2019-04-01 21:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
2019-03-27 12:38:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-02-25 11:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.04.19. csütörtök
 

Hogyan enyhíthetjük a klímaváltozás hatásait?

 
 
 

Az éghajlatváltozás Bács-Kiskun megye mezőgazdaságát is fenyegeti. Főként a talaj elsivatagosodásával, vízkészleteink mennyiségi és minőségi problémáival, valamint a jégkárokkal kell felvenniük a harcot térségünk gazdálkodóinak. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezete ötleteket és módszereket mutatott be az érdeklődőknek csütörtökön délelőtt az egyetem kertészeti karán az Éghajlatváltozás hatása a Bács-Kiskun megyei mezőgazdaságra című klímakonferencián.

Kökény Attila, az Év Agrárembere, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének ma délelőtti klímakonferenciáján azt hangsúlyozta: nem az eszközök, sokkal inkább az információ hiánya gátolja a modern, ökológiailag fenntartható technológiák elterjedését hazánk gazdálkodóinak körében.

A konferencia fontossága éppen abban rejlik, hogy összehozza a téma szakértőit az érdeklődő közönséggel. Aki ma ellátogatott a Neumann János Egyetem kertészeti karára, az többek között megismerhette azokat a korszerű, környezetkímélő agrártechnológiai módszereket, amelyekkel megyénk szakértői igyekeznek válaszolni az éghajlatváltozás kihívásaira.

Az eseményen dr. Viski József agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is köszöntőt mondott.

- Az a hihetetlen fejlődés, amit megélünk most már több mint 12 éve a városban, magával hoz pozitív eredményeket, hatásokat. Új lehetőségeket nyit a világ felé, de ugyanakkor vannak olyan hatásai is, amelyeket kezelnünk kell – hangsúlyozta a polgármester.

Kecskemét városának képe 650 évvel ezelőtti önmagához képest jelentősen átrajzolódott. Az ipar dinamikus fejlődése bár komoly fellendülést hozott, fontos, hogy a fejlesztések összhangban legyenek ökológiai környezetünkkel.

Megyénkben különösen a talajok romlása, az elsivatagosodás, vízkészleteink fogyása, valamint a jégkárok jelentenek problémát.

 
 
 
PROGRAMOK