2019-04-01 21:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
2019-03-27 12:38:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-02-25 11:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.04.20. péntek
 

Májusfát állítottak a hetényegyházi idősek

 
 
 

Igazi tavaszváró hangulatot teremtettek ma Hetényegyházán a Naplemente Klub tagjai. Ma állították fel ugyanis azt a májusfát, melyre feltűzték a szalagokat, a pálinkát, majd énekelve letáncolták azt.

 
 

A férfiak hozták a fát, a nők fogták a szalagot, majd közös erővel díszítették fel a lombkoronát. Ez már egy évtizedes hagyomány a Hetényegyháza Naplemente Idősek Klubjában. A közös éneklés, a tánc, és a felhőtlen jókedv uralkodott a mai napon az intézményben.

- Amikor azok voltak fiatalok, aki ma nyugdíjasok, divat volt, hogy május elején, április végén májusfát májusfát állítottak a lányos házakhoz, föllobogózták, így ahol a kapura kitűzték a szalagot, azt jelentette, hogy ott eladó lányok vannak. Éled a természet, indul a szerelem, nótáznak, jól érzik magukat, közösségi élmény együtt a faluban - mesélte Rózsa Dánielné, a Naplemente Klub munkatársa.

 
 

A Naplemente Idősek Klub tagjai azonban, nem csak a hagyományokat tartják meg egymást közt. Sokkal többről van itt szó, egy olyan összefogásról, amely páratlan a maga nemében.

- Példaértékű itt a hetényegyházi Naplemente közössége. Az ide bejáró idős emberek nagyon szívén viselik az intézmény helyzetét, a sorsát. Folyamatosan építik, szépítik a környezetüket, nem csak várják kívülről a segítséget, tehát egyfajta igényesség van részükről, hogy minél szebbé tegyék a környezetet, hogy jobban érezzék magukat. Azon kívül folyamatosan segítenek a bajba jutott társaikon, legyen az anyagi segítség, vagy meg kell javítani a ház körül valamit, akkor nagyon nagy összefogás mutatkozik meg. Ők voltak az elsők, akik bekapcsolódtak Kecskeméten a Tápláló Szeretet programba is, hogy a nagycsaládosokat megsegítsék a befőttek készítésével, illetve most már annyira bővült ez a program, hogy az Idősgondozó Szolgálat minden nappali intézménye bekapcsolódott ebbe a programba - mondta Nagyné Fekete Julianna, az Idősgondozó Szolgálat vezetője.

 
 

A rendezvényen részt vett Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is, aki, mint látható, nagyon jól érezte magát a májusfaállításon. A polgármester köszöntő beszédében elmondta az időseknek, hogy a jövőben még nagyobb figyelmet szentelnek azokra a szolgáltatásokra, melyek azt a célt szolgálják, hogy ne kelljen nap mint nap bemenni a városba. Figyelnek az óvodai- és az általános iskolai felújításokra, illetve a nyugdíjas klub épülete is megújul.

A hagyományt természetesen továbbviszik, jövőre is biztosan lesz májusfaállítás, amikor a Naplemente Idősek Klubja újra letáncolják a fát, és énekelve indítják el a tavaszt.

 
 
 
PROGRAMOK