2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.04.15. hétfő
 

Ünnepi fogadást tartott a Kosárlabda Akadémia

 
 
 

Április 13-án tartotta a hatéves Kecskeméti Nemzeti Kosárlabda Akadémia hagyományos ünnepi fogadását a Sheraton Hotelben, amelyen a Magyar Kosárlabda Szövetség vezetői, a város elöljárói, valamint a szponzorok vettek részt.

Az ünnepi műsort a 125 éves M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola zenekara és több mint 60 fiatalból álló kórusa biztosította, óriási sikert aratva a vendégek körében. Hagyomány már az is, hogy az est konferansziéja, az egykori kosárlabdázó Knézy Jenő volt.

Az est Gazdálkodj Okosan! elnevezésű társasjátékra épült, mert az Akadémia életében fontos elv, hogy csináljunk mindent a lehető legjobban, de mégis maradjon meg a mindennapok vidámsága.

Az Akadémia alapítója, vezetője, Ivkovicné Béres Tímea beszédében kiemelte, hogy 2018. július elsején új élet kezdődött a szervezet életében, mert a fenntartó önkormányzat döntése értelmében a sportszakmai rész önállósult Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. néven. Az új szervezetbe tagozódott a 2008-ban alapított Kecskeméti Sportiskola, valamint a hatodik születésnapját ünneplő, most már Kecskeméti Nemzeti Kosárlabda Akadémia. Az új gazdasági társaság 1600 fiatal mindennapos sportolását szervezi 11 sportágban.

A cél továbbra is az, hogy sok gyerek sportoljon a lehető legjobb körülmények között. Fontos feladat az élsportolók, későbbi válogatottak nevelése, valamint a pályázati lehetőségek kihasználásával a városi sportinfrastruktúra további fejlesztése.

Az Akadémia vezetője a most folyó és a tervezett beruházások közül kiemelte a parkoló építését a Messzi István Sportcsarnok és a Mercedes-Benz Sport Akadémia között, továbbá egy 50 kW teljesítményű napelempark létesítését, valamint összefogással, városi támogatással a Bányai Júlia Gimnáziumban egy tornacsarnok felépítését.

Hangsúlyozta: az Akadémia 38 csapattal versenyez a különböző korosztályokban, hetente 110 edzést tartanak az edzők, amely havonta 608 óra edzésidőt tesz ki. Az Akadémia 46 munkatárssal dolgozik.

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabda Szövetség elnöke beszédében kiemelte: 21 Akadémia működik Magyarországon, amióta a kormány a sportot stratégiai ágazattá emelte, jelentősen nőtt a támogatások összege, és egyenes arányosan a sportoló fiatalok száma. Kiemelte Ivkovicné Béres Tímea kiemelkedő munkáját, az országosan példaértékű kecskeméti akadémia megalapításában és működtetésében.

A szövetség elnöke külön köszönetet mondott az ünnepi fogadáson jelen lévő Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszonynak, a sport kiemelt városi támogatásáért.

Ezután Szalay Ferenc adta át az Akadémia Nívó Díját Bálintné Mészáros Mónikának.

Az Akadémia okleveleit a különböző válogatottakba meghívott akadémisták, valamint a válogatottak mellett dolgozó szakembereknek Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere adta át. Kiss Virág, Cserkó András, Ivkovic Milán, Szabó Dániel és Kőházi Bence kapott oklevelet az akadémisták közül, az edzők közül pedig Váradi Kornél és Halmai Gábor kapott elismerést.

A hivatalos program az akadémisták eskütételével zárult.

 
 
 
PROGRAMOK