2019-01-25 12:49:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Február
 
 

 17 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.03.19. hétfő
 

Patadobogás, ágyúdörgés, puskaropogás a Nyíri erdőben

 
 
 

Március 15-én, csütörtökön tartotta megemlékezését a Szabadságharc 1848-1849 Alapítvány és a KEFAG Zrt. a Nyíri erdőben. A színes műsor mellett most is a Bács Megyei Huszár Bandérium és Tüzérüteg és a Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület bemutatója aratta a legnagyobb sikert.

1972 óta hagyomány immár, hogy március 15-én színes megemlékezést tartanak a Nyíri-erdőben. Évről-évre többen zarándokolnak ki Kecskemétről Hetényegyházára, hogy tisztelegjenek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt. Így volt az ma (csütörtökön) is. Hiába zuhogott az eső még háromnegyed kettőkor is, senkit nem riasztott el attól, hogy elinduljon a Szent Hubertus Parkerdőben tizennégy órakor kezdődő műsorra. Az égiek kegyesek voltak a több száz jelenlévőhöz, ugyanis műsorkezdésre kisütött a nap, a ragyogás pedig csak fokozódott, ahogy telt az idő.

 
 

Az ünnepi műsoron zenált a Kecskeméti Városi Fúvószenekar, verset mondott Bimbó Brigitta és Futsek Soma, műsort adtak a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Móricz Zsigmond Általános Iskolája diákjai, majd Bimbó Brigitta és Szabó Kocsis Zsuzsanna éneke bűvölte el a közönséget.

- Ma az a legfontosabb, hogy tartsunk ki az elveink, gondolataink, a jó iránti elkötelezettségünk mellett. Ne hallgassunk a szirénhangokra semmilyen irányból - mondta nyitóbeszédében Nyitray András, a Szabadságharc 1848-1849 Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki szavaival tisztelgett a hősök előtt, akik életüket és vérüket áldozták a szabadságért.

 
 

Sulyok Ferenc, a KEFAG Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében mesélt a Szulyovszky Erdészház történetéről, az időszakról, amikor a néhai Szulyovszky László erdész példaértékű kezdeményezésének és kitartó munkájának köszönhetően létre jött az Aradi vértanúk emlékműve, a Szent Hubertus kápolna és az országos hírű 1848–49-es emlékmúzeum, melyek mellett a hatalmas ünneplő tömeg meghatottan állt.

- A függetlenség 1848-ban sem jelentette az elszigetelődés vágyát, Magyarország a XIX. században a nemzetállamok, forradalmakkal kísért kialakulásának időszakában is az európai kultúra hordozója és része volt. Magyarország ma is joggal várhatja el, hogy egyenrangú és megbecsült tagként tekintsenek rá Európában és bárhol a világban, hiszen kevés ország tett hazánkhoz hasonlóan sokat a szabadságért. A mi feladatunk már nem a harc, hanem az építkezés és a szorgalmas munka - emelte ki ünnepi beszédében dr. Salacz László országgyűlési képviselő.

Az ünnepi beszédek után következett az, ami miatt legtöbben kilátogatnak ilyenkor a Nyíri erdőbe: a lovasbemutató és a csata! A Bács Megyei Huszár Bandérium és Tüzérüteg és a Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület puskaropogástól és ágyúdörgéstől hangos látványos lovasbemutatóját Vörösmarty Imre narrálta, és sok száz ember nézte izgatottan.

Ezt követően a Tűzön-Vízen Át Egyesület néptáncosainak műsora következett, akik a közönséget is bevonták a buliba. A talpalávalót Inoka Győző és barátai húzták.

 
 
 
PROGRAMOK