2019-01-25 12:49:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Február
 
 

 17 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.03.21. szerda
 

Átadták a Kecskemét Város Polgára Leszek vetélkedő díjait

 
 
 

Huszonharmadik alkalommal díjazták a Kecskemét Város Polgára Leszek vetélkedő legjobbjait ma délután a Béke Általános Iskola tornatermében. A diákoknak több fordulón keresztül kellett bizonyítaniuk: ők ismerik a legjobban a hírös várost.

„Hírös város az Alföldön Kecskemét”. Ez volt a Kecskemét Város Polgára Leszek városismereti vetélkedő idei mottója. Három „hírös” írásbeli forduló várt a gyerekekre: egy hírös helyszín, vagyis a Kecskeméti Vadaskert; hírös írók, költők, élete; és a hírös évfordulók, vagyis Kecskemét 650. illetve a forradalom és szabadságharc 170. jubileuma. Ezekkel kellett tisztában lenniük a 6-7. osztályos versenyzőknek. A legjobbakat ma díjazták a Béke Általános Iskola tornatermében, de hat csapatnak előtte még meg kellett küzdenie a döntőben.

- Tíz próbát kellett kiállniuk a versenyzőknek. Drámajátékos, helytörténeti ismereteket mutattak be, anagramma feladattal, keresztrejtvénnyel, tojáskereséssel, tehát játékos feladatokkal mutatták meg, hogy ki a legjobb, milyen ismereteik vannak - mondta Berec Zoltánné, a játék szervezője

Természetesen nem csupán szórakozásról szólt a felkészülés: rengeteg olvasnivalót, tanulnivalót tartottak kezükben a diákok az elmúlt időszakban.

- Szerintem rendkívül fontos, hogy ismerjük Kecskemétet, és egy általános műveltséget szerezzünk városunkról. Egyrészt a verseny segít nekünk megismerni magát a várost, és jó perceket tölthetünk el osztálytársainkkal, vagy éppen csapattársainkkal - mesélte Kelemen Gergő, az egyik résztvevő diák.

A tapasztalat és a szorgalmas munka pedig meghozta eredményét: akárcsak tavaly, idén is a Református Általános Iskola „Hírös diákpolgárai” teljesítettek a legjobban. Így a vándorserleg egy újabb évig lehet a birtokukban. Dobogós helyezést értek el továbbá az Arany János Általános Iskola „Aranyos apródjai”, valamint a Bányai Júlia Gimnázium csapata.

 
 
 
PROGRAMOK