2019-04-01 21:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
2019-03-27 12:38:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-02-25 11:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.06.27. szerda
 

A Nemzetközi Zsidó-Keresztény Tanács tartott konferenciát Kecskeméten

 
 
 

A világ két kiemelkedő vallása közötti párbeszédért felelős szervezet elöljárói, zsidó és keresztény egyházi vezetők tanácskoznak vasárnap óta Magyarországon. „A megbékélés útja a törékeny világban: zsidó és keresztény együttműködés a felelős polgárság érdekében” címmel meghirdetett konferencián a sikeres egymás mellett élés és a modern kor kihívásai kerülnek témaként előtérbe.

A világ legtekintélyesebb egyházai közötti párbeszédért felelős szervezete, a Nemzetközi Zsidó-Keresztény Tanács eddigi fennállása óta először érkezett hazánkba, hogy az éves világkonferenciáját Budapesten és Kecskeméten tartsa meg.

Róna Tamás főrabbi és a MAZSIHISZ meghívására prof. dr. Pavol Bargár, a Nemzetközi Zsidó-Keresztény Tanács alelnöke is ellátogatott még márciusban Kecskemétre. Ekkor a helyszínválasztásról elárulta, a szervezet azért jön idén Magyarországra, mert két társszervezettől is meghívást kaptak, és mert olyan aktivitást éreztek magyar részről, ami felkeltette az érdeklődésüket.

A Nemzetközi Zsidó-Keresztény Tanács, a MAZSIHISZ és Kecskemét városa között létrejött megállapodás alapján szerdán a hírös városba érkezett a világkonferencia utolsó napja. A választás nem véletlenül esett városunkra, hiszen Kecskeméten több száz éves hagyománya van a felekezetek békés együttélésének.

A kecskeméti megnyitón a Katona József Színázban Róna Tamás köszöntötte a vendégeket, majd Szemereyné Pataki Klaudia mondott beszédet.

– Megtiszteltetés, hogy egy ilyen nemzetközi konferenciának adhat otthont Kecskemét. Egy város a gyökereiből táplálkozik, és Kecskemétnek nagyon mély gyökerei vannak, ugyanakkor büszkék vagyunk arra, hogy mindig megtaláljuk az összhangot az újítás és modernizálás, valamint a hagyományok ápolása között. A közösséget a tolerancia és az egymás közötti párbeszéd tartja egyben, ezért is örülünk, hogy ilyen konferenciák jönnek a városunkba – mondta a polgármester.

Bo Sandahl, a Nemzetközi Zsidó-Keresztény Tanács elnöke beszédében hangsúlyozta, azért fontosak az ilyen események, mert mindig van mit tanulni egymásról és egymástól.

Az ünnepélyes megnyitó után plenáris ülésekkel és workshopokkal folytatódott a nemzetközi konferencia programja.

 
 
 
PROGRAMOK