2019-02-25 11:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-01-25 12:49:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Március
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.03.24. szombat
 

Népi játék- és gyermektánc találkozó a hetényi oviban

 
 
 

Nyolc óvoda mintegy száz kis néptáncosa gyűlt össze Hetényegyházán, a Pajtás utcai óvodában, hogy vidám tánccal köszöntsék a tavaszt. A legkisebbeknek rendezett néptánc fesztivált megtekintette Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, dr. Salacz László országgyűlési képviselő és Molnár Pál, a városrész önkormányzati képviselője is.

"A természet lábakat ad nekünk és a művészet megtanít használni őket" - mondta köszöntőjében Dakó Csilla, a rendezvény házigazdája, a Pajtás utcai óvoda vezetője. És az óvodások péntek délelőtt megmutatták Hetényegyházán, hogy ha értő emberek irányítják lépéseiket, úgy dobban a táncos és a néző szíve, ahogy a csizma talpa. Még akkor is, ha a legkisebbek, az óvodások járják a mondókákkal, énekekkel tarkított táncot. Vagy éppen azért?

 
 

- A rendezvény 2000-ben indult azzal a céllal, hogy a nép hagyományokat, nép játékokat, néptáncot felelevenítsük, népszerűsítsük és közösen megőrizzük – emelte ki Dakó Csilla.

A hangulatot Molnár Máté és Márkli Zsuzsanna, a Kecskemét Táncegyüttes két tagjának fellépése alapozta meg. Nem ismeretlenek ők a hetényieknek, hiszen a Hetényi Művelődési Házban tartanak néptánc tanfolyamot a gyermekeknek.

- Nagyon sokat adhat nektek a néptánc, hiszen a mozgás és az ének kultúrája mellett közösségi élményt is ad, és tulajdonképpen az anyatejjel szívhatjátok magatokba a magyar kultúrát. Ez pedig olyan tartást adhat nektek egész életetek folyamán, ami végigkísér benneteket, és mindig van hová nyúlnotok. Egy olyan kultúrát teremt, ami összekötő kapocs lehet köztetek, ha az ország különböző részein találkoztok más óvodásokkal, gyermekekkel, fiatalokkal. Mert mindig lesz egy közös pont, amiről el lehet beszélgetni, ami közös élményeket eredményezhet – mondta dr. Salacz László országgyűlési képviselő.

 
 
 
PROGRAMOK