2019-02-25 11:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-01-25 12:49:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Március
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.02.26. hétfő
 

A kommunizmus áldozataira emlékeztek

 
 
 

A kommunizmus áldozataira emlékeztek a Kommunizmus Áldozatai Emlékműnél vasárnap délután. Az eseményen dr. Zombor Gábor és dr. Salacz László országgyűlési képviselőink mellett megjelentek az önkormányzati képviselők és a pártok helyi képviselői is, hogy gyertyagyújtással emlékezzenek meg az áldozatokról.

A Magyar Köztársaság Országgyűlése 2000. június 13-án szavazta meg, hogy a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapjává nyilvánítja február 25-ét. Ezen a napon országszerte megemlékezéseket tartanak annak emlékére, hogy Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát 1947-ben ezen a napon jogellenesen letartóztatták, és a Szovjetunióba hurcolták.

- Szükséges, hogy nem csak a jelenben, hanem a jövőben is őrizzük azt a szörnyűséget, azok emlékét, akik elszenvedték a kommunizmus szörnyűségeit, hiszen ez egy örök figyelmeztetés arra, hogy a hazug diktatúrák mire képesek. A halottak mellett a megnyomorítottak, az elhurcoltak, a vagyonuktól megfosztottak, azok, akiket tönkretettek szellemileg, erkölcsileg, ők a kommunizmus legnagyobb áldozatai. De áldozatai vagyunk mi is, hiszen nagyven éven keresztül az ország történetét átírták. Elvették azt a fejlődési lehetőséget, ami az ország előtt lehetett volna, és ennek az öröksége valahol a háttérben ma is ott van, és küzdenünk kell ellene. Hogy a következő nemzedékek ezt már na tapasztalják meg - mondta beszédében Mák Kornél alpolgármester.

- Nagyon hálás vagyok mindannyiuknak, amikor évről-évre eljönnek emlékezni. Biztos vannak személyes kötődések, személyes okok is, de az, hogy szinte mindig ugyanazok vannak itt, abból az látszik, hogy azért egy picit baj van. Hiszen az elköteleződés, az a hit, ami önökben van, sokkal több emberben kellene, hogy meglegyen. Évről-évre minél többen kellene, hogy itt legyünk, egy ilyen megemlékezésen. És fontos lenne, hogy az, hogy az iskolákban megfelelő módon tanítsák ennek a korszaknak az ismereit, mert nem árt, hogyha résen vannak a mai diákok, és tudják, hogy milyen jelei lehetnek annak, ha egy ilyen borzalmas korszak újra bekövetkezne. Mert akkor azt is tudják, mit kell tenniük, hogy ilyen időszak soha ne történjen meg mégegyszer - hangsúlyozta köszönötőjében Dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő.

Pál Attila és Koltai-Nagy Balázs (a Katona József Színház művészei) és Szabó Sándor tárogatómuzsikájával megszínesített program utolsó elemeként a résztvevők virágokat, gyertyákat és mécseseket helyeztek el a Kommunizmus Áldozatai Emlékműnél.

 
 
 
PROGRAMOK