2018-11-27 12:49:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2018-11-05 17:53:00 | Bővebben...
 
 
 
 
2018-10-26 13:06:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
December
 
 

 17 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 


 
ONLINE ügyfélszolgálat:
 
skype azonosító:
ugyfelszolgalat.kmjv

Státusz:
 
msn azonosító:
ugyfelszolgalat@kecskemet.hu

Státusz:
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2017.12.04. hétfő
 

Jótékonysági kiállítás: a művészet erejével népszerűsítik az olvasást

 
 
 

A Tóth László Általános Iskolában hétfő délután kiállított képeket egytől egyig neves kecskeméti művészek készítették. A kiállítás fő célja a jótékonykodás volt, a befolyt összegből az iskola könyvtárállományát bővítik majd a hátrányos helyzetű tanulók olvasási kultúrájának fejlesztése céljából.

A művészet erejével kívánja népszerűsíteni az olvasást a tanulók körében az a kiállítás, amely a Tóth László Általános Iskola klubtermében nyílt hétfő délután.

A különleges jótékonysági kezdeményezés az iskola könyvtáros-tanárának köszönhető, de partnerszervező benne a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karának Magyar Gyermekkultúra Módszertani Központja is.

Szabó Pálnénak, a Tóth László és Damjanich János Általános Iskola könyvtárostanárának régóta dédelgetett vágya volt, hogy mint könyvtárostanár, a tantárgyköziséget megvalósítsa ezekben az iskolákban sajátos eszközeivel, a könyvtár eszközeivel. Nagyon fontos számára a művészetek közelebb hozása a diákok részére, mivel ezzel fejlődnek a készségeik, kompetenciáik minden területen. Szerette volna, hogy a gyermekek találkozzanak a művekkel, amiket a város festőművészei készítenek, hogy építő jellegű legyen az életükben, és a társadalomba való beilleszkedésben is segítse ez őket.

Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester megnyitójában arról beszélt, hogy hatékonynak tartja a művészetek összefonódásán alapuló kezdeményezéseket. Elmondta, ennek a kiállításnak az is a célja, hogy a képzőművészeti alkotásokon keresztül az olvasáskultúrát terjessze a gyerekeknek. Ez egy újszerű gondolat és meglepően hatásos módszer.

Bár a kiállítás maga újszerű, az iskolában már hagyomány, hogy a gyerekeket más megközelítéssel ösztönzik az olvasásra. A kezdeményezés azonban akkor ér célt, ha a megszerzett tapasztalatok továbbgondolkodásra ösztönöznek. A pedagógusok ezért meg is tesznek mindent. A kiállítás karácsonyig lesz látható, de interaktív órákkal is készülnek a diákok számára.

A jótékonysági akcióból befolyt összeget a könyvtár állományának bővítésére és eszközbeszerzésre fordítják majd. Különösen verses köteteket, ifjúsági regényeket, kortárs műveket szeretnének vásárolni a gyermekek számára, de a játéksarokhoz is kellenek még eszközök. A képekből december huszadikáig lehet vásárolni.

 
 
 
PROGRAMOK