 17:53:00 | Bővebben...
 
 
 
 
2018-10-26 13:06:00 | Bővebben...
 
 
 
 
December
 
 

 17 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 


 
ONLINE ügyfélszolgálat:
 
skype azonosító:
ugyfelszolgalat.kmjv

Státusz:
 
msn azonosító:
ugyfelszolgalat@kecskemet.hu

Státusz:
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2017.11.14. kedd
 

Konferencia a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásáért

 
 
 

A hátrányos helyzetű gyermekek lemorzsolódásának megelőzése volt a célja annak konferenciának, amelyet kedden rendeztek óvodapedagógusok számára az Aranyhomok szállodában. A Kisgyermekkori nevelés támogatása című uniós projekt keretében országos körúton nyújtanak segítséget a szakembereknek a felzárkóztatáshoz. Ennek a körútnak egyik állomása volt ma Kecskemét.

Bács-Kiskun megyei óvodapedagógusok vettek részt azon a konferencián, amelyet a Kisgyermekkori nevelés támogatása című uniós finanszírozású projekt keretben rendeztek az Aranyhomok hotelben. A több mint egymilliárd forint értékű program folytatása egy korábbi projektnek. A programban kiemelt figyelmet kap a 2015. szeptember 1-től bevezetett hároméves kortól kötelező óvodai nevelés szakmai támogatása, valamint az óvodák hátránycsökkentő szerepének erősítése.

A konferencián Pászti András önkormányzati képviselő köszöntötte a résztvevőket Kecskemét Megyei Jogú Város önkormányzata nevében.

- A magas színvonalú koragyermekkori nevelésnek minden későbbi beavatkozásnál mélyebb és tartósabb hatás van minden társadalmi rétek gyermekeire nézve - hangsúlyozta a képviselő. – Az ekkor eszközölt beavatkozás különösen nagy hatásfokkal képes visszafordítani a hátrányos helyzet következményeit.

Pászti András kiemelte, már érzékelhetőek a kormány felzárkóztatási politikájának eredményei. 2015. szeptember 1-jével kötelezővé tették az óvodát a harmadik életévét betöltött gyermekek számára, amely valódi esélyteremtést jelent. Jó úton haladunk ahhoz, hogy minden gyermek szilárdan megalapozhassa jövőjét.

Dr. Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke tartotta a nyitóelőadást a konferencián. Kifejtette, minden tisztelete az óvodapedagógusoké, hiszen a pedagógusok közül ők végzik a legfontosabb oktató-nevelői munkát. Bemutatta, milyen szerepe van az általa vezetett intézménynek a Kisgyermekkori nevelés támogatása című uniós projekt megvalósításában. Elmondta, hogy a több mint egymilliárd forint értékű támogatás nagy részét továbbképzésekre, szakmai támogatásokra fordítják, egy kisebb része pedig eszközbeszerzést szolgál. Az Oktatási Hivatal a kiemelt uniós projekt gazdája, az óvodai dolgozókkal próbálnak meg kapcsolatot teremteni egy országos körút során.

A nemzetközi tapasztalatok szerint az óvoda kötelező jellege a legerősebb és leghatékonyabb eszköze az iskolai lemorzsolódás megelőzésének. Az óvodapedagógusokat fel kell készíteni erre a komoly feladatra. Ennek érdekében az Oktatási Hivatal több száz olyan intézménnyel áll napi kapcsolatban, amelyekben a hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztése folyik.

 
 
 
PROGRAMOK