2019-02-25 11:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-01-25 12:49:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Március
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.03.23. péntek
 

25 éves Városi Szociális Közalapítvány

 
 
 

25 éve áll töretlenül az elesettek szolgálatában a Városi Szociális Közalapítvány Kecskeméten. A szervezet jubileumi emlékülésének részeként Szociális Háló Kecskeméten címmel rendeztek konferenciát a városháza dísztermében.

"Tégy leleményessé és és ötletessé …" Sirkó László színművész szavai hűen jellemezték mindazt a munkát, melyet a Városi Szociális Közalapítvány 25 év alatt végzett Kecskeméten. A szervezet feladatai évről évre bővültek, tevékenységükről elismerően beszélt Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is.

- Az önök munkája nem látványos, nincsenek hangos sikerek. Mégis minden kincsnél többet ér, egy gyermeki örömtől fénylő tekintet, vagy egy téli fagyoktól megmentett család - fogalmazott a polgármester.

De nem csak a cselekedetek, hanem azoknak az emberek ünnepe is volt a mai, akik folyamatos munkájukkal segítik az elesetteket, kutatják fel a rászorulókat.

- A legnemesebb szándék is akkor tud eredményes lenni, ha olyan embereket tudunk megnyerni az ügynek, akik ezt hittel, szolgálattal végzik - emelte ki dr. Zombor Gábor, országgyűlési képviselő. A Városi Szociális Közalapítvány munkatársai pedig egytől egyik ilyenek.

Az alapítvány indulásakor a karácsonyi ajándékosztás és nyugdíjas klubok támogatása volt a fő tevékenység. Ez azonban az évek során komolyan kibővült olyan programokkal is, mint például a Gyermekek a Gyermekekért jótékonysági akció és gyűjtés. A társszervezetek támogatása mellett komoly hangsúlyt kapott az egyéni személyre szabott segítségnyújtás is. A Városi Szociális Közalapítványt számára az önkormányzat igyekszik évről évre nagyobb támogatást nyújtani. Az elmúlt 10 évben megtízszereződött a jótékonyságra fordítható keretük.

- 2008-ban az alapítvány forgalma 3 és félmillió volt, a tavalyi évet pedig 38 millió forgalommal zártuk. Ezt az is fémjelzi, hogy nagyon sok feladatot vállaltunk fel, sokaknak segíthettünk - mondta Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány elnöke.

A Városi Szociális Közalapítvány már nem első éve magára vállalta a tűzifa osztást. Iskolatámogatási programot indítottak rászoruló jól tanuló gyermekeknek, temetkezési segélyt nyújtanak és segítik a szegényebb sorsú családok üdültetését. Idén pedig újabb terveik vannak.

A jövőbeni terveikről pedig annyit árult el az alapítvány elnöke, hogy a a nem ingyenes védőoltások támogatására is kiterjesztik a pályázati lehetőségeiket.

A jubileumi ülésen nem csak a tervekről, hanem az elvégzett munkáról is megemlékeztek, és átadták a legaktívabb segítőknek szánt kitüntetéseket. Elismerést kapott Trungel Ilona, a kuratórium titkára, Véghné Bánóczki Anna (vezető fotónkon) kuratóriumi tag, Fodorné Nagy Krisztina, az alapítvány pénzügyi vezetője és Benéné Puskás Tünde, az alapítvány jegyzőkönyvvezetője és ügyintézője.

 
 
 
PROGRAMOK