2019-04-01 21:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
2019-03-27 12:38:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-02-25 11:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.06.04. hétfő
 

A Nemzeti Összetartozás Napját ünnepeltük

 
 
 

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából hétfőn délután két rendezvény kapcsolódott Trianonhoz. Első világháborús fegyverekből, dokumentumokból és egyéb tárgyakból nyílt tárlat a Városháza első emeleti folyosóján. A kiállítás megnyitóját követően megemlékezést és koszorúzást tartottak az Országzászlónál.

A Nemzeti Összetartozás Napján arra emlékezünk, hogy az I. világháború végeztével 1920. június 4-én a Versailles melletti Nagy-Trianon palotában kikényszerített békediktátum értelmében a vesztes központi hatalmak oldalán harcoló Magyar Királyság ezeréves területének mintegy kétharmadát elcsatolták. A háborúba lépést az utolsó pillanatokig ellenző magyar vezetés és a magyar nép példátlan veszteséget szenvedett el.

Közel száz korabeli fegyver, kitüntetés, levelezőlap és még sok érdekes régi tárgy sorakozik a vitrinekben a Városháza első emeleti folyosóján. A kiállítást Szkenderovics Zoltán gyűjteményéből állították össze a szervezők. A gyűjtő elmondta, a tárlatnak talán az a legfontosabb célja, hogy emlékezzünk az első világháború időszakára, ne merüljön feledésbe, akármennyire is nagy trauma a nemzet életében.

A kiállítást Szemereyné Pataki Klaudia nyitotta meg. Beszédében kiemelte, Kecskeméten a hagyományőrzésre számos példát lehet találni.

- Fontos a hagyományok átadása, múltunk megismerése, hiszen a jelen a múltból él. A magyar nép mindig bebizonyította, hogy képes a végsőkig küzdeni, és bár az első világháborút lezáró trianoni békeszerződés gyógyíthatatlan seb, fontos, hogy évről évre megemlékezzünk róla.

A kiállítás megnyitóját követően megemlékezést és koszorúzást tartottak az Országzászlónál, amelyen Bán János, a Kecskeméti Televízió ügyvezető főszerkesztője mondott emlékező beszédet. Az emlékműsor fontos szereplői voltak a Sepsiszentgyörgyről és a Marosvásárhelyről érkezett diákszínjátszó középiskolások. Ők a Kecskeméti Színjátszó Műhely diákjaival közösen, akik az elmúlt napokban létrehoztak egy előadást. Művek hangoztak el Sütő Andrástól, Kovács András Pétertől, Farkas Árpádtól, Vári Fábián Lászlótól, Buda Ferenctől és Pintér Lajostól.

 
 
 
PROGRAMOK