2019-02-25 11:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-01-25 12:49:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Március
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.02.27. kedd
 

Hétfőn kezdődik a Tavaszi Fesztivál

 
 
 

Artra fel! Ez a 33. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál mottója – derült ki a rendezvény kedd délelőtt tartott sajtótájékoztatóján. Itt többek közt azt is megtudhattuk, milyen művészeti programokkal emlékeznek meg a város 650. születésnapjáról március 5-e és 28-a között.

Slam poetryvel indult a 33. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál sajtótájékoztatója ma a Városházán. Kovács Brigitta hírös slammer adta elő szülővárosáról, Kecskemétről írt modern versét. Ez is azt bizonyítja, hogy az idei programsorozaton is fontos szerepe lesz a fiatal művészeknek. Zoom Erika mutatta be a rendezvény sokszínűségét jelképező létrát, amelyen minden művészeti ág helyet kap. Így a fesztiválozóknak nincs más dolguk, mint "artra fel".

Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester nyitotta meg a sajtótájékoztatót, kiemelve a legfontosabb programokat. Köszönetet mondott minden szervező intézménynek, művészeti műhelynek, amelyek együtt dolgoztak azon, hogy méltóképpen ünnepeljük meg a város 650. évfordulóját.

Az idei fesztivál ugyanis elsősorban az ünneplésről szól. A hagyományos programelemek mellett számos rendezvény mutatja be a város múltját, művészeti kincseit. Ezekről elsőként Bak Lajos, a szervező Hírös Agóra ügyvezető igazgatója számolt be a sajtótájékoztatón.

- Olyan Kecskemét múltjában gyökerező produkciókat, képzőművészeti alkotásokat mutatunk be, amelyek még nem kerültek a nagyközönség elé. Ilyen lesz a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar nyitókoncertje és a kecskeméti képzőművészek kiállítása is. Emellett szinte valamennyi művészeti ágban megmutatjuk azt az értéket, azt a kincset, ami Kecskemét felhalmozott az évszázadok során - mondta az igazgató.

Bak Lajos elmondta, hogy a fesztivál 23 napja alatt több mint száz programot kínálnak, így minden érdeklődő megtalálhatja számításait. A város 14 millió forintot biztosít a rendezvényre, ez a szponzori támogatásoknak köszönhetően minden évben meghatszorozódik. Kecskemét szinte minden kulturális intézménye kiveszi a részét a szervezésből, éppen ennek köszönhető a program sokszínűsége.

Az egyes programokról a szervező intézmények, műhelyek vezetői beszéltek az újságíróknak. Gerhát László, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar vezetője elmondta, hogy március 5-ei nyitóhangversenyükön Kodály mellett M. Bodon Pál és Vásárhelyi Zoltán műveit is előadják, amelyek még sohasem hangzottak el Kecskeméten. Aznap nyílik a Kecskemét arcai című sorozat már negyedik kiállítása a Hírös Agórában.

Ittzés Tamás főbohém arról számolt be a sajtótájékoztatón, hogy a XXVII. Bohém Fesztivál nyitónapján, március 23-án lesz a kecskeméti premierje Lutherek című ragtime operájának, és számos régi sztárvendéget is köszönthetünk a rendezvényen.

Azt is megtudhattuk, hogy a Ciróka Bábszínház több játékkal is készül a fesztiválra. Egyrészt kecske-terelésre invitálják a gyerekeket, a Cifrapalotával közösen pedig mese- versíró és rajz pályázatot is kiírtak.

A Bozsó Gyűjteményben egy 1968-ban sikeres kiállítást idéznek fel, ami az akkor 600 éves Kecskemét arcát mutatta be Bozsó János festményein keresztül. A képek közül sokról nem tudnak már, de szeretnének minél többet felkutatni belőlük. Várják a lappangó Bozsó-képek tulajdonosainak jelentkezését, de a festőművészt, az egykori kiállítást ábrázoló fotóknak is nagyon örülnének.

A Cifrapalotában rendezik meg a IX. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálét, a Katona József Könyvtár pedig a Görömbölő Kompánia előadásával ajándékozza meg a gyerekeket.

Kilencedik alkalommal rendezi meg a Katona József Színház a Színművészeti Egyetemek Találkozóját. Az idei Szín-tárnak több mint száz résztvevője lesz, a Katona József Gimnáziumban pedig egy osztálytermi előadást mutatnak be.

Március 12-én koncertet ad Dés László Tóth Verával. Mindemellett lesz számos kiállítás, Fringe, világzenei együttlét, különleges hangversenyek. Készülhetünk shaolin kungfu bemutatóra és sok-sok gyerekprogramra is a jövő hétfőn kezdődő 33. Kecskeméti Tavaszi Fesztiválon.

 
 
 
PROGRAMOK