2019-05-29 15:14:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-05-12 21:26:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-04-01 21:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
2019-03-27 12:38:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Június
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.06.14. csütörtök
 

Teljes lendületben Közép-Európa öt országában a Slow Food-CE projekt

 

Mind az öt európai városban (Brno, Dubrovnik, Kecskemét, Krakkó és Velence) megalakultak a helyi munkacsoportok, hogy szinergiát építsenek ki a helyi érdekelt felek, azaz a termelők, kistermelők, vállalkozások és non-profit szervezetek, valamint a kulturális szektor különböző szereplői között. Céljuk a hagyományos és helyi termékek feltérképezése és népszerűsítése, mint szellemi kulturális örökség.

A helyi gasztronómiai örökség feltérképezéséhez szükséges technikai kereteket és módszertani irányelveket felsorakoztató helyi képzések három városban már lezajlottak. Ezeken lehetőség nyílt a helyi termékek beazonosítására és megerősítésére szolgáló eszközök bemutatására, továbbá a különböző intézmények, vállalkozások, szakmai szövetségek, civil szervezetek részére tájékoztatást és gyakorlati útmutatást nyújtani az élelemhez kötődő gasztrokulturális örökségek feltárásával kapcsolatban.

Brno város képviselői, a regionális közigazgatás képviselői, vendéglátóipari és mezőgazdasági szakiskolák vezetői, bor és élelmiszer kiskereskedők március 28-án találkoztak Brno Piacán (Brno Tržnice), hogy egyeztessenek a jövőbeni együttműködés lehetőségeiről annak érdekében, hogy feltérképezzék és tovább bővítsék Brno város és Dél-Morvaország térségének gasztrokulturális örökségét. A találkozó alkalmat biztosított a résztvevőknek arra, hogy megosszák a helyi élelmiszer örökségükkel kapcsolatos tudásukat, illetve megtárgyalják azokat a lehetőségeket, amelyeken keresztül beépíthetik ezeket a tapasztalatokat a fenntartható városfejlesztésbe.

A Kecskeméti Piac adott otthont a 650 éves Kecskemét város helyi munkacsoportja első képzésének április 28-án, amelyen felhívták a figyelmet a helyi termelők által termesztett és előállított egészséges termékekre. A helyi érdekelt felek lelkesedésüket fejezték ki a projekt témáját illetően. Az együttműködés és segítségnyújtás fontosságára hívták fel a figyelmet, hogy Kecskemét és térsége gasztrokulturális öröksége és hagyományai megmaradjanak, illetve tovább lehessen adni azokat a következő nemzedék számára.

Velencében május 4-én tartották meg a helyi képzést, amelyen 15 stratégiai partner vett részt a térségből (társaságok képviselői, termelők, gazdálkodók, vendéglátósok, tudományos munkatársak, és vendégházak tulajdonosai). Az esemény lehetőséget biztosított a résztvevők közötti párbeszéd előmozdítására, és szinergiát teremtett a jövőre nézve. A megjelentek a velencei kísérleti program részletein kezdtek el eszmecserét folytatni. A program keretében idegenvezetéssel egybekötött turistaútvonalakat alakítanak ki, amely lehetőséget biztosít Sant'Erasmo és Pellestrina szigetek gasztrokulturális örökségének újrafelfedezésére és népszerűsítésére.

Az első helyi képzésen bemutatásra kerültek a közös feltérképezés céljai, amelyeknek révén az újonnan felfedezett, értékelt és védett helyi gasztronómiai termékeket dokumentálni fogják. A feltérképezés első lépései, nevezetesen az íróasztal kutatás, illetve a gasztrokulturális forrásokat őrzők interjúja elkezdődhet.

KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK
 
 
 
PROGRAMOK