2019-04-01 21:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
2019-03-27 12:38:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-02-25 11:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.04.26. csütörtök
 

Kecskemét áprilisi közgyűlésének döntései

 
 
 

A március 15-e alkalmából állami kitüntetettek köszöntésével kezdődött Kecskemét mai közgyűlése.

Áder János köztársasági elnök a MAGYAR ÉRDEMREND TISZTIKERESZTJE polgári tagozata kitüntetést adományozta DR. GÖBÖLÖS ANTALNAK, az Állami Erdészeti Szolgálat Kecskeméti Igazgatósága nyugalmazott igazgatójának

Ugyancsak a MAGYAR ÉRDEMREND TISZTIKERESZTJE polgári tagozata kitüntetést vehette át DR. SULYOK MIKLÓS ügyvéd, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökhelyettese, a Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara elnöke.

A köztársasági elnök a MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZTJE polgári tagozata kitüntetést adományozta BORBÉLY LAJOS, a Bács-Tér Építésziroda Bt. ügyvezetője, vezető építész tervezője, a Bács-Kiskun Megyei Építész Kamara volt elnöke részére.

Ugyancsak a MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZTJE polgári tagozata kitüntetésben részesült PINTÉR LAJOS József Attila-díjas költő, a Forrás irodalmi folyóirat szerkesztője.

A MAGYAR ARANY ÉRDEMKERESZT polgári tagozata kitüntetést vehette át BEKE JÓZSEF, a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium nyugalmazott tanára és igazgatóhelyettese.

A MAGYAR ARANY ÉRDEMKERESZT polgári tagozata kitüntetésben részesült JABLONKAY MÁRIA színművész, a Kecskeméti Katona József Színház társulatának örökös tagja.

A köztársasági elnök MÉSZÁROS LÁSZLÓ, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület főtitkár-alelnöke, a Patrióta Európa Mozgalom alapítója és főszervezője részére a MAGYAR ARANY ÉRDEMKERESZT polgári tagozata kitüntetést adományozta.

A MAGYAR EZÜST ÉRDEMKERESZT polgári tagozata kitüntetésben részesült GYENES ISTVÁN, a kecskeméti Gyenes Kertészet tulajdonosa, kertész technikus.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere MAGYARORSZÁG BABÉRKOSZORÚJA díjat adományozott DOBOZI ESZTER József Attila-díjas író, költő, szerkesztő részére.

Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült CSEKE MÁRIA, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Nappali Kórházának gyógyfoglalkoztatója.

Ugyancsak az emberi erőforrások miniszterének elismerő oklevelét vehette át DR. DUBRAVCSIK ZSOLT, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Gasztroenterológiai Osztályának főorvosa.

Nemzeti ünnepünk alkalmából Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter a Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díj címhasználat meghosszabbításáról szóló oklevelet adományozott az Univer Product Zrt. részére.

Az oklevelet Avramucz Attila vállalati kapcsolatok igazgató vette át.

A Földművelésügyi Minisztérium ünnepségén az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatában részesült Rákosi József, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. nyugalmazott műszaki osztályvezetője.

A földművelésügyi miniszter Elismerő Oklevelét vehette át Cseh Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal Agrárügyi Főosztályának vezetője.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter Miniszteri Elismerő Oklevelet Kovács Lajos Tibornak, az Autó Univerzál Kft. ügyvezető igazgatójának.

Ugyancsak a nemzeti fejlesztési miniszter elismerő oklevelét vehette át Nagypál Angéla, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának megyei adminisztrációs osztályvezetője.

Simicskó István honvédelmi a SZOLGÁLATI ÉRDEMJEL EZÜST fokozatát adományozta Szloszjár Tamás őrnagynak, a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisának állományából.

A miniszter a SZOLGÁLATI ÉRDEMJEL BRONZ fokozatát adományozta Szabó Tamás őrnagynak ugyancsak a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisának állományából.

A Víz Világnapja alkalmából Víz Világnapi Emlékérmet vehetett át Samu Anna, a BÁCSVÍZ Zrt. Beszerzési és Készletgazdálkodási osztályvezetője.

------------------------------------------------------------------------

A mai napon Szemereyné Pataki Klaudia bejelentette a közgyűlésnek, hogy babát vár, a negyedik hónapban van. A polgármester tervei szerint a terhesség alatt végig dolgozik. A baba megszületését követően pedig amint teheti, ismét munkába áll.

-------------------------------------------------------------------------

41,8 milliárd forint bevétellel, 39,8 milliárdos kiadással fogadta el a közgyűlés a város 2017-es zárszámadását. A stabil, átgondolt, hitelmentes gazdálkodást segítették az egyre növekvő adóbevételek. Utóbbi közel 10,469 milliárd forint, ami mintegy 350 millió forinttal haladja meg a 2016-os adóbevételek összegét.

Az önkormányzat az év közben szabadon álló pénzeszközöket kincstárjegybe, államkötvénybe fektette, ezek mintegy 150 milliót kamatoztak a városnak.

A növekvő adóbevételeknek köszönhetően több forrás jutott beruházásokra is. Az önerős közműberuházásokhoz például az önkormányzat 734 millió forint támogatást nyújtott a lakosság részére. Városüzemeltetésre közel 2,3 milliárd forint fordítódott

Sorra valósultak meg az uniós fejlesztések is, egyebek között befejeződött 3 óvoda infrastrukturális korszerűsítése és 3 iskola energetikai fejlesztése.

A közgyűlés kiemelt fejlesztési területté nyilvánította a megyei kórház környékét. A döntést az indokolja, hogy az intézmény folytatja a jelentős fejlesztéseket. Ezek között szerepel olyan parkolási megoldás, amely az egyre nagyobb látogatóforgalom parkoló-szükségletét biztosítja. Ugyanakkor a környéken élők helyzetére is tekintettel kell lenni, ezért a kapcsolódó közterületek és zöldfelületek rendezése is szükségessé válik.

Több pályázattal kapcsolatosan hozott döntéseket a grémium. Ezek egyike a Károly Róbert körút II. ütemének megvalósítása, amelyben 1350 méter hosszan épül meg az út, a déli oldalán 2,5 méter széles kerékpárúttal, és párhuzamosan, szakaszosan szervizúttal. A fejlesztés keretében gyalogos átkelőhelyekkel ellátott 4 darab csomópont is lesz, és kiépül a közvilágítás. A beruházás mintegy 1,7 milliárd forintba kerül.

Szintén a jelentősebb beruházások között van a közbringa-rendszer kiépítése, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnokának 124 millió forintos felújítása, a Pozsonyi utca aszfaltozása, a Tóth László sétány járdájának felújítása és az Újvidék téri közpark fejlesztés.

-----------------------------------------------------------------------------------

A közgyűlés a 38-48. sorszámú napirendek tárgyalása során kitüntetések adományozásáról döntött, a következők szerint:

„Kecskemét Városért Oktatási Díj”-at adományoz:

-Mészáros Katalin, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolájának intézményvezetője,

-Dr. Szabó Ildikó, a Kecskeméti Református Általános Iskola igazgatója részére.

„Kecskemét Városért Egészségügyi Díj”-at adományoz:

-Dr. Bogárdi Mária felnőtt háziorvos,

-Dr. Hódi Zsuzsanna, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Rendelőintézet és Onkoradiológiai Központ főorvosa részére.

„Kecskemét Ifjúságáért Díj”-at adományoz:

-Kósa András Csaba, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft szakmai munkatársa részére.

"Ifjúság a Közösségért Díj"-at adományoz:

Kuna Lajos, az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola rézfúvós tanára részére.

„Kecskemét Közművelődéséért Díj”-at adományoz:

-Somogyvári Ágnes, a Kecskeméti Katona József Múzeum Gyűjteményi Osztály osztályvezetője, régész, főmúzeulógus részére.

„Kecskemét Felsőoktatásáért és Tudományos Életéért Díj”-at adományoz:

-Dr. Török Erika oktatási dékán helyettes, főiskolai tanár részére.

„Kecskemét Sportjáért Díj”-at adományoz:

-Adamik Zoltán testnevelő tanár, a KARC-KESI atlétikai szakosztályának vezetőedzője részére.

"Az Év Kecskeméti Rendőre" elismerő címet adományoz:

-Kerti István rendőr alezredes, rendőrségi tanácsos, a Kecskeméti Rendőrkapitányság kapitányságvezetője részére.

"Az Év Kecskeméti Tűzoltója" elismerő címet adományoz:

-Csikós Zoltán Péter tűzoltó zászlós részére.

„Az Év Kecskeméti Büntetés-végrehajtási Intézeti Dolgozója” elismerő címet adományoz:

-Varga András Zoltán büntetés-végrehajtási százados részére.

"Az Év Kecskeméti Köztisztviselője" elismerő címet adományoz:

-Dr. Orbán Csaba, a Városüzemeltetési Osztály vezetője részére.

Fotók: Banczik Róbert

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
 
PROGRAMOK