2019-04-01 21:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
2019-03-27 12:38:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-02-25 11:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.06.20. szerda
 

Együttműködési megállapodást írt alá a múzeum és a médiacentrum

 
 
 

Valójában már régóta él az az együttműködés, amit ma (szerdán) sajtótájékoztató keretében erősített meg aláírásával a Katona József Múzeum és a Kecskeméti Médiacentrum vezetője. Ezen a találkozón mutatták be eddigi közös munkájuk eredményeit, és beszéltek az idei tervekről is.

A sajtótájékoztatón elsőként Bán János, a Kecskeméti Médiacentrum ügyvezető főszerkesztője számolt be az együttműködés hátteréről. Elmondta, hogy már a médiacentrum 2015-ös indulásakor is fontosnak tartotta, hogy a napi események mellett a város múltját is bemutassuk a kecskemétieknek. A diákok hiába tanulnak sokat az iskolában történelemből, saját szülővárosukról alig tudnak valamit. Ezt a hiányt szerettük volna pótolni a Hírös Históriák magazin megjelentetésével. Elsősorban a fiatalokat céloztuk meg a helytörténeti magazinnal, de az idősebb korosztály körében is nagyon népszerű lett.

– Fél évvel a magazin indulása után a hasonló című televíziós műsor is megszületett, majd elindult az Élő emlékezet című, a Nemzeti Emlékezet Bizottsággal és a múzeummal közösen készülő televíziós műsor is. Ennek megrázó interjúi az oral history révén segítik az 1945 utáni korszak feldolgozását – hangsúlyozta Bán János a sajtótájékoztatón.

A negyed évente megjelenő nyomtatott magazin, a tévés műsorok, a hírportálunkon megjelenő cikkek mind azt szolgálják, hogy fogyasztható formában, minél szélesebb körben ismertessék meg Kecskemét 650 éves történetének epizódjait.

Rosta Szabolcs, a Katona József Múzeum igazgatója kifejtette, más városok számára is példaértékű ez az együttműködés. Itt ugyanis nem csak egy-egy szenzációs hírre ugrik rá a sajtó, hanem rendszer szinten foglalkozik a város múltjával. Amely egyébként nem csak 650 éves, hisz egyre több a bizonyíték arra, hogy már 1800 éve is fontos központ volt Kecskemét.

Rosta Szabolcs elmondta , hogy szinte nap mint nap kerülnek elő a föld mélyéről fontos leletek, a kutatóknak pedig kötelességük beszámolni munkájuk eredményeiről. Ebben is nagy segítségükre van a Médiacentrum.

A sajtótájékoztatón ismertették a szerkesztőség terveit is. Idén lesz 150 éves a Kecskeméti Lapok, erről ősszel emlékezik meg a médiacentrum. Kecskemét „születésének” 650. évfordulójára több projekttel is készülünk. Ezek közül kiemelkedik a Kecskemét helytörténetét bemutató olvasókönyv elkészítése, amely városunk történelmének a középkortól a modernkorig tartó időszakát mutatja be közérthető formában. Ehhez kapcsolódik egy foglalkoztató munkafüzet is, amely a kisgyereket segíti városunk múltjának megismerésében. Ezeket a Város Napjára szeretnék megjelentetni. Szintén az évforduló alkalmából készül egy 48 oldalas jubileumi emlékkönyv, amely az elmúlt 650 év mérföldköveit foglalja össze.

A magazinban idén elindul a „Pillanatok Kecskemét elfeledett múltjából” című sorozat, amely a tervek szerint önálló kötetben is megjelenik majd. Elsőként a Hunyadi család és Kecskemét kapcsolatát dolgozzák fel. Hallhatunk többek között arról is, hogy Kecskemét város kapujában, a Barátok templomából kihozott oltárnál esküdött meg V. László a Hunyadi testvéreknek, hogy nem áll bosszút Cillei Ulrik halála miatt.

Jövőre Város a pokolban címmel tervez a Médiacentrum egy dokumentumfilmet, amely megrázó módon számol be az 1944-es megszállás idejéről.

Hajagos Csaba, a Katona József Múzeum gyűjteményvezetője, a Hírös Históriák főszerkesztője a magazin nyári számából nyújtott ízelítőt. Elmondta, hogy megemlékeznek Ferenczy Ida évfordulójáról, olvashatunk a magazinban többek között a Piarista Gimnázium régi földrengésmérőjéről, a legújabb Árpád-kori régészeti leletekről, Kovács Sándor plébánosról. Folytatódik a Széchenyiváros történetét bemutató sorozat, Hajagos Csaba pedig ír a Mig24 44-es útra való „kifutásáról” is.

Szemereyné Pataki Klaudia megköszönte a múzeum és a médiacentrum munkatársainak a közös munkát. Elmondta, milyen fontosnak tartja, hogy miközben folyamatosan épül a város, ápoljuk történelmi hagyományainkat, feltárjuk a múlt értékeit. Ezért is jelentős, hogy ilyen jó szakmai műhely jött létre a múzeum és a médiacentrum együttműködésének köszönhetően.

A sajtótájékoztató záró akkordjaként írta alá az együttműködési megállapodást Bán János és Rosta Szabolcs.

 
 
 
PROGRAMOK