2019-04-01 21:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
2019-03-27 12:38:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-02-25 11:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.05.21. hétfő
 

Lézertorta a Kecskeméti Planetárium 35. születésnapján

 
 
 

Lézershow és izgalmas előadás várta a vendégeket ma (szombat) kora délután a Kecskeméti Planetáriumban. Az ünneplésre minden ok megvolt, ugyanis az intézmény három és fél évtizeddel ezelőtt, 1983. május 17-én nyitotta meg kapuit a kecskeméti közönség előtt. Azóta nemzedékek nőttek fel, az első látogatók ma már gyermekeikkel, unokáikkal hallgatják E. Kovács Zoltán és Szűcs László csillagászok előadásait, és gyönyörködnek a kupola belsejére vetített csillagos égboltban, no meg a fantasztikus lézershow-ban.

A születésnapi eseményt Mák Kornél alpolgármester nyitotta meg ugyanúgy, mint öt évvel ezelőtt, a harmincadik évfordulón.

- Az ember mindig kutat. Az elmúlt évtizedek alatt az emberiség felfedezői, tudósai majdnem minden területen nagyot alkottak, és minden föllelhető területen nagy eredményeket értek el. De talán maga a csillagászat az, amely olyan titkokat rejt maga előtt, amit az embernek nagyon sokáig kell kutatnia. Hiszen maga az Univerzum nagysága, a bolygók titkai, határai, tágulása… és sok-sok kapcsolódó izgalmas dolog folyamatosan kérdéseket vet fel. A másik, hogy a csillagok, a bolygók szépsége a gyermekek és felnőttek számára mindig adott. Ennek a népszerűsítése, átadása, propagálása pedig azoknak a csillagászoknak a feladata és érdeme, akik planetáriumokban, csillagvizsgálókban dolgoznak. De itt, a Kecskeméti Planetáriumban egy biztos, hogy a három és fél évtized alatt számtalan diák és felnőtt tapasztalhatta meg az Univerzum, a csillagok, a bolygók szépségét, az itt bemutatott népszerűsítő előadások és vetítések által – mondta az alpolgármester. Megköszönte az intézmény munkatársainak azt a szakmaiságot, elhivatottságot, azt a minőségi munkát, amivel ezt fa eladatot lelkiismeretesen ellátják - mondta az alpolgármester.

Mák Kornél ezt követően díszoklevelet adott át a városo nevében E. Kovács Zoltánnak, a Kecskeméti Planetárium vezetőjének, és helyettesének, Szűcs Lászlónak.

A köszöntő után a köszönet következett az ünnepeltek részéről. Először látványos lézershow-val kedveskedtek a vendégeknek, majd – a születésnapi torta felvágása előtt - E. Kovács Zoltán tartott előadást Bolygók és csillagok címmel.

 
 
 
PROGRAMOK