2019-02-25 11:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-01-25 12:49:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Március
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.03.09. péntek
 

65 éves fennállását ünnepli a RAVGYI

 
 
 

65 évvel ezelőtt kezdte meg szakmai munkáját a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Védelem-egészségügyi Igazgatóság, Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet (RAVGYI), amely azóta is meghatározó szerepet tölt be a katona-egészségügy területén. Az Intézet 65 éves fennállásának évfordulóját állománygyűléssel ünnepelték pénteken délelőtt.

A Honvédkórház és a Repülőorvosi Vizsgáló és Kutató Intézet (ROVKI) kialakulását és fejlődését hosszú ideig két külön út jellemezte. A korábbi szegedi Honvédkórház jogutódjaként Kecskemét helyőrségben 1950. és 1963. között épült fel a jelenlegi kórház, amelynek avatására 9. sz. Honvédkórház néven 1953. tavaszán került sor. Pár évvel később a kórház neve Magyar Néphadsereg 2. sz. Katonai Kórházra változott. A ROVKI története 1965-ben kezdődött, amikor az addig egységes polgári - és katonai repülőegészségügy szétvált. Működését ebben az évben kezdte meg az akkori katonai vezetés diszlokációs terve alapján Kecskeméten a 2. sz. Katonai Kórházzal közös elhelyezési körletben, de különálló épületben.

A Magyar Honvédség átszervezésének elemeként 1995. december 16-ával megszűnt a 2. sz. Honvédkórház és a ROVKI, és a két intézmény bázisán megalakításra került az MH Kecskeméti Repülőkórház. Az összevont intézmény funkciója, feladatai lényegében változatlan maradtak. 2013. 02. 01. óta az intézmény MH Egészségügyi Központ Védelem-egészségügyi Igazgatóság, Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet néven folytatja tevékenységét, amikortól

feladatai kiegészültek a katonai alkalmassági vizsgálatok végzésével.

A RAVGYI a vonatkozó jogszabályok alapján a honvédek, valamint a katonai szolgálatra jelentkezők, honvéd tisztjelöltnek, honvéd altiszt-jelöltnek jelentkezők, honvédségi ösztöndíjasnak jelentkezők, és az önkéntes tartalékos katonák és a rendvédelmi szervek kijelölt állományának alkalmassági vizsgálatával és a pályára való alkalmasságának elbírálásával foglalkozik. Profiljába tartozik a foglalkozás- egészségügyi alapellátási feladatok, és foglalkozás-egészségügyi

szakszűrő vizsgálatok végzése, továbbá repülőorvosi alkalmasság-vizsgálatok végzése és repülőorvosi kutatások folytatása.

A Magyar Honvédség katonai szervezetei által utalt hivatásos-, szerződéses, önkéntes tartalékos-, nyugállományú katonáinak, közalkalmazottainak, az MH igényjogosult családtagok részére, továbbá az OEP illetékes szervével kötött megállapodás alapján nem katonai igényjogosultak részére magas színvonalú járóbeteg szakellátást diagnosztikai és egynapos sebészeti ellátást biztosít. Akkreditált Repülőorvosi Központként (AeMC) valamennyi polgári repülő-egészségügyi osztályban civil repülőszemélyzet és kabin személyzet repülőorvosi vizsgálata és szakszolgálati orvosi engedélyének kiadása is itt zajlik.

Az ünnepi állománygyűlésen rendezvényen beszédet mondott Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka és dr. Lengyel Attila ezredes, az MH EK RAVGYI intézetvezetője, és kitüntetéseket is átadtak az eseményen.

 
 
 
PROGRAMOK