2019-04-01 21:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
2019-03-27 12:38:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-02-25 11:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.07.11. szerda
 

Letették az 54-es főút bővítésének alapkövét

 
 
 

Bővítik az 54-es számú főút, M5-ös autópálya és az 5-ös számú főút közötti szakaszának kapacitását. A folyamat ma vált hivatalossá azzal, hogy letették az út alapkövét.

Letették az 54-es számú főút kapacitásbővítésének az alapkövét, az M5-ös autópálya és az 5-ös számú főút közötti szakaszon. Az 54-es főút jelentős szerepet tölt be Bács-Kiskun megye életében: Kecskeméttől délre az M5-ös autópályát köti össze az 5-ös úttal. Déli elkerülőként biztosítja a város átmenő forgalom alóli tehermentesítését, illetve segíti a térség ipari tevékenységét.

Tóth Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára egy újabb mérföldkőnek nevezte a beruházást. Kifejtette: a kormány azzal a céllal fejleszti a közlekedési infrastruktúrát, hogy a bővülő, korszerű nemzetközi összeköttetésekkel rendelkező hálózatok hatékonyan támogassák a gazdasági növekedést, a versenyképesség fokozását és a munkahelyteremtést. A következő évek egyik alapvető feladata ezért a közúthálózat hiányzó elemeinek pótlása, a megyei jogú városok és kiemelt gazdasági térségek magas szintű bekötése, valamint a sztrádák elvezetése az országhatárokig.

Tóth Péter azt is elmondta, a fő vízió szerint Magyarország bármely pontjáról 30 perc alatt elérhető lesz valamelyik gyorsforgalmi út. A 2020 első felében befejeződő, mintegy 8,8 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően az autósok gyorsabban érik el Kecskemétet az M5-ös autópálya felől, javul a város elérhetősége, valamint a település déli ipari területén található vállalkozások kiszolgálása is. A projekt során megépülő egyesített szerviz- és kerékpárút pedig az iparterületen lévő munkahelyek könnyebb és biztonságosabb elérését biztosítja a helyi lakosok számára.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a közlekedők és a vállalatok türelmét kérte a munkálatok ideje alatt, mert mint mondta: megéri.

Kiemelte, hogy most már Kecskemét gazdasága Magyarország gazdasági fejlődésében a legerősebb motorként működik, és ez a motor lassan csúcsra jár.

A polgármester bízik benne, hogy az a hatás, amit elért Kecskemét, a térség számára is húzóerőt jelent. Így a Dél-Alföldet is be tudják kapcsolni ebbe az óriási fejlődési ütembe.

Dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy az a fejlődés, ami ebben a térségben megvalósul, az együttműködésnek és a megbízhatóságnak köszönhető. Mayer András, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgató helyettese pedig elmondta, hogy a közel 5,7 km hosszú 2x1 sávos útszakasz 2x2 sávosra bővítése mellett az északi oldalon közel 7 km egyesített szerviz- és kerékpárút, míg a déli részen 4,5 km földút épül. A zavartalan közlekedést öt turbó körforgalom biztosítja majd, melyből három teljesen új építésű lesz, kettő pedig a meglévő egyszerű körforgalmak kibővítésével valósul meg. A kerékpáros átvezetések érdekében négy új aluljáró kialakítására és egy meglévő meghosszabbítására kerül sor.

 
 
 
PROGRAMOK