2019-04-01 21:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
2019-03-27 12:38:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-02-25 11:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.05.03. csütörtök
 

Anyák napi ünnepség és szakmai nap a Máltai Szeretetszolgálatnál

 
 
 

Anyák napja, a Matkói úti hajléktalan szálló fennállásának 7. évfordulója, támogatások átadása, egy vadonatúj szakmai program bemutatása. Ezekről szólt a Máltai Szeretetszolgálat csütörtök délelőtti rendezvénye, melyen a városvezetésen és a szervezet munkatársain kívül többek között édesanyák és gyermekek is egyaránt részt vettek.

A Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola kisdiákjai köszöntötték az édesanyákat a Máltai Szeretetszolgálat Matkói úti intézményében. Előadásukkal megalapozták az ünnepélyes hangulatot, mely nem csupán a közelgő Anyák napja miatt volt kézenfekvő. Immár második éve támogatják bizonyos pénzösszeggel a rászoruló édesanyákat az Édesanyák Ösztöndíjprogram keretében.

- Ez egy nagyon jó ösztöndíjprogram azoknak az édesanyáknak, akik egyedül nevelnek 2-3 gyermeket, ez egy segítség, havi 4-5 ezer forintos támogatás. Ebben a városnak nincsen szerepe, itt magánemberként városvezetők többen is benne vagyunk és segítjük ezt a programot- mondta Szeberényi Gyula Tamás, alpolgármester.

Nem csupán az édesanyák, hanem a hajléktalanok és egyéb rászoruló emberek támogatása is fontos a városvezetés számára. A Komplex Hajléktalanellátó és Rehabilitációs Központ alapításának születésnapját minden esztendőben igyekeznek még emlékezetesebbé tenni. Nem történt ez másképp idén sem, amikor is már hetedik éve segítik az intézményben a hajléktalanok életét. A tavaly indított ösztöndíjprogram után újabb újdonsággal rukkoltak elő a mai napra.

- 2018-ban egy újabb szakmai elemmel bővült ez az ünnepség. Most pedig a munkatársainknak a szakma iránti elkötelezettségét, a máltai identitásáról szóló anyagokat vártunk a kollégáktól. Nagy örömünkre 17 pályamunka érkezett, önkéntesek és munkatársak vegyesen készítették el - mondta Rigóné Kiss Éva.

Ezek bemutatására ma került sor, melyek között szerepelt például a Homoki Varázskert Szociális Szövetkezet programja is.

- Rászoruló vagy rossz élethelyzetben levő embereknek jött létre ez a pályázat, és maga a szövetkezet is. Jelen pillanatban hat tagunk van, akik többé-kevésbé rászorult helyzetben vannak. Nekik adunk munkát és egyfajta biztos egzisztenciát, hogy el tudjanak indulni az életben - mesélte Fülöp Ágnes, a Homoki Varázskert Szociális Szövetkezet elnöke.

Ezekkel a programokkal, a Komplex Hajléktalanellátó és Rehabilitációs Központ üzemeltetésével, a Máltai Szeretetszolgálat és egyéb támogatók közreműködésével bármilyen nehéz helyzetben élő emberek számára biztosított lehet egy szebb jövő.

 
 
 
PROGRAMOK