2018-11-27 12:49:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Január
 
 

 17 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 


 
ONLINE ügyfélszolgálat:
 
skype azonosító:
ugyfelszolgalat.kmjv

Státusz:
 
msn azonosító:
ugyfelszolgalat@kecskemet.hu

Státusz:
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.01.14. vasárnap
 

A Kadafalvi Polgárőr Bállal kezdetét vette a 2018-as báli szezon

 
 
 

Vidám emberekkel telt meg szombat este a Kadafalvi Általános Iskola tornacsarnoka. A Kadafalvi-, a Ballószögi-, és a Helvéciai Polgárőr Egyesület jótékonysági bálját vacsora, zenés műsor, táncos mulatság és tombolasorsolás színesítette. A bevétel pedig a három egyesületet gazdagította.

Mindenki tudja, hogy nagyon sokat köszönhet a polgárőrök áldozatos munkájának. Ők azok, akik önként vállalják, hogy télen-nyáron, hóban, fagyban, rekkenő hőségben, főként, amikor mások épp megpihennek, alszanak pihe-puha ágyaikban segítségünkre vannak. Védik tulajdonunkat, gyermekeink biztonságát, segítenek az időseknek, rászorulóknak, gyakran családjuknál is előrébb sorolják munkájukat. Ezt igazán nehéz megmagyarázni, a megoldás valahol a lelkükben lehet, ott belül. Az érzés, hogy segítsünk másoknak, másokon. Hogy visszakapják-e? Reméljük, igen!

A szombati este is erről szólt. Hogy összefogjanak ők maguk, a polgárőrök, és azok, aki szeretnék meghálálni áldozatos munkájukat, segíteni őket a továbbiakban. És Kadafalván ma (szombat) este úgy tűnt, igen sokan vannak így.

Az, hogy mindez az év első báljával volt összekapcsolva, már csak hab a tortán!

Az eseményt megtisztelte jelenlétével dr. Salacz László országgyűlési képviselő; Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere; Balogh Károly, Helvécia polgármestere; Somogyi Lajos, Ballószög polgármestere; Duzmath György, Ballószög alpolgármestere és Somogyi Sándor, a polgárőrség megyei koordinátora.

A nyitóbeszédek sorát dr. Salacz László országgyűlési képviselő kezdte.

- 2017 novemberében a Magyar Országos Polgárőr Szövetség elindított egy fórumot, melynek nyitórendezvénye Kecskeméten volt. A szövetség elnöke, dr. Túrós András ezen a rendezvényen elmondta, hogy a polgárőrség életében az elmúlt hét év volt az aranykor. Ezt három tényezőre vezette vissza. Az egyik, hogy 2012-ben a polgárőrökre vonatkozó jogszabályt módosították, így a polgárőr egyesületek nyertek kizárólagos jogot, hogy a rendőrség mellett közterületen és külterületen intézkedjenek. A fejlődés másik motorja az volt, hogy Magyarország Kormánya évi 1,1 milliárd forintot juttat országosan a polgárőröknek. A harmadik tényező az önkormányzatok és a rendőrség támogatása a polgárőrök felé. Ez a stratégiai szövetség határozta meg ezt a példátlan fejlődést. Én még egy negyedik tényezőt is ide sorolnék:

a polgárőröknek azt az önfeláldozó, szabadidejüket nem kímélő munkáját, ami oda vezetett, hogy egy európai mércével mérve is példaértékű fejlődés valósulhatott meg

- mondta dr. Salacz László.

Mák Kornél alpolgármester elmondta, Kadafalván a tavalyi év óta működik önálló polgárőr egyesület, egy autó vásárlása után a 14-es körzet önkéntesei megkezdték a járőrözést. De ennek voltak előzményei is. Köszönetet mondott azoknak, akik munkájukkal és lelkesedésükkel hozzájárultak ahhoz, hogy mindez megtörténhetett. Ezt követően elmondta, hogyan is született a mai esemény, melynek ugyan Kadafalva adott ma este helyet, de a másik két település is kivette részét a szervezésből.

- Kadafalva, Ballószög, Helvécia határosak egymással, és én csak megköszönni tudom az itt megjelent polgármester uraknak, alpolgármester úrnak, hogy számos ügyben összefogunk. Ugyanígy van ez a polgárőrködés területén is. Elindult egy közös együttműködés, időről-időre mind a három polgárőr egyesület - a rendőrséggel vállvetve - közös, összehangolt akciókat tart a települések közigazgatási területén. Ez kiegészül a hetényi polgárőr egyesülettel is. Felmerült a gondolat, hogy ne csak járőrözésben, de egy kötetlenebb együttlét lehetőségében is töltsük együtt az időt. Így született meg a polgárőr bál gondolata, aminek most Kadafalva adja az első helyszínt, majd utána évről-évre szeretnénk megszervezni Helvécián és Ballószögben is - emelte ki az alpolgármester.

Somogyi Sándor, a polgárőrség megyei koordinátora köszönetet mondott a három település hozzáállásáért és kiemelkedő, egyedülálló munkájáért. Elmondta, az egymillió forintra, amit minden évben biztosítanak a három polgárőregyesületnek, az idén is számíthatnak. Hozátette, köszönet illeti a polgárőrök családjait is, hiszen csak az ő hozzáállásukkal és segítségükkel teljesíthető az, amit egy-egy polgárőr önként vállalt munkája során elvégez. Ezért is nagyon fontos, hogy a ma esti bál nem csupán egy polgárőr találkozó, hanem egy családos, közös kikapcsolódás is.

A nyitóbeszédek után következett a vacsora, majd a ballószögi Momentán Musical Csoport operett slágereivel hangolt a közönség a hajnalba nyúló táncos mulatságra.

 
 
 
PROGRAMOK