2019-04-01 21:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
2019-03-27 12:38:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-02-25 11:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.06.04. hétfő
 

A Csárdáskirálynő és a Képzelt beteg az évad legjobb előadása, Dobó Enikő és Kocsis Pál pedig az évad legjobb színészei

 
 
 

Ismét véget ért egy színházi évad, ismét megrendezték a Kecskemét Oscar-gálájaként is emlegetett „Együtt a művészetért!” Gálát. A hagyománynak megfelelően ismét tíz kategóriában szavazhatott a közönség, a díjakat pedig péntek este adták át a tízéves, jubileumi gálaműsor keretében.

A színház mindig rengeteg izgalmat rejt. Az évad első pillanatai előtt: melyik darab marad, milyen jön, ki az, aki megy, ki az, aki jön, ki, mit játszik, ki, mit rendez, lesz-e bérlet, lesz-e jegy, lesz-e hely, ráérek-e akkor, be tudom-e pótolni, ha nem. Az évad során: átjön-e a darab, megfelel-e az elvárásaimnak, az ízlésemnek, hagy-e nyomot, de milyet, tetszik-e a díszlet, a rendezés, a játék, őszinte lesz a taps, vagy csak kötelező színházi elemként jelenik meg. A kecskeméti Katona József Színház pedig az a hely, ahol az izgalmak még az évad utolsó pillanatai után is folytatódnak. Ekkor derül ki ugyanis, hogy a közönségnek melyik színész/nő, darab, rendező, jelmez, díszlet tetszett legjobban.

És Kecskeméten a közönség tagjainak lehetősége van arra, hogy véleményét kinyilvánítsa, hogy a neki legjobban tetsző színész/nőre, darabra, rendezőre, jelmezre, díszletre stb. szavazzon. Hogy az, aki az adott évadban legjobban teljesített, el is nyerje méltó jutalmát. A jutalom pedig az, amikor egy rendkívül színvonalas gálaműsor keretében kihirdetik a közönségszavazás eredményét és átadják a díjakat.

Így volt az ma (péntek) este is, amikor tizedik alkalommal gyűlt össze a Katona József Színház minden művésze dolgozója, valamit a színházkedvelő közönség, hogy megtudják, kik kapták az idei díjakat.

Ahogy azt megszokhatták, idén is igen színvonalas műsorral kedveskedett nézőinek a teátrum. A két műsorvezető Decsi Edit és Märcz Fruzsina vezényelte le a kecskeméti Katona József Színház 121. évadának lezárását jelző gálát.

- Edittel az a különleges helyzet állt elő ebben az évadban, hogy kétszer voltunk partnerek. Az egyikben én voltam az ő cselédje, a másikban pedig ő volt az én cselédem. És mivel ilyen módon döntetlent játszottunk, arra gondoltunk, ma közösen szolgáljuk önöket – mondta a két színésznő, majd a Kecskemét City Balett fellépésével kezdetét vette a fergeteges show. Voltak „Álhírek a nagyvilágból”, fellépett Cseke Péter direktor kaposvári osztálya (a Kaposvári Egyetem másodéves színészhallgatói), de nem maradhatott el a Jaj cica sem, a Csárdáskirálynőből. A darabok darabjaiból készült kisdarabok és humoros elemek között természetesen sor került arra is, ami miatt mindenki nagy izgalommal várta az estét. Ez pedig a díjak átadása.

A 2017/18-as éved legjei a kecskeméti Katona József Színházban

Legjobb jelmeztervező díját Mátravölgyi Ákos vehette át, akinek Csorba János az Autó Univerzál Kft. anyaggazgálkodási igazgatója adta át az elismetést.

A legjobb díszlettervező Szlávik István, aki Kovács Jánostól, a DIEGO kereskedelmi igazgatójától vehette át a díjat.

Decsi Edit, a legjobb női epizodista Horváth Attilától, a Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatójától kapta meg az elismerést.

A legjobb férfi epizodistának, Aradi Imrének Berta Tibor a CabTec Kft. cégvezetője gratulált.

A legjobb táncművészt Szőllősi Krisztinát Kriskó János, a Kecskeméti Televízió Múzsa kulturális magazin felelős szerkesztője köszöntötte.

A legjobb kisszínházi előadás a Képzelt beteg lett, a díjat dr. Salacz László országgyűlési képviselő adta át.

A legjobb színésznő díját Dobó Enikő vehette át dr. Nagy Zoltántól, a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. ügyvezető igazgatójától.

Legjobb színésznek Kocsis Pált választotta a közönség, akinek Lehel Zoltán, a Duna Aszfalt Kft. innovációs főmérnöke, szóvivője adta át az elismerést.

A város kedvence Adorjáni Bálint lett, aki Seres Sárától, az Együtt a Művészetért Díjátadó Gála szervezőjétől vehette át az elismerést.

A Csárdáskirálynő tarolt, elnyerte a legjobb előadás díját, melyet dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő adott át.

Végül a Latabár Kálmán-díjat adta át Cseke Péter direktor, amelyet ezúttal Farkas Ádám érdemelt ki.

 
 
 
PROGRAMOK