2019-04-01 21:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
2019-03-27 12:38:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-02-25 11:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.06.22. péntek
 

Kecskemét Közgyűlésének júniusi döntései

 

Nyári szünet előtti utolsó ülését tartotta ma Kecskemét képviselő-testülete. Egyebek között intelligens gyalogátkelőhely létesítéséről, a térfelügyeleti kamerarendszer bővítéséről, a Társadalmi Felzárkóztatási Stratégia és Akciótervről született döntés.

Öt százalékkal emelkedik augusztus 1-től az önkormányzati tulajdonú lakások bérleti díja, amely még így is lényegesen alacsonyabb nem csak a reális piaci áraknál, hanem a más megyei jogú városok által alkalmazott bérleti díjaknál is. Az emelkedés legfőbb oka, hogy a lakásgazdálkodás költségei évente 10 százalékot meghaladó mértékben drágulnak.

A Generali a Biztonságért Alapítványtól nyert mintegy 2,3 millió forintot az önkormányzat intelligens gyalogátkelőhely létesítésére a Március 15. utca és Pajzs utca kereszteződésében. További ilyen típusú átkelők létesítése történik a jövőben a Nyíri úti kórház előtt, valamint a Mátyás kir. krt. és Daróczi köz csomópontjában.

Július 1-ével kiválik a Hírös Sport Kft.-ből a Kecskeméti Sportiskola és a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia. A kiválással új cég jön létre, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. Ezzel kettéválnak a feladatok is, a Hírös Sportnál marad a létesítmények fenntartása, üzemeltetése, az ehhez kapcsolódó sportesemények és rendezvények, míg az új cég az utánpótlás neveléssel kapcsolatos sporteseményeket, sportiskolai, sportszakmai feladatokat látja el.

A kiválásról a végső döntést még áprilisban hozta meg a város képviselő-testülete. Mai döntésével a közgyűlés jóváhagyta a Hírös Sport Kft.-vel korábban kötött közhasznú megállapodás módosítását, illetve közszolgáltatási szerződés megkötését az újonnan alakuló Kecskemét Junior Kft.-vel.

Tovább bővül a városban a térfigyelő kamerarendszer. A grémium döntése értelmében új kamerát helyeznek el a Szimferopol téri játszótéren, a Széchenyi sétány – fiatal házasok otthona melletti téren, a Kaffka Margit utcán az elkerülő út felől, a Kandó Kálmán utcai gyalogos aluljárónál, a Kereszt utca Kórház utcai végén, a Kórház utca E5 főútvonal felőli végén, a Kórház utca vasút felőli végén és a Praktiker körforgalom keleti kihajtójánál.

Elfogadta a közgyűlés az önkormányzat Társadalmi Felzárkóztatási Stratégiáját és Akciótervét. A Forgács István romaügyi szakértő által készített dokumentum nyíltan tárja fel a hátrányos helyzetű családokkal kapcsolatos tényeket, problémákat, és ezekre megoldási javaslatokat fogalmaz meg.

Kitüntetések, díjak adományozásáról döntött a közgyűlés.

Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlése Ennek értelmében:

• Város Kulcsa kitüntetést adományoz:

- Orosz István grafikusművész részére

• Bozsó János-díjat adományoz:

- Szabó Pál festőművész, a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar főiskolai docense részére

• Katona József-díjat adományoz:

- Katona József Emlékház Munkaközössége részére

• Kodály Zoltán-díjat adományoz:

- Dr. Kéri Laura Zita, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézetének igazgatóhelyettese, igazgatási osztályvezető részére

• Tóth László-díjat adományoz:

- Garaczi János újságíró részére

• Kecskemét Szociális Ügyéért Díjat adományoz:

- Balázs Anna, a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Őszirózsa Időskorúak Gondozóháza ápolója,

- Török Katalin, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Idősgondozó Szolgálat Kápolna utcai telephelyének szociális gondozója részére

• Mathiász János-díjat adományoz:

- Dr. Németh Krisztina okleveles kertészmérnök, főiskolai docens, a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet munkatársa részére

• Kecskemét Város Környezetvédelméért Díjat adományoz:

- Sipos Istvánné okleveles erdőmérnök, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt, Kecskeméti Arborétum vezetője részére

• Kecskemét Gazdasági Fejlődéséért Díjat adományoz:

- Abraziv Mérnöki Iroda és Gépgyártó Kft. részére

 
 
 
PROGRAMOK