2019-04-01 21:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
2019-03-27 12:38:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-02-25 11:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.04.25. szerda
 

Állásbörze a Neumann János Egyetemen

 
 
 

60 kiállító, hatalmas diáksereglet - ez jellemezte a 21. állásbörzét a Neumann János Egyetemen. A rendezvény célja ezúttal is volt, hogy a felsőfokú képzettséggel rendelkező fiatalok, megtalálhassák a számukra legmegfelelőbb munkalehetőségeket.

Huszonegyedik állásbörze, huszonegyedik századi Kecskemét legfontosabb kihívása, vagyis a munkaerő helyzete. Dr. Homoki Tamás alpolgármester szerint ez a két tényező rendkívül szoros összefüggésben van, így kiemelkedően fontos az olyan rendezvények megtartása, mint a keddi állásbörze. A Neumann János Egyetem több mint két évtizede segíti a diákságot az elhelyezkedésben, hogy a szakszerű oktatás után a legmegfelelőbb állást találhassák meg a számukra legmegfelelőbb munkahelyeken. Kiállítóból persze idén sem volt hiány.

- A kiállításon megközelítőleg 60 cég vesz részt. Azt gondolom, hogy ők azok Bács-Kiskun megyében, akik legnagyobb számban adtak fel álláshirdetéseket. Ezeket az álláshirdetéseket próbálják hallgatóinkkal betölteni. Ez külön öröm számunkra, hiszen ez egy olyan visszacsatolás, hogy a tőlünk kikerülő hallgatók magas, minőségi oktatást kaptak egyetemünkön - mondta Finta Zita, az egyetem kancellárja.

Az oktatási intézmény nem csupán a mai nap folyamán támogatja a diákokat.

- A hallgatóknak így a végzés környékén elsősorban álláslehetőségeknek néznek utána. Azt nézik meg, hogy azon a képzési területen, ahol tanulnak, milyen cégek, milyen lehetőségekkel, milyen ajánlatokkal várják őket. Ezzel együtt az egyetem is próbálja hallgatóit ezekre a megmérettetésekre felkészíteni. Legyen szó egy megfelelő önéletrajz írásáról, egy interjúra való felkészítésről, és minden olyan készség fejlesztéséről, ami sikeres pályázóvá teszi őket - hangsúlyozta dr. Ailer Piroska, a Neumann János Egyetem rektora.

A hallgatók pedig idén is pozitívan álltak az állásbörzéhez. Természetesen volt miből válogatni. Többek között a KITE Zrt., az SMP, és a Henkel is szerepelt a kiállítók között. Az elégedettség látható mind a munkáltatók, mind a célcsoportjaik részéről.

- Jelen pillanatban, aki akar, az tud is dolgozni. Tehát Kecskeméten lényegében nincsen munkanélküliség. Körülbelül annyi az álláskeresők száma, mint amennyi a rendelkezésre álló, meghirdetett állások száma. Ha ebből indulnánk ki, azt mondhatnánk, hogy semmiféle probléma nincsen, mert mindenki megtalálja a munkahelyét. Nyilván azért ez nem így van, mert vannak olyan munkahelyek, munkapozíciók, amelyekre más végzettséggel rendelkezőket keresnek. De nagyjából ezek a számok kiegyenlítődnek. Én úgy gondolom, hogy a nagyvállalatok bővülésével a következő években inkább a munkaerőhiány lesz a jellemző, mint a munkanélküliség. Kecskemét egyik legfontosabb feladata az, hogy a nagyvállalatok és a más munkáltatók igényeit is a közeljövőben teljes körűen ki tudja majd elégíteni - mondta dr. Homoki Tamás, alpolgármester.

 
 
 
PROGRAMOK