2018-11-27 12:49:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2018-11-05 17:53:00 | Bővebben...
 
 
 
 
2018-10-26 13:06:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
December
 
 

 17 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 


 
ONLINE ügyfélszolgálat:
 
skype azonosító:
ugyfelszolgalat.kmjv

Státusz:
 
msn azonosító:
ugyfelszolgalat@kecskemet.hu

Státusz:
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2017.12.15. péntek
 

Kecskemét decemberi közgyűlésének döntései

 

2017 utolsó közgyűlését tartotta ma Kecskemét önkormányzata.

A grémium a napirendek tárgyalása előtt kifejezte elismerését mindazoknak, akik a közelmúltban kiemelkedő szakmai munkájuk és életpályájuk nyomán rangos országos, vagy állami elismerésben részesültek:

Dr. Farkas Gábor építésznek, aki a magyar építészet és építőművészet kategóriában Prima Primissima Díjban részesült.

Farkas Györgynek, a Zarges Kft. ügyvezetőjének, akinek az idén 19. alkalommal megrendezett Vállalkozók Napján

a nemzetgazdasági miniszter Magyar Gazdaságért Díjat adományozott.

Johann Spreitzer és Jörg Stromeyer uraknak, a Ritz Mérőtranszformátor Kft. ügyvezetőinek, akik idén az Év Vállalkozói lettek.

Elfogadta a közgyűlés Kecskemét 2018-as, közel 45 milliárd forintos költségvetését. A dokumentum a bevételek és a kiadások tekintetében egyaránt szigorúan és racionálisan számol, működési hiány nélküli, összhangban van a város Gazdasági Programjával és Integrált Területi Programjával.

A tervezet immár 9 milliárd forint iparűzési adót tartalmaz, amely 500 millió forinttal haladja meg a tavalyi tervet. Az egyéb adó és közhatalmi bevételekkel összesen 11 milliárddal lehet számolni 2018-ban.

Az önkormányzat fenntartásában lévő intézmények – összesen 80 feladatellátási hely - finanszírozása 9 milliárd forintba kerül, ebből 4,3 milliárd az állami támogatás, 4,7 milliárd forint pedig az önkormányzati forrás. Lényeges, hogy a közel 45 milliárdos főösszeg mintegy 50 százaléka fejlesztésre fordítódik, a Modern Városok Program, a hazai és uniós támogatású projektek és az önerős önkormányzati beruházások keretében.

Ágazatonként is jelentősek a finanszírozási tétetel: az egészségügyi és szociális szféra 500 millióba, a helyi közösségi közlekedés 600 millióba, a városüzemeltetés 2,7 milliárdba, a közműépítések 1,4 milliárdba, a sport támogatása 1,9 milliárd forintba kerül. Az oktatási intézmények esetében a szolidaritási hozzájárulás 866 millió forint. A költségvetésben hangsúlyos az óvatosság elve, általános tartalékként ugyanis több mint 1,1 milliárd forint áll majd rendelkezésre.

További négy elektromos töltőállomás telepítését tervezi Kecskeméten az e-Mobi Kft. Ezek helyszínei: Rákóczi út, Deák Ferenc tér, Horváth Cirill tér, Akadémia körút. A közgyűlés a szolgáltató részére mindaddig ingyenesen biztosítja a közterület-használatot, mindaddig, amíg a cég a szolgáltatást magát ingyenesen nyújtja a lakosság részére.

A volt Lestár Péter szakközépiskolából további 3700 négyzetméternyi ingatlanrészt és a teljes, közel 12 ezer négyzetméter külső területet kap ingyenes használatba 20 évre a Mercedes német iskolát működtető Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány. Utóbbi a létesítmény felújítását tervezi annak érdekében, hogy egy helyen tudja elhelyezni a német iskola alsó és felső tagozatát. A felújítás 589 millió forintba kerül, amelyből mintegy 236 millió forintot a Mercedes üzem biztosít, 353 millió forintra pedig az önkormányzat – mint az épület tulajdonosa – a Mercedes üzemmel együtt nyújtott be támogatási igényt az Emberi Erőforrások Minisztériuma Oktatásért Felelős Államtitkárságához.

Eredménytelen lett a volt Rudolf laktanya területén az úgynevezett „beteg lovak istállója” épületrész hasznosítására kiírt pályázat, miután a határidőre beérkezett két pályázat közül az egyik a tartalmi, a másik pedig a formai követelményeknek nem felelt meg. A közgyűlés úgy döntött, hogy az ingatlanrészre jelenleg nem ír ki új pályázatot.

Az egykori laktanya egy másik istállójára a TVG-INVEST Kft. és a NaNiNo Kft. közösen nyújtott be pályázatot, amelyben leírták, hogy az épületet felújítanák vagy lebontanák és újjáépítenék, a léteítményben hazai és kistérségi termékeket és helyi értékeket kínálnának, szolgáltatnának. Az önkormányzat az ajánlattevőkkel tárgyalásokat folytatott, amelyek erdményeként az ajánlattevők bruttó 9,1 millió forintért vásárolhatják meg a felépítményt, a hozzá tartozó földterület használati jogáért pedig 14,2 millió forintot fizetnek.

Ingyenesen használhatja a jövőben az egykori Tó Hotel épületét a Kecskeméti Labdarúgó Club Közös Torna Egylet Sportiskola (KTE-KLC SI), a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia működtetése céljából. Az akadémia megvalósítása két ütemben történik, első ütemben a volt Tó Hotel mellett 2 nagyméretű labdarúgópálya jött létre, második ütemben pedig a hotel épületben az akadémia központi épülete alakul ki.

Több helyi autóbuszjárat esetében módosította a közgyűlés a jövő évi menetrendet. Ezek közül a legjelentősebb, hogy február 1-től elindul a Kadafalvát Széchenyivárossal összekötő 34-es járat. Az ehhez szükséges megállóhelyek és buszforduló kialakítása a közelmúltban megtörtént, költsége mintegy 50 millió forint volt. A működtetésért a város 2018 február 1. – december 31. időszakban mintegy 84 millió forintot fizet a DAKK Zrt-nek. Az útvonal: Darázs utca – Boróka utca – Csalánosi út – III. Béla körút – Nyíri út – Március 15. utca – Irinyi út – Akadémia körút – Nyíri út – III. Béla körút – Csalánosi út – Boróka utca – Darázs utca.

A közgyűlés úgy döntött, hogy a DAKK végezzen utasszámlálást az első időszakban, majd annak eredményét áprilisban mutassa be a szakbizottságnak.

 
 
 
PROGRAMOK