2018-10-19 09:28:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2018-10-09 09:24:00 | Bővebben...
 
 
2018-10-05 10:22:00 | Bővebben...
 
 
2018-10-04 17:11:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2018-09-14 12:11:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Október
 
 

 17 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 


 
ONLINE ügyfélszolgálat:
 
skype azonosító:
ugyfelszolgalat.kmjv

Státusz:
 
msn azonosító:
ugyfelszolgalat@kecskemet.hu

Státusz:
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2017.11.16. csütörtök
 

Orbán Viktor adta át az új SMP gyárat Kecskeméten

 
 
 

Orbán Viktor kormányfő és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is részt vett az SMP gyár csütörtökön délután rendezett avatóünnepségén. Az indiai Samvardhana Motherson csoporthoz tartozó új kecskeméti SMP gyárban lökhárítókat és ajtópaneleket gyártanak majd a regionális autóipari partnerek számára. A 44 ezer négyzetméteres üzem létesítésével tavaly az anyavállalat nyerte el „Az év legnagyobb zöldmezős beruházója” címet hazánkban. A beruházással 500 új munkahely jöhetett létre Kecskeméten.

Csütörtök délután ünnepélyes keretek között avatták fel a kecskeméti SMP gyárat. A megnyitón Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a kormány és a kecskeméti önkormányzat képviselői, az indiai tulajdonú cégcsoportot képviselő, valamint az SMR és SMP vezetők is részt vettek.

Az indiai tulajdonú Motherson (Samvardhana Motherson Group) a világ 30 legnagyobb globális autóipari beszállítója közt szerepel, portfóliója a járműgyártás minden szegmensét lefedi. A magyarországi visszapillantó tükörgyártáshoz kötődő beruházások sikerére alapozva a cégcsoport lökhárító elemekre és alkatrészekre specializálódott divíziója, az SMP (Samvardhana Motherson Peguform) is gyártóbázist létesített az országban.

 
 

Az SMG újabb kelet-közép-európai beruházásának célpontjaként ismét Magyarországot választotta, amelyben annak a támogatásnak is jelentős szerepe volt, amely Magyarország Kormánya, a HIPA és Kecskemét Város Önkormányzata részéről érkezett. A 2015 októberében a vállalatcsoporttal aláírt stratégiai együttműködési megállapodás részeként a kormány a kecskeméti SMP gyár megalapításához 7,72 milliárd Ft-tal járult hozzá.

– A mai ünnepi alkalom az egyik bizonyítéka annak, hogy jó úton járunk – hangsúlyozta Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere az avató ünnepségen. – Az elmúlt években jelentős lépéseket tettünk a képzés és a gazdaságfejlesztés érdekében. Megteremtettük annak lehetőségét, hogy a hozzánk érkező nagyvállalatok megfelelő üzleti környezetet és szakembereket találjanak. Most pedig azon vagyunk, hogy a Kecskemétre költöző új munkavállalók otthonra leljenek szeretett városunkban.

 
 

Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőjében kiemelte, a Samvardhana Motherson csoport egy kis családi vállalkozásból nőtte ki magát, és ért el világsikert, négy kontinens 37 országában. Jó összehasonlítási alapként említette meg ezt a magyar kormány családbarát politikával kapcsolatban.

– Mit jelent ez a gyár Magyarországnak? – folytatta. – Bizalmat, hogy a befektetők erős bizalommal vannak a szakembereink iránt. Az indiaiak és a magyarok hasonlítanak abban, hogy arra a legbüszkébbek, amiért megdolgoztak.

A miniszterelnök hangsúlyozta, a Samvardhana Motherson több jelentkező közül választotta Magyarországot ennek a gyárnak a felépítésére. A Mercedes-gyár közelsége természetesen fontos szerepet játszott a döntésben, de a másik fontos körülmény, hogy az első magyarországi beruházásaik Mosonszolnokon és Mosonmagyaróváron jól működnek.

Orbán Viktor szerint az új beruházásnak jelentős szerepe lehet abban, hogy eltűnjenek a különbségek a keleti és nyugati országrész között. Kiemelte továbbá a cég duális képzésben betöltött szerepét, valamint azt, hogy ez a beruházás is mutatja: a keleti nyitás reálpolitika.

Végezetül megköszönte Szemereyné Pataki Klaudiának a város teljesítményét, mint mondta, ilyen számokat talán egyetlen vidéki város sem produkált az elmúlt időszakban: 10 év alatt 10000 új munkahely jött létre Kecskeméten.

A 30 milliárd Ft értékű fejlesztést 2016-ban az „Év Zöldmezős Beruházása” díjjal is elismerték, amelyet Vivek Chaand Sehgal, a Samvardhana Motherson csoport alapító társtulajdonosa vehetett át.

Az SMP kecskeméti üzeme mintegy 100.000 m2-es alapterületen helyezkedik el, a termelés 44.000 m2-en folyik. A kivitelezés során olyan technológiai megoldásokat alkalmaztak, amelyek a gyártóegységet energia-megtakarítás szempontjából a cégcsoporton belül a leghatékonyabbá teszik.

A beruházás eredményeként több, mint 500 új munkahely jöhetett létre, az újonnan nyíló üzemben 2018-tól már megindulhat a szériagyártás is.

Az SMP a műanyag technológiák terén széles termékportfólióval rendelkezik, beleértve a lökhárító és hűtőrács elemeket, külső karosszéria elemeket, műszerfal elemeket, valamint ajtópaneleket és a középkonzolokat. A magyarországi bázison lökhárító és műszerfal elemek gyártása folyik.

Az elmúlt másfél év során a Motherson cégcsoporthoz kötődő, rendkívüli mértékű fejlődésről szóló sikertörténet tovább folytatódik. A 2017. július 13-án, kevesebb, mint egy évvel a túrkevei, 2016 októberi fejlesztés után egy újabb, 12.000 m2-es gyártócsarnokkal kapcsolatos beruházást jelentett be a vállalatcsoport. Az újabb túrkevei üzem előreláthatólag 2018 áprilisában készül majd el, pár hónappal később megkezdi vevőinek kiszolgálását.

 
 
 
PROGRAMOK