2019-04-01 21:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
2019-03-27 12:38:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-02-25 11:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.06.20. szerda
 

Lezajlott a nyári szünet előtti utolsó sajtóreggeli

 
 
 

A nyári szünet előtti utolsó sajtóreggelire került sor szerdán. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a helyi média munkatársaival megosztott néhány fontos gondolatot a holnapi (csütörtöki) Közgyűlés témáival kapcsolatban, és kiemelte a közelmúltban elindult Mercedes-fejlesztés városra gyakorolt hatásait.

A Mercedes-fejlesztés hatásai, drogstratégia, bérlakás-fejlesztés - Lezajlott az nyári szünet előtti utolsó sajtóreggeliA Mercedes-fejlesztés hatásai, drogstratégia, bérlakás-fejlesztés - Lezajlott az nyári szünet előtti utolsó sajtóreggeli

3 kép

A 2. kecskeméti Mercedes gyár kapcsán a polgármester hangsúlyozta, hogy FULL-FLEX gyár fog megépülni, ami lényegében azt jelenti, hogy itt bármelyik Mercedes modell legyártható lesz a keresletnek, trendeknek, tendenciáknak megfelelően. Várhatóan az iparűzési adó az elkövetkezendő két évben nem emelkedik jelentősen, de a gyártás beindulását követően 2021-22-ben már egyértelműen érezhető lesz a növekedés az adóbevételek szintjén.

Szemereyné Pataki Klaudia hangsúlyozta azt is, hogy városunkban elektromos, vagy akár önvezető autók gyártására is sor kerül, ez pedig azt jelenti, hogy a jövőben már nem csak összeszerelésről lesz szó, hanem komoly mérnöki munkára is szükség lesz. Hiszen új technológia jelenik meg, előtérbe kerül a mesterséges intelligencia, a robotizáció, az Ipar 4.0. Ehhez pedig igazodnia kell majd az egyetemi mérnökképzésnek is, ahol a műszaki karon komoly struktúraváltásra van szükség.

A holnapi napirendekről szólva a polgármester elmondta, a csütörtöki közgyűlésen téma lesz a kecskeméti droghelyzet (a mélyszegénységben élők és a középiskolás diákok tekintetében egyaránt), és készül egy városi, átfogó drogstratégia, melynek köszönhetően ősszel is napirendre kerülnek majd a helyi kábítószer fogyasztást visszaszorító intézkedések. A rendelet tervezeteknek az utóbbi napokban az országos médiában megjelent füredi drogos ügyek is aktualitást adnak. De, mint a városvezető fogalmazott a jelenség Kecskeméten is probléma, hiszen egy felmérés szerint a középiskolás fiatalok 30%-a itt is kipróbált már valamilyen kábítószert. Városunkban több prevenciós program is fut évek óta, a legújabb a mélyszegénységben élőkre koncentrál majd.

Amennyiben a képviselők csütörtökön megszavazzák, 5 százalékkal emelkedik a bérlakások havidíja Kecskeméten. Ennek megfelelően a szociális alapú négyzetméterenkénti díja 344 forintra, míg a hagyományos lakásoké 788 forintra változik. A polgármester bejelentette azt is, hogy létre hoznak egy új kategóriát is. Hamarosan megkezdik mintegy 200, frekventált helyen (Rákóczi út, Luther udvar) lévő bérlakás rekonstrukcióját, amelyeket azután a piaci árhoz igazítva, annak alsó határán adnak majd ki.

 
 
 
PROGRAMOK