2019-04-01 21:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
2019-03-27 12:38:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-02-25 11:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.06.11. hétfő
 

Szupernagyikat avattak a Városházán

 
 
 

Hétfőn délelőtt tartották a CédrusNet Kecskemét Mintaprogram záróeseményét. A hivatásos nagyszülő – Szupernagyi Programot nagy érdeklődés övezte, az első Szupernagyik ma vehették át a „bizonyítványukat”.

2018 áprilisában hirdették meg az egész országban egyedinek számító programot, amelynek középpontjában az 50 év feletti szakemberek tudásának, tapasztalatának, rejtett erőforrásainak hasznosítása áll. Az érintett korosztály nagy érdeklődéssel fogadta a társadalmi modellkísérletet, amelynek eredményéről a záró rendezvényen számoltak be.

Az első hivatásos nagyszülő tanfolyamja az volt, hogy felkészült, modern ismeretekkel rendelkező pótnagyik segíthessék az erre igényt tartó családokat. A pótnagyik pedig - kiegészítve jövedelmüket -, átadhassák élettapasztalatukat a következő generációk számára. A szervezők minden várakozását felülmúlta a program sikere:

54-en jelentkeztek, közülük 22-en nyertek felvételt a tanfolyamra, és ma ugyanennyien - 21 Szupernagyi és egy Szupernagypapi vehette át a részvételt igazoló dokumentumokat.

A Szupernagyi tanfolyam része az önkormányzat által támogatott CédrusNet Kecskemét programnak, amely az idősödő társadalomban rejlő lehetőségek kihasználásának új módszereit, eszközeit keresi. A hároméves program egy helyi kutatással indul, mely mintegy 10 millió forintból valósul meg. Ennek eredményeire támaszkodva kezdődik meg a társadalmi innovációs eszközök fejlesztése, bevezetése.

Az első Szupernagyik Szöllősi Péter kecskeméti társasjátékát kapták ajándékbaAz első Szupernagyik Szöllősi Péter kecskeméti társasjátékát kapták ajándékba

A mai záró eseményen Engert Jakabné képviselő, az Esélyteremtési Bizottság elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd beszélt a program fontosságáról. Sárközy Erika, a CédrusNet Kecskemét Mintaprogram szakmai vezetője pedig beszámol az elvégzett munkáról.

Mint kiderült az indulást alapos előkészítő munka előzte meg, a jelentkezőket pedig számos beszélgetésen, pszichiáter bevonásával is tesztelték, valóban alkalmasak-e arra, hogy gyerekekkel foglalkozzanak.

Sárközy Erika elmondta, a tanfolyam résztvevői biztosan felkészültek a családok támogatására, egy összetartó csapattá váltak, akik remélhetőleg később is tartják majd a kapcsolatot.

A tanfolyam részeként 440 órás önkéntes munkát is végeznek, többek között a Katona József Könyvtárban, a Hírös Agórában, a Szent Család Plébánia nyári táborain illetve a 650 éve s Kecskemét rendezvényein.

A generációs közeledését is célul tűzték ki a tanfolyamon. Ezt a célt szolgálta az is, hogy a Bányai és a Bolyai Gimnázium tíz diákja önkéntes mentorként segített eligazodni a nagyikat az okos telefonok „útvesztőiben”.

A rendezvényen azt is elmondták, szeptemberben újabb kurzust indítanak. Bár már most nagy az érdeklődés, a ceneiroda@gmail.com még lehet jelentkezni.

A gyerekes családok nyílt napon ismerkedhetnek majd meg a végzett Szupernagyikkal, akik egyébként az Első Kecskeméti Szupernagyik facebook csoportban érhetőek el.

 
 
 
PROGRAMOK