2019-04-01 21:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
2019-03-27 12:38:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-02-25 11:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.06.28. csütörtök
 

Kecskemét lesz a világ tájfutásának fővárosa

 
 
 

Öt földrész 38 országának 330 versenyzőjét várják a Junior Tájékozódási Futó Világbajnokságra, amelyet július 8-a és 14-e között rendez a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Szegedi Vasutas Sport Egyesület, a Kecskeméti Zöld Sportok Egyesülete és a Kiskunsági Nemzeti Park. Az esemény fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét város polgármestere.

Ma délután jelentették be a Városházán, hogy július elején rendezik a Junior Tájékozódási Futó Világbajnokságot megyénkben. A részletekről Szokol Lajos és Szokol Mónika, a szervező bizottság elnöke és alelnöke számolt be. A rendezési jogot 2016-ban nyerte el Magyarország azóta több edzőtábort biztosított a nevező országoknak. A világbajnokság több versenyszámmal, több helyszínen zajlik.

Szeberényi Gyula Tamás Sportért felelős alpolgármester elmondta, fontos Kecskemét sportéletének fejlesztése, egy ilyen verseny pedig közelebb hozhatja a lakosságot a sportélethez.

Öt földrész, 38 ország 330 versenyző, 90 edző, csapatvezető. Nyolc országból érkezik újságíró, akik a teljes eseményt a helyszínről tudósítják. A Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség több vezető tisztségviselője is jelen lesz a versenyen, hiszen ezen a héten Kecskemét lesz a világ tájfutásának fővárosa.

Sok esélyes van, de a svájciak finnek, svédek, norvégok, dánok, csehek a legesélyesebbek dobogós helyezést elérni. A legnagyobb favorit a svájci 7x-es junior világbajnoknő, Simona Aebersold, aki már a felnőtt EB-n is dobogóra tudott állni idén.

A magyar csapatban 6-6 férfi és női versenyző indul (ez a maximális indítható létszám). A nőknél van esély egy számjegyű eredmény, akár dobogós helyezés elérésére.

Az erdei versenyek homokbuckás, borókás terepei különlegesnek számítanak a sportágban. A változatos domborzat és a különleges növénytakaró azonosítása versenytempó mellett, szokatlanul nehéz feladat elé állítja a résztvevőket.

A sprint versenyszámnak Kecskemét belvárosa ad otthont. Itt a versenyzőknek atlétikusan gyors tempó mellett kell hibátlanul tájékozódni a tereken, utcákon és belső udvarokban, átjárókban elhelyezett (rejtett) tájékozódási pontok között. A leglátványosabb szakasz a városháza és a nagytemplom előtti térszakaszon lesz, ahol többször is átfutnak a versenyzők az ugyanitt található célba érkezés előtt. Ez a versenyszám a leglátványosabb a nézők számára.

A versenyzők egyharmada GPS nyomkövetővel fut és a terepen elhelyezett időmérő pontokról is online érkeznek a rész idők. Így a verseny élőben nyomon követhető lesz akár egy sí, kerékpár, vagy maratoni futó verseny. A futamokkal kapcsolatos minden információ: rajtlisták, GPS nyomkövetés, eredmények, térképek, képek, videók stb. megtalálhatók lesznek a verseny honlapján. www.jwoc2018.hu

A versennyel párhuzamosan a JWOC Tour Dél-alföldi Tájfutó Napok zajlik, melyen bárki elindulhat. A verseny honlapja ITT elérhető.

 
 
 
PROGRAMOK