2019-04-01 21:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
2019-03-27 12:38:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-02-25 11:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.03.12. hétfő
 

Kecskemét, Debrecen, Székesfehérvár és Budapest a legvonzóbb befektetési helyszínek között

 

A Financial Times friss kiadványában négy magyar város is bekerült a jövő legvonzóbb európai befektetési célpontjai közé. Kecskemétet és Székesfehérvárt a vállalkozásbarát környezete helyezte a kilencedik helyre, Debrecent és a fővárost pedig e városok befektetésösztönző stratégiája tette európai elsővé kategóriájukban. Közép-Magyarország a humántőke szempontjából a legfejlettebb nyugat-európai régiók közé tartozik.

 
 

Kecskemét és Székesfehérvár: vállalkozásbarát városok

A nemzetközi lap vállalkozásbarátságot mérő rangsorában több magyar város is előkelő helyen végzett: Kecskemét a kis, Székesfehérvár pedig a mikrovárosok között lett európai kilencedik helyezett. Kecskeméten kívül egyébként csak brit és ír városok kerültek fel a kis – azaz 100 és 350 ezer közötti lakosú – városok listájára.

Ugyanígy a vállalkozásbarát környezet miatt díjazták Székesfehérvárt is, amely a százezer fő alatti európai városok körében ért el előkelő helyezést. Érdekesség, hogy a lista első öt helyezettje kizárólag nyugat-európai (azon belül is ír vagy brit), a második öt helyezettje azonban közép-európai város.

Azt, hogy egy város milyen környezetet nyújt a cégek számára, két tucat indikátorral mérték. Számított az, hogy milyen jelentős a tudásipar, mennyire alacsony a vállalati adóráta, hány nap alatt lehet vállalkozást indítani, de figyelembe vettek többek között korrupciót, politikai stabilitást és befektetővédelmet mérő indexeket is.

Székesfehérvár emellett egyetlen közép-európai városként hetedik helyezettként került fel a legnagyobb gazdasági potenciállal bíró európai mikrovárosok listájára is. Talán ennek is köszönhető az Arconic legújabb beruházása a városban.

Debrecen és Budapest, a befektetésösztönző városok

Nem csak Kecskemét és Székesfehérvár számítanak a jövő európai beruházási célpontjainak, hanem Debrecen is. A város európai első helyezettnek számít a kisvárosok között a befektetésösztönző stratégiáját tekintve. E kategóriába összesen 146 város nyújtotta be működőtőke-vonzó stratégiáját, amelyet szakmai értékelők pontoztak.

A jelentés kiemeli az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központot és méltatja annak széleskörű szolgáltatásait, legyen szó ipari parkról, irodaépületekről vagy a befektetések során szükségessé váló tárgyalások és találkozók megszervezéséről.

Debrecenhez hasonlóan Budapest is e stratégiájának köszönheti, hogy az értékelt európai nagyvárosok között kilencedik helyezést ért el.

Közép-Magyarország kiemelkedik Közép-Európából

A gazdasági lap elemzői városok mellett régiókat is vizsgáltak. A közepes méretű régiók között Közép-Magyarország az emberi tőke és életstílus kategóriában tizedik, a vállalkozásbarát környezet szempontjából pedig a hatodik lett.

Előbbi kategória egyébként az oktatás és az egészségügy helyzetére vonatkozó szempontokat vesz figyelembe, így a közép-magyarországi régió és hazánk szempontjából is kedvező jövőképet mutat, hogy sikerült a humántőke többségében északi jóléti államok uralta tizes listájára felkerülnie, egy feltörekvő román régió mellett.

(Forrás: http://makronom.mandiner.hu)

 
 
 
PROGRAMOK